V sobotu všichni na hokej! Přijede lídr tabulky z Havlíčkova Brodu!

V sobotu všichni na hokej! Přijede lídr tabulky z Havlíčkova Brodu!

Jsou zápasy, které fanoušci vnímají jako řadové nebo tuctové. A pak jsou rovněž utkání, na která se fanouškovská obec těší s velkým předstihem. Následující zápas, jenž se odehraje v Moravských Budějovicích, patří bezesporu do té druhé skupiny. Ke šlágru kola dorazí do vosího hnízda první tým tabulky - Havlíčkův Brod. Střetnutí s tímto soupeřem bývají vždy vyhrocená a drsná utkání jak na ledě, tak v ochozech. Zároveň hráči obou týmů vždy předvádí hokej, na který je radost se dívat. Právě tento fakt je tou nejlepší možnou pozvánkou k tomu, abyste v hojném počtu navštívili zimní stadion v Moravských Budějovicích. Termín zápasu připadá, jak už bylo zmíněno, na sobotu 27. ledna. Úvodní buly bude vhozeno v 17.00 hodin. Očekává se velká návštěva, takže neváhejte a zajistěte si svoje místo pro sledování zápasu s dostatečným předstihem!


Havlíčkobrodská mašina zadrhává, herně i výsledkově

Bruslaři se netají svými ambicemi postoupit letos do WSM ligy. Posílený kádr na tuto cestu vykročil rázně, avšak je třeba dodat, že v posledním období nemá náš soupeř zrovna oslnivou formu. Havlíčkobrodští sice dokázali deklasovat Písek na jeho ledě 9:2, ovšem další zápasy nebyly z jejich strany tak přesvědčivé. Před domácími fanoušky přetlačili Pelhřimov 3:2 a to po velmi vyrovnaném průběhu, ve Žďáru nad Sázavou padli 3:4, na ledě Nymburka vyválčili výhru 3:2 po prodloužení, když dokázali vyrovnat až 7 vteřin před koncem. Tyto ne zrovna přesvědčivé výsledky, ale nejsou nic v porovnání se střetnutím, které absolvoval Havlíčkův Brod na ledě David Servisu. Tým z Kotliny totiž v Českých Budějovicích doslova vyhořel. Porážka 1:6 byla největším výpraskem vedoucího týmu tabulky v aktuální sezoně.

Hráči Havlíčkova Brodu vládnou kanadskému bodování soutěže

Družina trenéra Václava Adama se vyznačuje skvělou produktivitou. Hráči Havlíčkova Brodu dokáží ve většině zápasů zasypat soupeřovo konto vysokým počtem vstřelených branek, ale každý kdo chce útočit musí ve vhodných chvílích myslet i na obranu. Té havlíčkobrodské šéfuje z modrého půlkruhu, jenž označuje brankoviště Čeněk Novák. Stabilní gólmanská jednička Bruslařů letos absolvovala 24 zápasů s úspěšností zásahů atakující hranici 91,31%. Novákovi dělá mezi tyčemi parťáka David Marek, jehož trenéři letos prozatím nominovali k 7 zápasům. Zadním řadám vládne pětadvacetiletý Tomáš Semirád, ten 8 gólů vstřelil a na dalších 25 asistoval. Druhým nejproduktivnějším obráncem týmu je Semirádův kolega z elitního obranného dua Jiří Vašíček. Hráč s bohatými extraligovými zkušenostmi má bilanci 7+21. Příliš pozadu nezůstávají mezi beky ani David Vala (2+16), s Kryštofem Kulhánkem
(6+11).  Útok Havlíčkova Brodu, to je zároveň přehlídka šikovných individualit. Nejproduktivnější z nich je zkušený útočník Miroslav Třetina (19+34). Následuje ho další ostřílená tvář a sice Lukáš Endál (24+25), právě Endál má letos vyřízeny střídavé starty do prvoligové Slavie. Triumvirát nejproduktivnějších uzavírá bývalý útočník Třebíče, či Šumperka Jan Milfait, který zaznamenal 22 branek a 23 přesných asistencí.  Produktivním článkem sestavy Havlíčkova Brodu je zároveň bývalý hráč Moravských Budějovic Patrik Přidal (14+25). Následovaný bývalým kapitánem Jindřichova Hradce Lubošem Voříškem (17+15). Dobře si vede i Jakub Šuhaj, přesídlivší do Havlíčkova Brodu z Písku (5+12). 

Aktuální umístění v tabulce:

HC Moravské Budějovice 3. místo (52 bodů)

BK Havlíčkův Brod 1. místo (63 bodů)

Žihadla splnila v Písku roli favorita, Havlíčkův Brod odjel z ledu DS s debaklem

Hokejisté Moravských Budějovic se v minulém kole představili na ledě posledního Písku a roli favorita dokázali v tomto utkání splnit dokonale. Povedla se jim především první třetina, kterou dokázali opanovat poměrem 3:1. Brankově se o to postarali Roman Čermák, Ladislav Rytnauer a Marcel Juráň. Ve zbytku střetnutí si už Žihadla získaný náskok pečlivě hlídala a tak byl stav 5:3 po vypršení 60. minuty příznivější pro naše barvy. " Kvůli počasí jsme na zápas dorazili s malým zpožděním, takže jsme se do zápasu dostávali pomaleji, ale pak jsme se zvedli a hráli jsme hokej, který jsme chtěli. Podařilo se nám dát pár gólů v první třetině. Druhá a třetí třetina už byly opatrnější, ve třetí jsme dostali dva góly po našich chybách, to by se nám proti silnějším soupeřům rozhodně stávat nemělo." Pověděl k zápasu útočník Žihadel Marcel Juráň.

Havlíčkův Brod zavítal v minulém kole do Českých Budějovic, zde se Bruslaři poměřili s David Servisem. Tento tým rozhodně nepatří mezi oblíbené protivníky havlíčkobrodských, což toto utkání jen potvrdilo.  Domácí si na každou třetinu připravili dvě branky v síti svého soupeře, na což Havlíčkův Brod reagovat nedokázal. Porážka 1:6 byla tou největší, kterou Bruslaři letos utrpěli. Jediný brankový úspěch hostů zaznamenal Petr Kuchta. " Věděli jsme, že soupeř nehraje vůbec špatně, má rychlé, brejkové hráče. Chtěli jsme co nejlépe zvládnout začátek zápasu, ale to se nám nepovedlo, když jsme hned v prvním střídání inkasovali. V první třetině jsme nehráli dobře a od toho se odvíjel zbytek zápasu. Bohužel, skoro vůbec jsme si nevytvořili ani žádné dobré šance. Soupeř byl lepší, myslím si, že jsme po zásluze ztratili všechny tři body". Popsal utkání havlíčkobrodský trenér Václav Adam.

Sestavy z minulého utkání:

HC Moravské Budějovice: Brož (Čáp) – Čermák, Kabelka, Hačecký, Wasserbauer, Pelikán, Kliment, Peroutka – Bulín, Peter Pucher ml.,Peter Pucher st. "C", Rytnauer "A", Matějka, Lupač, Horký, Krutiš, Salák, Juráň.

BK Havlíčkův Brod: Novák (D. Marek) – T. Semrád, Krejčí, Kulhánek, Balgalvis, Kříž, Vala – Přidal, Kozlík, Třetina (C) – Voříšek, Milfait (A), Šuhaj – Beneš, Ludvík, Homola – Chlubna, Kuchta.

V poslednícm vzájemném utkání dokázala Žihadla vyloupit Kotlinu

Na minulý vzájemný zápas těchto dvou týmů určitě raději vzpomínají Žihadla, jelikož dokázala svého soupeře porazit 2:1 a to dokonce na jeho ledě. Fantastickým výkonem se v tomto střetnutí zaskvěl brankář Jan Brož. O branky se postarali Peter Pucher a Petr Krutiš.

20. kolo: BK Havlíčkův Brod - HC Moravské Budějovice 1:2

Branky a nahrávky: 52. Kuchta (Chlubna, Kozlík) – 27. Pucher st. (Čermák, Matějka), 51. Krutiš (Horký). Rozhodčí: Michal Antonín – Martin Musil, Henrich Kráľ. Vyloučení: 5:6, navíc Rytnauer (MBU) 10 min. OT [NESP]. Využití. 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 906. Střely na branku: 41:29 (9:11, 19:9, 13:9). Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Vzájemná bodová bilance z aktuální sezony: HC Moravské Budějovice 3 body - BK Havlíčkův Brod 6 bodů.

Věděli jste, že…?

- Zatímco Havlíčkův Brod v minulém kole padl vysoko na ledě David Servisu 1:6, Lukáš Endál, který v tomto termínu vypomáhal prvoligové Slavii přispěl výraznou měrou ke zdolání českobudějovického Motoru. Výhru 4:3 po sn. režíroval dvěma brankami.

- Marcel Juráň by se dal označit jako specialista na Písek. Proti tomuto soupeři už letos zaznamenal 3 branky a 4 asistence. 

- Součet kanadských bodů tří nejproduktivnějších útočníků Havlíčkova Brodu je 147!. (Třetina 53, Endál 49, Milfait 45).

- Jan Brož si v minulém utkání proti Havlíčkově Brodu připsal 40 úspěšných zásahů a obdržel pouze 1 gól

- Dosavadní vzájemná utkání Žihadel a Bruslařů vidělo v letošní sezoně přes 2500 diváků.

Delegace rozhodčích: Vrba Filip Bc., Křivohlavý Petr, Klouda Martin

Adresa pro sledování textového onlajn přenosu z utkání:  http://www.onlajny.com/match/index/date/2018-01-27/id/219561

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz