Žihadla se v sobotu představí na ledě trápícího se Tábora.

Žihadla se v sobotu představí na ledě trápícího se Tábora.

Dalo by se říci, že hokejisté Moravských Budějovic absolvují v těchto dnech jihočeský trip. Zatímco ve středu byl jejich hostitelem David Servis, o tři dny později, tedy v sobotu 3. února, zavítají svěřenci Augustina Žáka do Tábora. Kohouti se značnou část aktuálního ročníku naháněli s Havlíčkovým Brodem v souboji o první místo v tabulce, jenže zhoršená forma katapultovala Jihočechy až na 5. místo akruálního pořadí. Přesto ztrácí na Žihadla pouhé tři mistrovské body, v sázce tedy bude i s ohledem na blížící se závěr základní části opravdu hodně.


Tábor klesá tabulkou

Kde ty loňské sněhy jsou, si momentálně mohou říkat všichni příznivci táborského hokeje. Vždyť ještě před měsícem patřilo modrobílému celku druhé místo v průběžném hodnocení soutěže. Pak, ale přišla hrozivá série osmi zápasů, z kterých vyválčil náš sobotní protivník pouhé tři body a to sice za vítězství nad posledním Pískem v poměru 3:1. Ze všech ostatních střetnutí odešli táborští hokejisté s porážkou. Mezi ty nejcitlivější patří zcela jistě debakl na ledě Žďáru nad Sázavou (1:9), či taktéž vysoká porážka v Pelhřimově (3:6). Kohoutům, se v tomto období nedařilo ani na domácím ledě, což dokumentuje porážka 2:5. kterou jim uštědřil Kolín. Doposud nejaktuálnější utkání odehráli hokejisté od Jordánu v havlíčkobrodské Kotlině a jen potvrdili mizernou formu v této části sezony . Na ledě lídra tabulky totiž padli 3:6.

Nejproduktivnějším Kohoutem je Jakub Matušík

Táborský tým letos během sezony prošel doslova zemětřesením. Z různých důvodů odešla celá řada produktivních hokejistů, na kterých stály výsledky jihočeské družiny. Právě tento fakt zapříčinil zmiňovaný rapidní pokles v tabulce. Za všechny jmenujme například ztrátu, do té doby nejproduktivnějšího hráče, Radka Prokeše (Prostějov) nebo Josefa Urbance, ten se pro změnu vrátil do mateřského Písku. Již dříve neodolal vábení francouzské nejvyšší soutěže šikovný Tomáš Andres a v dresu s Kohoutem na hrudi už nenastupuje ani největší posila, jenž k Jordánu dorazila během sezony, Tomáš Rousek. Ten přesídlil do třetiligového německého celku EHC Waldkraiburg.

I přes tyto odchody má mužstvo Kohoutů své stálice. Mezi ně určitě patří solidní brankářské duo Novák - Klestil. Více toho prozatím odchytal David Novák, přičemž jeho úspěšnost zásahů se drží na hodnotě 93.16%. Základními stavebními kameny defenzivy jsou Martin Havran s Kamilem Černým. Bodově je na tom aktuálně lépe Martin Havran (3+9), Kamil Černý, obránce s extraligovými zkušenostmi má, ale pouze o bod méně (5+6). Opomenout nesmíme ani mladého beka Ondřeje Kachyňu. Kmenový hráč českobudějovického Motoru, jenž si letos vyzkoušel taktéž angažmá v Litoměřicích, hájil v tomto soutěžním ročníku barvy Tábora pouze v 10 zápasech, v nich má ale úctyhodnou bilanci 1+10. Útočná vozba Jihočechů má svůj nejnebezpečnější článek v Jakubu Matušíkovi. Syn hlavního trenéra Tomáše Matušíka si letos připsal 10 gólů, ke kterým přidal 19 asistencí. Stříbrná příčka patří v hodnocení táborských forvardů Radimu Heřmanovi (12+14), pomyslný bonz by momentálně získal Radek Seidl (10+4). Jen pro srovnání, Radek Prokeš, který letos v Táboře odehrál pouhých 12 zápasů je v klubové produktivitě stále na 3. místě (6+15). Nejčerstvějšími novici v kádru trenéra Matušíka jsou mladí útočníci Ondřej Šulek s Jakubem Doktorem. Oba do Tábora zapůjčil českobudějovický Motor.

Aktuální umístění v tabulce:

HC Moravské Budějovice 3. místo (55 bodů)

HC Tábor 5. místo (52 bodů)

Žihadla překvapivě padla v Českých Budějovicích, Tábor nestačil na Havlíčkův Brod

To, že být papírovým favoritem ve sportu často nic neznamená okusila Žihadla v minulém utkání takříkajíc na vlastní kůži. Na led českobudějovického David Servisu totiž cestovala jako jasný favorit , jenže předpoklady se nenaplnily. Hokejistům Moravských Budějovic se nepodařila už první třetina, v té musel Jan Brož hned třikrát lovit puk ze své sítě. Žihadla dokázala v tomto úseku zápasu skórovat dvakrát, trefili se David Horký a Ladislav Rytnauer. To byly, ale po hříchu jediné dva gólové úspěchy našich barev během celých 60 minut hry. Domácí se naopak dokázali prosadit ještě dvakrát a tak po konci zápasu slavili vítězství 5:2 a tři body do tabuky. Hattrickem se na triumfu Servismanů podílel Roman Šulčík. "Zápas s DS rozhodly naše individuální chyby, které soupeř dokázal využít ve svůj prospěch. Jsou to už zápasy jako v Play-off a každá chyba se trestá. Bohužel my jsme těch chyb udělali více," popsal zápas útočník Jan Bulín.

Kohouti zamířili v minulém kole do Havlíčkova Brodu. Bruslaři, kteří prohráli poslední dvě bitvy museli zabrat a podle toho také utkání vypadalo. Jelikož už po úvodním dějství byl stav 2:0 pro domácí. Tábor sice dokázal vyhrát druhou třetinu 3:2, ale na body mu to nestačilo. V závěrečné periodě se opět dvakrát trefili havlíčkobrodští a tak konec zápasu orámoval stav 6:3 pro domácí tým. Brankové úspěchy Tábora měli na svědomí Škrdleta, Seidl a Doktor. „Nepovedl se nám vstup do zápasu, prohrávali jsme 2:0. Dělali jsme chyby a soupeř nám odskočil. Druhou třetinu jsme odehráli docela dobře, protože jsme snížili na 4:3 a dostali jsme na kontakt. Začátek třetí třetiny byl také dobrý, měli jsme šance. Bohužel jsme po vymyšleném faulu dostali gól v oslabení na 5:3 a pak už je to takový vabank. Šance jsme měli, škoda že jsme bod neuhráli. Srážejí nás individuální chyby a na tom ztroskotáváme. V některých fázích jsme Brodu trošku zatápěli, ale bohužel nám to teď nelepí.“ ohodnotil zápas trenér Kohoutů Arpád Györi.

Sestavy z minulého utkání:

HC Moravské Budějovice: Brož (Čáp) – Kabelka, Sobotka, Pelikán, Kliment, Peroutka, Wasserbauer – Pucer ml., Pucher st., Juráň – Matějka, Rytnauer, Krutiš – Horký, Lupač, Bulín J. – Salák, Bulín P.

HC Tábor: D. Novák (Klestil) - Tesař, Havran, K. Černý, Kachyňa, Dvořák, T. Černý, Duben - Blažek, Doktor, Heřman - Seidl, Škrdleta, Šulek - Březina, Pechánek, Syrovátka.

Poslední vzájemnou bitvu Žihadel a Kohoutů rozsekl David Horký trefou v čase 59:57

Naposledy se oba celky utkaly v kole s pořadovým číslem 22. Do předvánočního zápasu vstoupil lépe Tábor, když ho do vedení 1:0 dostal Josef Urbanec. Domácí fanoušci si museli na gólovou radost počkat do 52. minuty, To se prosadil Filip Matějka. Když se zdálo, že střetnutí půjde za stavu 1:1 do prodloužení, odpálil gejzír nevýslovné radosti na zimním stadionu v Moravských Budějovicích David Horký. Jeho  trefa v čase 59:57 byla zároveň tou vítěznou.

22 kolo: HC Moravské Budějovice - HC Tábor 2:1

Branky a nahrávky: 52. Matějka (Rytnauer, Čermák), 60. Horký (Rytnauer, Kliment) - 17. Urbanec.

Rozhodčí: Held - Komínek, Kráľ.   Vyloučení: 3:6   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Diváci: 485

Vzájemná bodová bilance z aktuální sezony: HC Moravské Budějovice 3 body - HC Tábor 6 bodů.

Věděli jste, že…?

- Tábor prohrál 7 z posledních 8 utkání při záporném skóre 15:36.

- David Horký zaznamenal ve třech vzájemných utkáních proti Táboru 2 góly, stejně si počínal i Filip Matějka.

- Tábor už v letošní sezoně použil včetně brankářů 30 hráčů do pole.

- Odchody během sezony přišli Kohouti o 59 kanadských bodů z aktuálního ročníku.

- 31. ledna skončilo v tuzemských hokejových soutěžích přestupové okno, což znamená, že už žádné změny v kádrech nenastanou.

Delegace rozhodčích: Jaroš Jan, Tasch Michal Dis., Šimánek Petr.

Adresa pro sledování textového onlajn přenosu z utkání:  http://www.onlajny.com/match/index/date/2018-02-03/id/219571

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz