Poslední čtvrtinu základní části zahájí Žihadla na ledě Písku

Poslední čtvrtinu základní části zahájí Žihadla na ledě Písku

Základní část druhé hokejové ligy se dostává do své závěrečné části. Žihadla ji otevřou již tuto sobotu, když se utkají na jihu Čech s Pískem. Proti píseckému celku se našim barvám daří, vždyť z devíti možných bodů, které šly proti tomuto soupeři získat, si jich Žihadla připsala hned osm. Zároveň bude chtít žlutočerný tým jistě odčinit nezdar z minulého utkání na ledě Pelhřimova, kde padl nečekaně 2:5. O motivaci tedy nebudou mít svěřenci Augustina Žáka nouzi. Zda se jim podaří vrátit se na vítěznou vlnu se začneme dozvídat v sobotu 20. ledna. Utkání na jihu Čech startuje v 17.30.


Katastrofální forma znamenala propad na poslední příčku tabulky

¨Písku se v letošní sezoně nedaří podle představ. Fanoušci i vedení klubu si před letošním ročníkem jistě představovali, že jejich tým bude v tabulkovém postavení okupovat lepší místa. než ta na jejím chvostu.   Nicméně právě tam se Jihočeši nachází. Dlouhou dobu jim patřila předposlední pozice, neboť za sebou dokázali držet alespoň Pelhřimov. Jenže ani to už neplatí, zlepšené výkony Ledních Medvědů a naopak velká herní krize píseckých hokejistů, znamenaly propad našeho sobotního soupeře na úplné dno tabulky. Slova o krizi nejlépe dokumentují čísla. Tým Písku si celých devět zápasů nepřipsal ani bod Během této série Jihočeši prohráli dvakrát s Havlíčkovým Brodem a pokaždé vysokým rozdílem (0:6,2:9), nedařilo se jim ani v Českých Budějovicích, to s David Servisem padli v poměru 2:8, hořkost porážky poznali taktéž v zápase s Pelhřimovem (2:5). Šňůru nezdarů se podařilo Písku prolomit až v posledním utkání, když si dokázali vyšlápnout na kolínské Kozly, výsledkem 1:0. Leč fotbalový výsledek, přesto zajistil našemu nejbližšímu soupeři důležité tři body.

Lídrem produktivity je v Písku mladý David Ciboch

Základem úspěchu každého hokejového týmu, je mít solidní gólmanskou jedničku a nutno říct, že tu se Písku prozatím najít nepodařilo. Nejvíce příležitostí mezi tyčemi zatím dostal bývalý brankář Klatov Jonáš Štekr, když odchytal 15 zápasů. Sekunduje mu mladík Richard Kříž s deseti zápasovými starty. Právě Kříž se výraznou měrou podepsal pod vítězství svého týmu 1:0 na ledě Kolína, jelikož se mu v tomto utkání podařilo vychytat, jak už výsledek napovídá, čisté konto. Nejproduktivnějšího zadáka má družina trenéra Davida Míky v Janu Polatovi, obránce jenž si vyzkoušel například i slovenskou extraligu aktuálně zaznamenal dva góly a osm nahrávek. Polatu následují v bodování obránců Milan Hřebíček (2+7) a Vladimír Hanus (4+4). Pozici nejproduktivnějšího útočníka týmu zastává třiadvacetiletý písecký odchovanec David Ciboch (14+6) tato čísla z něj zároveň dělají nejlepšího střelce mužstva. Cibocha mezi útočníky následují Jan Sýbek (7+10) spolu s nejlepším nahrávačem celku Martinem Koupalem (6+11).

Aktuální umístění v tabulce:

HC Moravské Budějovice 3. místo (49 bodů)

IHC Písek 10. místo (18 bodů)

Žihadla překvapivě padla v Pelhřimově, Písku se podařilo vyloupit Kolín

Moravské Budějovice se v minulém kole představily na pelhřimovském ledě v pozici jasného favorita, tu se jim, ale naplnit nepodařilo. Žihadla nastoupila k utkání ve značně kombinované sestavě, kvůli  dlouhodobému zranění v dolní polovině těla absentoval Roman Mikeš, dále se v utkání neobjevil například Marek Lupač, a tak byl dobrou zprávou alespoň návrat Davida Horkého. Ovšem ani ten našim barvám nepomohl. Domácím se skvěle podařil vstup do utkání, když skórovali hned v první minutě z hole Vladimíra Porta. Na tuto branku Žihadla dlouho nemohla najít odpověď, nakonec se o ní postaral právě navrátilec do sestavy David Horký, stalo se tak v minutě šestatřicáté. Po druhé periodě tak šly oba týmy do kabin za stavu 1:1. Bylo tedy jasné, že ten kdo zvládne lépe třetí dějství ovládne i celé utkání. To se nakonec podařilo Ledním Medvědům, ti vsítili tři branky v rozmezí od 44 do 47 minuty, což rozhodlo o osudu střetnutí. Žihadla do zápasu nevrátila ani snižující branka Ladislava Rytnauera na 2:4 a tak měli poslední slovo opět domácí. V závěrečné minutě se prosadil trefou do opuštěné klece Marek Hadrava, čímž pečetil překvapivou výhru Pelhřimova 5:2. "Doufali jsme, že i přes špatný výkon dokážeme ty body urvat, ale bohužel Pelhřimov dal celkem šťastnou branku na 2:1. Pak jsme naši hru otevřeli, ale soupeř nás dvakrát rychle potrestal, a to už se i přes velkou snahu zvrátit nedalo. Stejně víc, než ta porážka mě asi mrzí fakt, že jsme po zápase dostatečně nepoděkovali fanouškům za jejich skvělou podporu. Za to jim dlužíme velkou omluvu", řekl k zápasu bek Michal Kliment.

Písek zavítal v dohrávce 23. kola do Kolína a je třeba podotknout, že z výsledku utkání by měla nejspíš velkou radost skupina nazývající se „Fanclub defenzivního fotbalu“, jelikož jako na fotbalovém utkání si totiž museli fanoušci připadat. Za šedesát minut hry padla pouze jedna branka , o tu se postaral písecký útočník Josef Vlk. Jeho trefa tak nasměrovala tři body k řece Otavě. Čisté konto si ve střetnutí připsal brankář Richard Kříž.

Sestavy z minulého utkání:

HC Moravské Budějovice: Brož (Vacek) – Čermák, Kabelka, Peroutka, Sobotka, Pelikán, Kliment, Pucher st., Pipek, Horký, Rytnauer, Matějka, Salák, Krutiš, Hačecký, Bulín J., Juráň, Bulín P.

IHC Písek: Kříž – Hanus "A", Parýzek "C", Hřebíček, Suda, Červinský, Turek, Pokorný, Sýbek "A", Koupal, Vlk, Volf, Drda, Stauber, Strnad, Rod, Duchoň, Novák, Urbanec.

Poslední vzájemný zápas znamenal vítězství Žihadel 6:1

Naposledy se obě mužstva utkala v 19. kole. Tehdy byla úspěšnější Žihadla, svého soka dokázala porazit 6:1. Dvěma brankami se na tomto triumfu podílel Marcel Juráň.

Vzájemná bodová bilance z aktuální sezony: HC Moravské Budějovice 8 bodů - IHC Písek 1 bod.

Věděli jste, že…?

- Sobotní zápas Žihadel a Písku bude jako hlavní rozhodčí řídit Jakub Šindel. Bývalý profesionální hokejista, jenž okusil i reprezentační dres, působil mimo jiné ve Spartě Praha, Mladé Boleslavi, Plzni, či Dinamu Riga. Svou hráčskou kariéru musel ukončit po nevybíravém zákroku ve Francii, při němž utrpěl vážné zranění v obličeji. Šindelovi je pouhých 31 let.

- Během posledního utkání na ledě Kolína zaznamenal Písek jeden velký návrat. Jeho dres znovu oblékl zkušený útočník Josef Urbanec, který se domů vrátil z Tábora, kde letos působil.

- Žihadla se aktuálně potýkají s největší marodkou od začátku sezony. Mimo hru je hned několik důležitých hráčů týmu.

- Vítězství 1:0 na ledě Kolína bylo pro Jihočechy prvním bodovým ziskem po 9. zápasech.

- Gólová bilance z letošních utkání proti Písku hovoří jasně pro Žihadla. A to sice 16:4.

Delegace rozhodčích: Šindel Jakub, Fiala Petr, Malý Ondřej.

Adresa pro sledování textového onlajn přenosu z utkání: http://www.onlajny.com/match/index/date/2018-01-20/id/219553

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz