Nepovedené utkání se Žďárem nad Sázavou hodnotí obránce Martin Sobotka.

Nepovedené utkání se Žďárem nad Sázavou hodnotí obránce Martin Sobotka.

Nepovedené utkání se Žďárem nad Sázavou hodnotí jeden z nejzkušenějších obránců Moravských Budějovic MARTIN SOBOTKA.


Martine ve Žďáru jste padli vysoko 1:7, což je nejvýraznější porážka v sezoně.  Co bylo podle Tebe z vašeho pohledu špatně?

Před zápasem jsme si řekli, jak budeme hrát a jak do utkání vstoupíme a to jsme nedodrželi.

Mrzí to o to víc, že jste se mohli v případě výhry  dotáhnout na vašeho dnešního soupeře?

Určitě to zamrzí, mohli jsme se ještě poprat o druhé místo a mit lepší pozici pro play-off.

Když se vrátíme na samotný začátek střetnutí. Jeho úvodní buly se posunulo zhruba o 10 minut kvůli poruše rolby, myslíš, že to mohlo mít vliv na to, jak  špatně jste odehráli 1. třetinu?

Ja myslím, že to na nás vliv nemělo.

Stav 0:4 po úvodním dějství, to byla katastrofa, že? Čemu to přisuzuješ?  (Zkus popsat co vše se v té třetině nepovedlo a proč pro vás skončila tak špatným výsledkem.

Já bych to popsal stručně nehráli jsme jako 3. tým tabulky. Skončila špatným výsledkem, protože jsme nehráli dostatečně důrazně a organizovaně dozadu.

Gól na 2:0 jste dokonce dostali při vlastní přesilovce. Jak jsi viděl tuhle siruaci ze svého pohledu?

Abych pravdu řekl, nemělo by se to stávat, ale někdy to tak prostě je to je hokej.

Co jste si říkali po úvdní nepodařené periodě v kabině? Musela v ní být pověstná bouřka co?

Po první třetině si vzali hlavní slovo Pepe a Rýťa, takže jsme si řekli nejaké věci. A trenér nás taky rozhodně nepochválil po první třetině. 

Ty sám patříš ke zdejším zkušeným hráčům. Vzal sis mezi spoluhráči slovo?

To ano to sice patřím, ale myslím si, že Pepe(Peter Pucher) a Láďa Rytnauer mají toho rozhodně víc za sebou než já, takže mají hlavní slovo ti dva.

V utkání jste měli vysoký počet 8 menších trestů. Z toho dva za špatné střídání a jeden za vyhození puku mimo hrací plochu. Taková oslabení jsou zbytečná, takže to vám asi ubíralo hodně sil, souhlasíš?

Každé oslabení pro tým je nepříjemné a bere vám to hodně sil, takže se musíme poučit do dalších zapasů a také do play-off a hrát bez vyloučení. 

Letos jste na Bouchalkách inkasovali ve dvou střetnutích 13 branek (4:6,1:7).  Co za tím podle Tebe stojí? Nesedí vám zdejší prostředí?

Podle mě to není ani tak to prostředí, ale Žďár hraje doma velice dobrý hokej kde ho ještě dopředu ženou fanoušci .

Vaše výkony v poslední době provází poměrně značná nevyrovnanost. Po skvělých zápasech, které jste odehráli proti silným Klatovům, Táboru, či Havlíčkově Brodu, naopak přišla hodně nepovedená utkání s Pelhřimovem, DS a nebo dnes proti Plamenům. S ohledem na blížící se vyřazovací boje, je tohle, asi věc na kterou je třeba se hodně zaměřit....   

Podle mého nazoru bychom se měli zaměřit na taktické věci, které nám moc nejdou. 

V dalším kole vás čeká na domácím ledě Kolín. Ten si dnes poradil s Havlíčkovým Brodem 6:3, takže se v tabulce dostal na rozdíl jednoho bodu. Bude to tedy přímý souboj o třetí příčku. Co od utkání očekáváš? Jak se Tobě osobně proti Kolínu hraje?

Samozrejmě výhru, ale bude to težké utkání plné bruslení osobních soubojů, takže pro diváka si myslím že to bude kvalitní hokej, osobně se mi proti Kolínu hraje dobře, zápas má vždy vysoké tempo.

V těchto dnech rovněž startují ZOH v jihokorejské republice. Sleduješ tento sportovní svátek? Jaké šance dáváš českým hokejistům?

Urcitě to sledovat budu jak v tv nebo na onlajnech, českym hokejistům bych přál medaili, ale budou to mít hodně těžké tak uvidíme jak se s tím poperou.

Děkuji za rozhovor

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz