CÍLE SPLNĚNY, ALE K NADŠENÍ CHYBĚLO HODNĚ

CÍLE SPLNĚNY, ALE K NADŠENÍ CHYBĚLO HODNĚ

Šesté místo v silnější východní skupině druhé ligy, skalp frýdecko-místecké mašiny, pozitivní bilance s hodonínskými Drtiči a 70 minut čtvrtfinálové euforie. Ale také zbytečné prohry s týmy ze dna tabulky, povánoční krize, častá vyloučení a slabší defenzíva. Asi tak by se dala charakterizovat sezóna 2015/2016 z pohledu fanoušků. Ale jak ji viděl majitel Žihadel? A má ještě vůbec chuť dál hokej v Moravských Budějovicích táhnout na svých bedrech? To vše se dozvíte v následujícím bilancování s Ing. Zdenkem Stojánkem.


Nejprve bych v každém případě chtěl poděkovat všem, kteří se na loňské sezóně nějakým způsobem podíleli. Jednak je třeba zmínit finanční pomoc města a partnerů, jednak chci poděkovat divákům za to, že nám byli po celou dobu věrni a pomohli nám projít těžkou sezónou.

Mužstvo mělo na víc

Tato sezóna byla opravdu těžká. Na jejím začátku jsem vůbec netušil, do čeho jdeme, do čeho nás přeřadili. Nakonec jsme plán, který jsem vytyčil na začátku, víceméně beze zbytku naplnili. No ale je tam „ale“. Samozřejmě to byl náš cíl, skončit takto vprostřed tabulky. Ale potom, co se sezóna rozběhla, tak s postupujícími zápasy jsem přehodnotil reálné možnosti našeho týmu. A myslím, že jsme měli mužstvo na to, abychom dopadli o nějaký ten stupínek lépe a abychom odehráli s týmy, které skončily nad námi, daleko více vyrovnaných zápasů a daleko víckrát je porazili.

Takže doteď se z této sezóny ve mně mísí pocity dobré s pocity zklamání. Nějak bych tu sezónu ani nerozděloval na play-off a základní část. Play-off už bylo jenom odrazem základní části. Hraje se s větším nasazením, a tak se ještě více  projevily nedostatky, o kterých se vědělo zhruba od listopadu. Sezóna tedy nebyla úplný zklamáním, ale pro mě z hlediska šéfa klubu to nebylo ani nějaké velké nadšení.

O hokeji teď nechci několik měsíců slyšet

Co bude dál, to uvidíme. Dostáváme se do části, kdy nechci několik měsíců o hokeji slyšet. Během této doby od nás bude vycházet minimum zpráv, protože chci, aby informace, které vypustíme, už byly pevné a neměnné, a ne jen čiré spekulace.

Když to vezmu globálně, tak jednou ze zásadních otázek je, jak vůbec bude druhá liga příští rok vypadat. To se řeší, máme dát své vyjádření na svaz. Po letech se tím bude zabývat nejvyšší svazové vedení, což považuji za pozitivní signál k tomu, že by se mohlo dojít ke kvalifikovanému rozhodnutí a druhá liga by na nějakou dobu mohla zakotvit u nějakého dobrého modelu, a ne jako dosud. Během těch čtyř ročníků, po které patříme do druhé ligy,  jsme odehráli každý rok podle jiného systému. To mi přijde nedůstojné vůči takovéto soutěži. Ono si totiž celkově moc lidí neuvědomuje třeba to, že druhá liga je nejvyšší víceméně amatérská soutěž, protože nad námi už jsou jen dvě profesionální ligy.

Zdravé jádro týmu zůstává

Tím, že tady přemítám o dalším ročníku druhé ligy, dávám najevo, že se hodlám účastnit další sezóny a chci budovat a předělávat naše mužstvo. Věřím, že ze současné sestavy se podaří udržet to zdravé jádro, protože si myslím, že to bylo jedno z nejsilnějších mužstev, které jsme tady měli, a mně i divákům dokázalo udělat spousty radosti. Ty špatné věci se vždycky zapomínají dříve, ty se nechtějí pamatovat.

S kostrou mužstva, která je víceméně daná, jsem mluvil hned po poslední akci této sezóny. Tito hráči mají zájem v Moravských Budějovicích zůstat. Takže s nimi začátkem května  zahájíme letní přípravu. To už bude doufám pod vedením nové trenérské dvojice. Zatím se mi rýsuje jen část této dvojice, ale věřím, že do začátku května to vyřeším a duo, které povede tým v příští sezóně, bude všem známé. 

V srpnu na led opět v Třebíči

Průběh přípravy na novou sezónu by měl být podobný jako vloni. Odtrénujeme přibližně dva měsíce klasickou letní přípravu v prostorách zimního stadionu nebo ostatních sportovišť v Moravských Budějovicích. Začátkem srpna, pokud dojde k dohodě, a já doufám, že k dohodě dojde, bychom začali přípravu v Třebíči. No a do začátku září, než se udělá led v Moravských Budějovicích, bychom se připravovali tam a tam také hráli přátelské zápasy. 

V tuto chvíli si myslím, že není potřeba komentovat nějaké další změny. Až budeme znát nové skutečnosti napevno, tak je zavčas budeme prezentovat na klubovém webu. Takže bych ještě jednou chtěl poděkovat městu, sponzorům, divákům a hráčům za uplynulý ročník. Stará sezóna je mrtvá, ať žije ta nová! 

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz