První zápas roku 2018 je tady! Natáhnou Žihadla proti Kozlům vítěznou sérii?

První zápas roku 2018 je tady! Natáhnou Žihadla proti Kozlům vítěznou sérii?

Sotva v ulicích dozněly ohňostroje, oznamující příchod nového roku, znovu se o slovo hlásí hokej a s ním taktéž zápas Žihadel. Prvním soupeřem Moravských Budějovic v roce 2018 bude silný celek Kolína, jenž bude mít navíc výhodu domácího prostředí. Půjde zároveň o další střetnutí, které by se dalo označit jako šestibodové, protože Kozly a Žihadla dělí v tabulce pouhé tři ligové body. Je tedy jasné, že tým na jehož kontě bude ve středu večer po konci utkání svítit vítězství, získá oproti svému soupeři značnou výhodu. Zda Žihadla zvládnou kolínské hokejisty porazit se začneme dozvídat již tuto středu, nezvykle od 18.07 hodin.


Kolín je v tabulce nejbližším pronásledovatelem Žihadel

Kozlům patří v aktuální tabulce pátá příčka, což je o stupínek horší umístění, než v případě Žihadel. Tým, jemuž ze střídačky šéfuje trenérské duo Martínek - Pecka, nasbíral v dosavadním průběhu soutěže 39 bodů. Aktuální formu Kolína můžeme označit slovy velmi dobrá, jelikož z posledních čtyř zápasů dokázal bílo-modrý tým hned třikrát zvítězit. Nejdříve v těsném utkání porazil David Servis a to na jeho ledě 3:4. Následoval triumf ve středočeském derby s Nymburkem 4:2, a dále vítězství v Pelhřimově 3:1, přemožitele tak Kozlové našli až v Havlíčkově Brodě Lídra tabulky sice přestříleli v poměru 38-31, na body to však nestačilo. Po porážce 3:5 odjeli kolínští hokejisté z Kotliny s prázdnou. Rovněž je třeba zmínit, že Kozlové nemají na svém kontě plný počet zápasů. V průběhu ledna budou dohrávat odložený zápas 23. kola, ve kterém jim bude soupeřem Písek.

Lídry týmu jsou v Kolíně osvědčená jména

Brankoviště našeho středečního soupeře hájí tandem Martin Sejpal - Ondřej Martínek. Více příležitostí ukázat svoje gólmanské dovednosti prozatím dostal zkušenější Sejpal. Brankář, který prošel mládežnickými výběry Mladé Boleslavi a vyzkoušel si rovněž 1. ligu v dresu Benátek nad Jizerou, letos nastoupil do 21 zápasů s úspěšností 89,93% zásahů. Defenzivním řadám Kozlů vévodí rutinér Jiří Kadlec (3+8), následovaný Petrem Pýchou (2+8). Nejproduktivnějším útočníkem a zároveň lídrem produktivity celého mužstva je Josef Malý(12+17), jehož doplňuje útočník s extraligovými zkušenostmi Ondřej Panna (13+13). Zapomínat nesmíme ani na Jakuba Semiráda, jenž si připsal 5 gólů a 13 asistencí.

Aktuální umístění v tabulce:

HC Moravské Budějovice 4. místo (42 bodů)

SC Kolín 5. místo (39 bodů)

Žihadla přetlačila Plameny, Kolín v Havlíčkově Brodě nebodoval

Na led Žihadel zavítal v předsilvestrovském trháku Žďár nad Sázavou. Toto utkání sledovala fantastická návštěva, jenž čítala 885 diváků. A nutno dodat, že každý kdo si v sobotu večer našel cestu na moravskobudějovický zimní stadion rozhodně nelitoval. K vidění byl nadprůměrný druholigový zápas, k jehož kvalitě přispívaly oba týmy. Hosty dostal do vedení přesnou přesilovkovou trefou Tomáš Střecha, Žihadla vyrovnala taktéž v početní výhodě - postaral se o to velezkušený Peter Pucher, který proměnil famózní přihrávku Filipa Matějky. Po první třetině byl tak stav 1:1. Druhé dějství se neslo ve stejném duchu jako to první, k vidění byl rychlý a dynamický hokej, jehož ozdobou byli oba brankáři. Prvním a zároveň posledním kdo se ve druhé periodě prosadil byl moravskobudějovický Jan Bulín. Ten využil samostatného úniku a přesně mířenou střelou mezi betony brankáře Slámy rozjásal domácí fanoušky. 2:1. Třetí třetina se nesla ve znamení snahy o ubránění výsledku, tak se Žihadlům ovšem nepodařila. Tři minuty před koncem se ve výhodě Plamenů 6/4 ujala tečovaná střela Jakuba Peslara. Po konci základní hrací doby skóre ukazovalo stav 2:2, což znamenalo prodloužení. Do něj si Žihadla přinesla přesilovku 4/3 a tu se jim podařilo využít znamenitě. Parádní přesilovkovou kombinaci po ose Roman Mikeš - Filip Matějka - Daniel Kabelka zakončoval přesnou střelou třetí jmenovaný. Mladý obránce Žihadel tak svému týmu přisoudil bonusový bod navíc. „Dnes nás čekal další těžký soupeř. Poslední zápas v roce chce každý vyhrát a nám se to podařilo, takže skvělé. Moc jsme chtěli vyhrát a prodloužit naši sérii a ta trvá dále. Ten můj rozhodující gól byl těžký, dostal jsem puk trochu za sebe a jen tak tak jsem se na něj natáhl, ale padlo to tam.“, popsal zápas střelec vítězné branky.

Kozlové zamířili v sobotním kole do Havlíčkova Brodu. A ačkoliv svého soka dokázali přestřílet, tak se domů vraceli bez bodu. Porážka 3:5 ovšem není z ledu vedoucího týmu tabulky žádnou ostudou.  Rozhodujícím faktorem tohoto střetnutí byly přesilovky. Zatímco domácí využili ze svých deseti příležitostí hned tři, hosté ve stejném počtu přesilových her neskórovali ani jednou." My jsme si dnes přijeli zápas užít. Věděli jsme, že bude parádní atmosféra, což se potvrdilo. Jedinou kaňkou na utkání byly dýmovnice. Přijeli jsme hrát s prvním týmem tabulky a snažili jsme se ho co nejvíce potrápit. To se nám povedlo. V dnešním utkání nevyhrál lepší tým, ale šťastnější", řekl k zápasu trenér Kolína Petr Martínek.

Sestavy z minulého utkání:

HC Moravské Budějovice: Brož (Čáp) – Čermák, Kabelka, Wasserbauer,Sobotka, Pelikán, Kliment, Peroutka, Spurný – Pucher st. "C", Mikeš, Horký, Rytnauer "A", Matějka, Lupač, Krutiš, Hačecký, J. Bulín, Juráň, P. Bulín, Pucher ml.

SC Kolín:  Sejpal (Martínek) – Kadlec, Březina, Hlaveš, Pýcha, Barták "A", Voženílek, Havelka, Sladký – Malý "C", Semirád, Panna, Pilný, Morkes, Zumr "A", Kozák, Prokop, Kysela, Veselý, Netušil, Černý

 V posledním vzájemném zápase se radovali Kozlové

Nejčerstvější střetnutí Žihadel a Kozlů se datuje do 15. kola. Tehdy měli výhodu domácího ledu hokejisté Moravských Budějovic. Využít ji ovšem nedokázali. Svému soupeři podlehli těsně 1:2. Jediný brankový úspěch Žihadel zaznamenal Roman Čermák.

Vzájemná bodová bilance z aktuální sezony: HC Moravské Budějovice 3 body - SC Kolín 3 body.

Věděli jste, že…?

- Žihadla a Kozlové se letos utkali už dvakrát a pokaždé byl úspěšnější hostující tým. V Kolíně zvítězila Žihadla 3:2, v Moravských Budějovicích pak triumfoval Kolín 1:2.

- Druhý nejproduktivnější hráč Kolína Ondřej Panna nastoupil ke 34 zápasům za extraligové Pardubice. V nich si připsal 1 asistenci.

- Žihadla v letošní sezoně třikrát prodlužovala základní hrací dobu. A pokaždé vyšla z bitvy o druhý bonusový bod vítězně. V nájezdech předčila Písek a Pelhřimov, v prodloužení si poradila s Plameny.

- Nejproduktivnějším Kozlem z letošních vzájemných zápasů proti Moravským Budějovicím je aktuálně Marek Březina (0+2).

- Poslední porážka Žihadel se váže k 25. 11. Tehdy Moravské Budějovice prohrály právě s Kolínem. Od té doby svěřenci Augustina Žáka pouze vítězí.

Delegace rozhodčích: Pilný Luděk, Tasch Michal DiS, Řeníček Honza.

Adresa pro sledování textového onlajn přenosu z utkání:  http://www.onlajny.com/match/index/date/2018-01-03/id/219539

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz