Je tady první domácí zápas roku 2018, Žihadla v něm budou hostit Nymburk!

Je tady první domácí zápas roku 2018, Žihadla v něm budou hostit Nymburk!

Třetí nejvyšší hokejová soutěž se nezastaví ani v prvním víkendu roku 2018. Konkrétně v sobotu 6. ledna se znovu rozduní mantinely v Moravských Budějovicích. Soupeřem Žihadel bude nevyzpytatelný tým Nymburka, který si momentálně hýčká bilanci tří vítězství v řadě. Naopak Žihadla budou jistě chtít po těsné porážce na ledě Kolína odstartovat novou vítěznou šňůru. Můžete jim v tomto snažení pomoci i vy a to tím, že dorazíte v co největším počtu na sobotní utkání. Začínáme v 17 hodin.


Nymburk přerušil sérii nezdarů třemi výhrami v řadě

Aktuální výkony nymburských hokejistů by se daly popsat slovy jako na houpačce. Nejdříve svěřenci kouče Bičištěho prohráli šestkrát v řadě. Například s Žihadly (2:6), v Kolíně( 2:4) a nebo na ledě Klatov (3:5). Tuto nelichotivou sérii porážek zlomil středočeský celek až na ledě David Servisu, kde triumfoval 3:1. Následovala domácí kanonáda, kterou odnesl Pelhřimov. Lední Medvědy vyprovodili hokejisté Nymburka přídělem 8:3. Třetí korálek na vítěznou šňůru pak Nymburk přidal v Písku, z jihočeského města si odvezl tři body za výhru 4:2. Posledním soupeřem před utkáním s našimi barvami měl být Nymburku Havlíčkův Brod. Tento zápas byl, ale odložen na 17. ledna.

V nymburském kádru vyčnívá ostrostřelec Stehlík

Kádr našeho sobotního soka je poskládán z velké části mladými hráči, kteří nejsou pro fanouška příliš známí, avšak není radno je podcenit. Prvního příslušníka kolonie mladíků najdeme v brankovišti. Je jím devatenáctiletý mladoboleslavský junior Michal Krofta, jenž aktuálně nastoupil v nymburském dresu ke 13 zápasům , v nich má průměr 2,75 obdržené branky na zápas. Mladý brankář začínal na pozici dvojky, nicméně v posledních zápasech dostává více příležitostí, než jeho kolega v mezi tyčemi, kterým je Michael Formánek, ten do Nymburka přesídlil od Vajgaru. Roli dirigenta obrany plní v Nymburce ostřílený veterán Ondřej Kříž. Třiačtyřicetiletý rutinér s bohatými zkušenostmi z druhé nejvyšší soutěže, kde nastupoval například za Ústí nad Labem, Olomouc, či Litoměřice si v dosavadním průběhu sezony připsal 6 branek a 6 asistencí. Je třeba ale dodat, že Ondřej Kříž se v několika posledních zápasech neobjevil na soupisce Nymburka. Jeho start v Moravských Budějovicích je tedy s otazníkem. K dalším produktivním bekům nymburské družiny patří Jakub Hierman (1+10). Co je Roberts Bukarts pro extraligový Zlín, nebo Tomáš Čachostký pro Duklu Jihlava, je pro Nymburk Jan Stehlík. Obávaný forvard, jehož střela rozsévá strach snad po všech druholigových stadionech má letos bilanci 10+13. K dalším produktivním členům útočných řad Nymburka patří Jan Smejkal (6+10) a rovněž také Jakub Planý (6+12).

Aktuální umístění v tabulce:

HC Moravské Budějovice 4. místo (43 bodů)

NED Nymburk 7. místo (32 bodů)

Žihadla si z Kolína přivezla bod, Nymburk zvítězil na ledě trápícího se Písku

Žihadla los minulého kola zavedl do středočeského Kolína a souboj dvou tabulkových sousedů začali žlutočerní rozhodně lépe. Z tlaku v první periodě vyústil rovněž vedoucí gól, o ten se v 5. minutě postaral rychlou střelou Jan Bulín. Domácí srovnali krok těsně před koncem druhého dějství, postaral se o to obránce Pýcha. Moravské Budějovice dostal do vedení 2:1 brankou ze 47. minuty Peter Pucher. Tento stav ale vydržel pouze chvíli. V minutě padesáté se prosadil domácí Dominik Zumr, což znamenalo prodloužení. V něm Kozlové využili přesilovku přesnou trefou Josefa Malého, kterou si zajistili druhý bod. Žihadla si domů odvezla bod jeden. "Zápas v Kolíně rozhodla první třetina, kdy jsme měli strašně moc šancí, ale bohužel jsme je nedokázali proměnit," řekl k utkání útočník Žihadel Jan Bulín.

Nymburk zajížděl v minulém kole do jihočeského Písku. V utkání proti poslednímu týmu tabulky byl favoritem a tuto úlohu dokázal splnit. Na výhře Nymburka 4:2 se brankově podíleli Josefus , Bičiště, Eis a Kuzďas. “ Soupeř se na nás posílil o několik hráčů Českých Budějovic, takže to nebylo vůbec lehké utkání. Dvakrát jsme v zápase prohrávali, ale dokázali jsme to otočit a ve třetí třetině, kdy měli domácí dvě přesilovky i udržet, “ ohodnotil zápas nymburské trenér Pavel Bičiště.

Sestavy z minulého utkání:

HC Moravské Budějovice: Brož (Čáp) – Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Sobotka, Pelikán, Kliment, Peroutka, Pucher "C", Mikeš, Horký, Rytnauer, Matějka, Lupač, Krutiš, Hačeckzý, Bulín J, Juráň, Bulín P.

NED Nymburk: Krofta – Hejda, Mašek, Loučka, Bičiště, Rittig, Knesl – Smejkal, Arnošt, Stehlík -  Kuzďas, Josefus, Eis – Kedršt, Planý, Maršoun – Kolouch, Král, Štěpánek.

Poslední vzájemný zápas přinesl jasnou dominanci Žihadel

Naposledy se obě mužstva utkala v Nymburce a to v rámci 17. kola. Žihadla byla v tomto střetnutí pánem ledové plochy, což potvrdil i konečný výsledek 6:2 ve prsopěch Moravských Budějovic. Na něm se podíleli střelci dvou branek Ladislav Rytnauer a Petr Krutiš, po jednom zásahu do černého přidali Filip Matějka s Peterem Pucherem.

Vzájemná bodová bilance z aktuální sezony: HC Moravské Budějovice 3 body - NED Nymburk 3 body.

Věděli jste, že…?

- V Nymburce působí duo otec a syn, konkrétně trenér Pavel Bičiště a syn Karel Bičiště, který hraje v útoku.

- Žihadla prohrála v minulém kole poprvé od 25. 11. V obou případech byl přemožitelem Moravských Budějovic Kolín.

- Nymburk patří ke klubům s nejnižší návštěvností ve 2. lize. Minulé domácí utkání středočechů vidělo pouze 230 diváků.

- Jan Bulín se gólově prosadil v obou dvou posledních zápasech.

- Poprvé se oba celky střetly 30. září 2012, tehdy Moravské Budějovice prohrály s Nymburkem na vlastním ledě 2:3.

Delegace rozhodčích: Michal Antonín, Pavel Mikšík, Roman Komínek, Bc.

Adresa pro sledování textového onlajn přenosu z utkání: http://www.onlajny.com/match/index/date/2018-01-06/id/219544

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz