Žihadla míří do Žďáru nad Sázavou k bitvě na Bouchalkách!

Žihadla míří do Žďáru nad Sázavou k bitvě na Bouchalkách!

Zápasové tempo 2. ligy pokračuje v těchto dnech doslova rychle a zběsile. Po středeční výhře v poměru 4:1 nad Klatovy, čeká Žihadla už tuto sobotu další veledůležité střetnutí. Tentokrát budou vyzyvatelem našich barev žďárské Plameny, a bude to opět zápas s šestibodovým nádechem. V případě tříbodového vítězství se totiž Moravské Budějovice dostanou v tabulce na rozdíl pouhého jednoho bodu za svého soupeře. Bitva o lepší výchozí pozici pro vyřazovací boje začíná na Bouchalkách v sobotu od 17:30 hodin.


Plamenům patří v tabulce druhá příčka

Svěřenci trenérského dua Konečný - Biegl se v závěrečné čtvrtině základní části usídlili na druhé pozici tabulkového pořadí. Tam je vynesly často nenápadné, leč spolehlivé a stabilní výkony. Hlavní zbraní Plamenů je přitom domácí prostředí, v něm žďárští ztrácí body pouze sporadicky. Posledním celkem, jenž dokázal vyloupit Bouchalky byl David Servis (3:4pr). Hokejistům z Vysočiny se nepodařilo ani střetnutí v Kolíně, na ledě Kozlů padli po vyrovnaném průběhu 4:5. Po tomto nezdaru následovala série tří triumfů. Nejdříve okusil sílu Plamenů Nymburk, ten si z Bouchalek odvezl porážku 3:5. Následně si druhý tým tabulky otevřel střelnici v Pelhřimově (8:1). Pomyslný hattrick završil Žďár nad Sázavou výhrou v domácím prostředí nad posledním Pískem 5:1. Z utkání s nejhorším týmem tabulky zamířily Plameny rovnou k utkání s nejlepším týmem tabulky. V havlíčkobrodské Kotlině byl k vidění vyrovnaný a ukrutný boj, ten pro sebe rozhodli domácí až v závěrečném dějství. Náš sobotní soupeř tedy odjel z Havlíčkova Brodu s nepořízenou. Konečný stav utkání byl 3:1 pro domácí Bruslaře.

Mezi individualitami vyčnívá Petr Štěpánek i posily z Hodonína

Žďár nad Sázavou disponuje vyváženým týmem s dostatkem zkušeností i elánu. Brankářskou jedničkou týmu je zkušený Milan Řehoř, brankář, který si zachytal kromě jiného i extraligu letos odchytal 22 zápasů. Parťákem Milana Řehoře v brankovišti je žďárská stálice Jiří Sláma. Zde je nutno podotknout, že právě Sláma odchytal předešlé zápasy. Milan Řehoř střídal po dvou třetinách utkání v Kolíně a od té doby se mezi tyčemi neobjevil. Brankářský triumvirát uzavírá sedmnáctiletý mladíček Jan Radosta, jenž dostal prozatím příležitost v jednom soutěžním utkání. Bodově nejplatnějším článkem obrany Plamenů je další zkušený harcovník družiny Michala Konečného a sice Martin Lojek.Bek, který si vyzkoušel jaké je to nastupovat v NHL si letos připsal 2 góly a 16 asistencí. Lojka následuje Martin Pleva (7+11). Další velmi zajímavou a produktivní postavou obrany Plamenů je Jakub Peslar. Hráč, jehož předešlým působištěm byl Hodonín, stihl prozatím v dresu Žďáru odehrát 9 utkání s bilancí 8 kanadských bodů (3+5). Suverénně nejproduktivnějším hráčem týmu z Bouchalek je Petr Štěpánek (24+35). Velkým objevem žďárského celku je sedmnáctiletý Jaromír Pytlík (13+11). Tento věkem ještě stále junior absolvuje svou první kompletní sezonu mezi muži a hned se zapojil mezi lídry mužstva. Pravidelný přísun bodů do klubové produktivity obstarává rovněž další exhodonínský borec na soupisce Michala Konečného a sice Ondřej Stehlík (11+10). Pozadu nezůstává ani David Vítek (13+10).

Aktuální umístění v tabulce:

HC Moravské Budějovice 3 místo (61 bodů)

SKLH Žďár nad Sázavou 2. místo (65 bodů)

Žihadla porazila posílené Klatovy, Plameny nestačily na Havlíčkův Brod

Na hokejisty Moravských Budějovic čekal v minulém kole nejmladší tým druhé ligy - Klatovy. Právě Klatovy dlouhodobě spolupracují s extraligovou Plzní, která tak do třetí nejvyšší soutěže posílá své talentované juniory, aby získali první zkušenosti se seniorským hokejem. A díky extraligové olympijské přestávce se mohl náš protivník opřít i o mladé hokejisty, kteří již stabilně nastupují v extralize dospělých. Konkrétně měly klatovští v Moravských Budějovicích na soupisce hned 8 takových hokejistů. Za všechny jmenujme mládežnické reprezentanty České republiky Davida Kvasničku s Petrem Kodýtkem. Není bez zajímavosti, že druhý jmenovaný se den před utkáním v Moravských Budějovicích podílel asistencí na vysokém vítězství Škody Plzeň v exraligovém v utkání s Jihlavou. Na začátku zápasu ukázaly hostující mladé pušky svou rychlost a šikovnost, když jejich úvodní nápor korunoval přesně mířenou střelou do šibenice Tomáš Vracovský. Bohužel pro hosty byl, ale tento brankový úspěch zároveň jejich poslední radostí v zápase. Všechny ostatní šance na skórování jim totiž lapil skvěle chytající Jan Brož. Žihadla se dostala ke slovu v závěru úvodního dějství., to Ladislav Rytnauer využil chyby hostujícího zadáka a krásnou kličkou vykoupal brankáře Sochůrka 1:1. Druhá perioda divákům branky nenabídla. Hlavní zásluhu na tom měli oba brankáři, jak Jan Brož, tak i Lukáš Sochůrek si v tomto úseku hry připsali několik fantastických zásahů. Závěrečná třetina této bitvy patřila Žihadlům, nejdříve se svým důrazem na brankovišti znovu prosadil Ladislav Rytnauer 2:1. Definitivní klid na moravskobudějovické hokejky dal Jan Bulín. Mladý forvard obral o puk váhajícího obránce, nastartoval své rychlé nohy a tváří v tvář hostujícímu brankáři nezaváhal 3:1. V závěru střetnutí ještě Klatovy zkusily hru bez brankáře, ale Jan Brož byl opět neomylný a tak dal konečnou podobu výsledku střelou do opuštěné klece Daniel Kabelka. "Klatovy byly dnes velice dobrým soupeřem. V zápase nás několikrát dokázali přehrát a držel nás hlavně Jan Brož. Ve třetí třetině již to bylo z naší strany super a nakonec jsme dokázali vyhrát. Nechci ale říkat, že dnes to bylo jednoznačně zasloužené vítězství. To rozhodně ne, spíše vybojované.“, pověděl k utkání trenér Augustin Žák.

Plameny zavítaly v rámci minulého kola do Havlíčkova Brodu. Souboj dvou vedoucích týmů tabulky zvládly lépe domácí, kteří o své výhře 3:1 rozhodli dvěma brankami v závěrečné třetině utkání. Jedinou trefu žďárských hokejistů zaznamenal Ondřej Stehlík. „Domácí si dneska šli za vítězstvím a jejich klíčoví hráči byli hodně vidět. My jsme nehráli v první třetině dobře, ale to bylo způsobeno především dobrou hrou Bruslařů. Domácí zaslouženě zvítězili a moc nás nepouštěli do šancí. Nás neskutečně držel Jiří Sláma, který si zaslouží absolutorium. Měli jsme v sestavě spoustu mladých hráčů, pro které to byl nesmírně těžký zápas. Nejsem zklamaný, kluci to odehráli se ctí. Havlíčkův Brod byl zkrátka lepší. V první třetině se objevily problémy u Petra Štěpánka, který kvůli zranění ruky nedohrál. Chyběli nám navíc Martin Lojek a Jakub Peslar. Na to se však nechci vymlouvat, protože máme široký kádr a můžeme jej doplňovat mladými hráči. To bylo vidět především v přesilovkách, kde jsme hodně kombinovali sestavu. Pro kluky to je jen dobrá zkušenost. Ještě jednou gratuluji domácím k dobrému výkonu a zaslouženým bodům," popsal zápas Michal Konečný.

Sestavy z minulého utkání:

HC Moravské Budějovice: Brož (Čáp) – Čermák, Kabelka, Pelikán, Kliment, Peroutka, Sobotka, Pucher ml.- Pucher st. "C", Juráň, Matějka, Rytnauer "A", Krutiš, Horký, Lupač, J. Bulín, Salák, P. Bulín.

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Radosta) – Pleva "C", Hort, Lojek, Klodner, Poizl, Sedláček, Kolda, P. Beneš – Štěpánek, D. Vítek, Pytlík – Kuřítko, Bureš, Jícha – Gregar, Stehlík, Kunstmüller "A" – Krupka, Dospěl, Kovářů.

Minulý vzájemný zápas znamenal prodloužení a dva body pro Žihadla

Naposledy se oba celky utkaly den před Silvestrem v rámci 24. kola a zápas to byl opravdu napínavý. Žihadla ještě dvě minuty před koncem vedla 2:1, ale hosté dokázali při hře bez brankáře srovnat stav zápasu. O vítězství Moravských Budějovic za dva body tak rozhodl v prodloužení Daniel Kabelka.

24. kolo: HC Moravské Budějovice - SKLH Žďár nad Sázavou 3:2 pr.

Branky a nahrávky: 16. Pucher (Matějka, Mikeš), 32. J.Bulín (Rytnauer), 61. Kabelka (Matějka, Mikeš) – 6. Střecha (Hort, Peslar), 58. Peslar (Kunstmüller). Rozhodčí: Mgr. Zdeněk Pokorný – Bc. Jan Kleprlík, Bc. Jiří Roupec. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 885. Střely na branku: 32:36 (13:7, 9:15, 10:14). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Vzájemná bodová bilance z aktuální sezony: HC Moravské Budějovice 5 bodů - SKLH Žďár nad Sázavou 4 body

Věděli jste, že…?

- Nejstarším hráčem na soupisce Plamenů je Pavel Staněk (35 let)

- V obou týmech jsou hráči, kteří si vyzkoušeli jaké je to působit v soupeřově dresu. V Moravských Budějovicích hrál Martin Kuřítko, ve Žďáru nad Sázavou Marcel Juráň.

- Oba celky mají své bratrské dvojice, Jan Bulín - Patrik Bulín, Lukáš Jícha - Martin Jícha.

- Nejlepším střelcem Žihadel je aktuálně Ladislav Rytnauer (20 branek)

- Ve vzájemných zápasech Žihadel a Plamenů padlo letos 29 branek.

Delegace rozhodčích: Král Vojtěch Ing, Vašíček Jan, Král Henrich.

Adresa pro sledování textového onlajn přenosu z utkání: http://www.onlajny.com/match/index/date/2018-02-10/id/219580

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz