Naplňme stadion! Pojďme uhasit Plameny s největší návštěvou tohoto roku!

Naplňme stadion! Pojďme uhasit Plameny s největší návštěvou tohoto roku!

Žihadla čeká tuto sobotu poslední zápas kalendářního roku 2017 a bude to opravdová pecka! Náš tým se totiž v pikantním souboji střetne se žďárskými Plameny. Půjde o derby Vysočiny, ve kterém se navíc utkají dva tabulkoví sousedé. Utkání dost možná napoví, zda budou mít Žihadla ještě šanci se ve zbytku základní části dostat v pořadí před svého rivala. Navíc jsme pro sobotní střetnutí vymysleli akci, jejímž cílem je prolomit hranici 1000 návštěvníků. Nemůže být tedy lepší pozvánka proč přijít v sobotu na hokej. Dorazte se pobavit a zároveň poděkovat Žihadlům za jejich výkony v roce 2017. Zápas startuje v sobotu 30. prosince úderem 17. hodiny.


Plamenům patří v průběžném pořadí třetí pozice

Sobotní protivník našich barev okupuje v aktuální tabulce třetí příčku, hned za tandemem Havlíčkova Brodu a Tábora. Svěřenci trenéra Konečného těží především z domácího prostředí, V něm prohráli pouze dvakrát. Naposledy se tak stalo v zápase s pelhřimovskými Ledními Medvědy (3:4), nutno říci, že to byl doslova šokující výsledek. Jinak ale Plameny v sezoně válí. Z posledních osmi zápasů získali devatenáct bodů, přičemž hořkost porážky poznaly jen ve zmíněném souboji s Pelhřimovem. Nejzářivějším triumfem patřícím do této šňůry je bez debat výhra 6:2, kterou si žďárští přivezli z Tábora, rovněž skalp kolínských Kozlů (5:4p.) má svoji hodnotu. K poslednímu měření sil zajížděl celek z Bouchalek do jihočeského Písku a roli favorita dokázal naplnit dokonale. Naděje domácích na bodový zisk totiž Plameny sežehly už v první třetině, kterou vyhrály jasně 4:0. Ve zbytku zápasu si už své vedení pohodlně hlídali, takže se po vypršení šedesáti minut hry mohly radovat ze třech bodů za výhru 6:3.

Nejnebezpečnějším Plamenem je Petr Štěpánek

Hokejisté z Vysočiny disponují kvalitním a vyváženým kádrem, jenž má zkušené hráče na všech postech.  Roli brankářské jedničky zastává ostřílený matador Milan Řehoř. Gólman, který se může pochlubit tím, že působil v české nejvyšší hokejové soutěži, když hájil v sezoně 2012/2013 barvy chomutovských Pirátů, letos aktuálně nastoupil šestnácti utkáním, po kterých drží svou úspěšnost zásahů na hodnotě 89,28%. Lídrem zadních řad Žďáru nad Sázavou je Martin Pleva s pěti góly a osmi asistencemi, následovaný Martinem Lojkem (1+11). K platným článkům týmu patři také slovenský univerzál Peter Beneš (4+4), jehož si fanoušci Žihadel mohou pamatovat z dřívějšího působení v Břeclavi. Největší devízou Petera Beneše je schopnost nastupovat jak v obraně, tak v útoku. Suverénně nejproduktivnějším Plamenem je vysoký útočník Petr Štěpánek, jehož bilance aktuálně činí 15 branek a 21 asistencí. Petru Štěpánkovi sekundují Luboš Kunstmuller (6+14), s Davidem Vítkem (9+8). Ve velice dobrém světle se taktéž ukazuje Ondřej Stehlík, útočník, který na Vysočinu zamířil během sezony z Hodonína zaznamenal v deseti zápasech 6 gólů a 5 asistencí, jeho průměr je tedy víc jak bod na utkání.

Ježíšek nadělil Plamenům pod stromeček produktivního beka Jakuba Peslara

Jestli si trenér žďárského týmu Michal Konečný přál k Vánocům posílení svého kádru, tak musí být jistě velice spokojený. V minulých dnech totiž mezi Plameny přivítal novou posilu, kterou je produktivní zadák Jakub Peslar, jenž přišel do Žďáru z Hodonína, kde si letos připsal tři branky a dvanáct asistencí.  Pětadvacetiletý bek toho ve své kariéře stihnul, ale podstatně více. Vyzkoušel si například angažmá v prvoligovém Havířově, loňskou sezonu pak hrál v polské nejvyšší soutěži, zde oblékal dres JKH GKS Jastrzebie. Svůj debut v dresu Plamenů absolvuje právě v sobotním utkání s Žihadly.

Aktuální umístění v tabulce:

HC Moravské Budějovice: 4. místo (40 bodů)

SKLH Žďár nad Sázavou: 3. místo (45 bodů)

Žihadla přetlačila v infarktové koncovce Tábor, Žďár nedal šanci Písku

Předvánoční kolo zavedlo do Moravských Budějovic hokejsty Tábora, kteří si po dvou třetinách drželi nejtěsnější vedení 1:0. V závěrečné periodě ale Žihadla ukázala skvělý obrat. Ten načal svým vyrovnáním Filip Matějka, když v 52. minutě využil přesně mířenou střelou přesilovku 5/3. Nerozhodný stav vydržel na ukazateli skóre až do času 59:57, tři vteřiny před koncem základní hrací doby odstartoval gejzír radosti mezi fanoušky Žihadel David Horký. Jeho trefa zároveň zajistila Moravským Budějovicím důležité tři body. „Dneska prostě od všech výborný výkon. Skvěle nám zachytal Honza Brož. Kluci bojovali. První třetina se mi sice moc nelíbila, ale od druhé jsme byli jasně lepším týmem. Kluci si dneska hrozně zasloužili vyhrát. Připomnělo mi to dnes první domácí zápas s Táborem. I tehdy jsme byli lepším týmem, ale nevyhrálo se. Dneska to ale zaslouženě skončilo dobře. Jsem rád, že v závěru jsme měli více sil a povedlo se vyhrát. Prostě skvělý výkon.“ řekl k utkání trenér Žihadel Augustin Žák.

Plameny se představily na ledě Písku, přičemž po úvodním dějství, ve kterém Žďár nasázel svému soupeři čtyři branky, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Nakonec si žďárští domů odvezli výhru 6:3, na které se nejvíce podílel Ondřej Stehlík (0+2). Asistent lodivoda Konečného na žďárské střídačce Radovan Biegl ke střetnutí řekl: „Nad očekávání se nám povedl začátek zápasu, který rozhodl o dalším vývoji. Dali jsme dvě branky a vytvářeli jsme si další šance. Poté přišlo maličké uspokojení, ale mužstvo se zase nakoplo zpátky a odskočili jsme na pět branek. Škoda té třetí třetiny, mohli jsme Písek poslat definitivně do kolen, nepovedlo se ale to nevadí, vezeme tři body a můžeme být spokojení."

Sestavy z minulého utkání:

HC Moravské Budějovice: Brož (Čáp) – R. Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Sobotka, Pelikán, Kliment, Spurný, Pucher ml. – Pucher st. "C", Mikeš, Horký, Rytnauer "A", Matějka, Krutiš, Lupač, Hačecký, J. Bulín, Juráň, P. Bulín.

SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva, Lojek, Beneš, Marek, Sedláček, Kolda, Štěpánek, Vítek, Pytlík, Kuřítko, Bureš, Jícha, Stehlík, Gregar, Kunstmüller, Střecha, Krupka.

Poslední vzájemný zápas zvládly lépe Plameny

Naposledy se obě mužstva utkala na ledě našeho soupeře. Stalo se tak  v 15.kole a veseleji po něm bylo v kabině Plamenů, kteří zvítězili 6:4. Žihadlům nepomohly k bodovému zisku ani tři kanadské body Filipa Matějky za 1 gól a 2 asistence.

15 kolo: SKLH  Žďár nad Sázavou - HC Moravské Budějovice 6:4

 Branky a nahrávky: 15. Štěpánek (Kovářů, Vítek), 22. Krupka (Gregar, Hort), 24. Bureš (Hort), 31. Kuřítko (Hort, Bureš), 35. Jícha, 60. Bureš (Beneš) – 21. Matějka (Mikeš, Pucher st.), 23. Čermák (Matějka, Kliment), 33. Kliment (Matějka, Čermák), 55. Kabelka (Lupač, Čermák). Rozhodčí: Antonín - Vašíček, Otáhal. Vyloučení: 3:5 navíc Kuřítko 10 min. OT, Hort DKÚ (oba ZNS) - Matějka DKÚ (MBU). Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 804. Střely na branku: 38:33 (10:10, 14:14, 14:9). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4.

Vzájemná bodová bilance z aktuální sezony: HC Moravské Budějovice - 3 body, SKLH Žďár nad Sázavou - 3 body.

Věděli jste, že…?

- Jakub Peslar je v této sezoně už druhým hráčem, jenž k Plamenům přišel z Hodonína, tím prvním byl Ondřej Stehlík.

- Obránce Plamenů Martin Lojek byl u toho, když česká hokejová reprezentace do dvaceti let získala svoji prozatím poslední medaili z mistrovství světa juniorů, stalo se tak před 12 lety.

- Ve dvou letošních zápasech Žihadel a Plamenů padlo celkem 24 branek.

- Při své poslední návštěvě moravskobudějovického zimního stadionu, si Plameny odvezly příděl deseti branek.

- Filip Matějka si letos proti Žďáru nad Sázavou připsal už 6 kanadských bodů za dvě branky a čtyři asistence.

Delegace rozhodčích: Pokorný Zdeněk Mgr., Kleprlík Jan Bc., Roupec Jiří Bc.

Adresa pro sledování textového onlajn přenosu z utkání: http://www.onlajny.com/match/index/date/2017-12-30/id/219535

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz