Boj o 3. místo vrcholí! V sobotu Žihadla přivítají Kolín

Boj o 3. místo vrcholí! V sobotu Žihadla přivítají Kolín

Závěr základní části třetí nejvyšší české hokejové soutěže je tady. Před vyřazovacími boji zbývají Žihadlům odehrát 3 zápasy, ve hře je tedy ještě 9 mistrovských bodů. O první tři z této porce se naši hokejisté utkají již tuto sobotu. Jejich vyzyvatelem bude středočeský Kolín, celek, který je zároveň přímým soupeřem Žihadel v tabulkovém postavení. Žihadla totiž mají na Kozly náskok pouhého jednoho bodu a tak je jasné, že tým, jenž se bude v sobotu radovat pro sebe získá třetí místo v průběžném hodnocení soutěže. To zároveň zaručuje lepší výchozí pozici pro blížící se play-off. Ve hře je navíc kromě vítězství i bilance vzájemných utkání, která rozhoduje na konci základní části při rovnosti bodů. Zde jsou na tom prozatím lépe kolínští, Žihadla mají tedy velkou motivaci svého protivníka porazit. Zda se jim to podaří můžete sledovat v sobotu od 17 hodin na zimním stadionu v Moravských Budějovicích.


5 vítězství z posledních 6 zápasů, to je současná vizitka Kozlů

To, že Žihadla nečeká v následujícím měření sil nic snadného, dokresluje i současná forma kolínských hokejistů. Kozlové totiž dokázali z posledních šesti bitev vyjít hned v pěti případech jako vítězové. Solidní herní pohodu souboru trenéra Martínka odnesly kupříkladu žďárské Plameny, ty padly na kolínském ledě v poměru 4:5. Doslova střelnici si Středočeši otevřeli v utkání s David Servisem (7:2), spokojeně se mohli cítit taktéž po derby s Nymburkem, svého rivala dokázali přehrát na jeho ledě 2:0. Zlatý hřeb si Kozlové pro svoje fanoušky přichystali v minulém kole. Jejich soupeřem byl první tým tabulky z Havlíčkova Brodu, přičemž je třeba říci, že hráči třetího týmu průběžného pořadí svého soka vůbec nešetřili. Bruslaře totiž dokázali vyprovodit přídělem 6:3. Jedinou porážku v tomto období si Kolín připsal překvapivě na svém ledě v souboji s Pelhřimovem (2:3).

Oporami týmu jsou osvědčená jména z let minulých, včetně vetrána Kadlece

Trenér Martínek spoléhá ve svém kádru na osvědčené hráče, které jsme mohli u Kozlů vídat i v předešlých sezonách. Jednoho takového patriota má i kolínské brankoviště, v něm totiž dlouhodobě a je třeba říci, že i spolehlivě úřaduje Martin Sejpal. Brankář se zkušenostmi z mládežnických výběrů Mladé Boleslavi letos odchytal 25 soutěžních zápasů, je tedy neochvějnou jedničkou týmu. Obraně šéfuje Petr Pýcha (4+21), ten momentálně prožívá svou životní sezonu. Pýchovi zdatně sekunduje veterán a jeden z nejstarších hráčů 2. ligy Jiří Kadlec, bývalá opora tehdy prvoligového Hradce Králové, či Mladé Boleslavi zatížila konta soupeřů 6 přesnými trefami a k nim přidala 16 asistencí. Útočným šikům středočeského družstva velí produktivní Josef Malý (19+20), Této bilance dosáhl zkušený útočník ve 33 utkáních.  Druhým nejproduktivnějším Kozlem je Ondřej Panna, mladý hráč, jenž si vyzkoušel i tuzemskou extraligu v dresu Pardubic letos sedmnáctkrát skóroval a šestnáckrát asistoval. Bronzový stupínek produktivity kolínských útočníků momentálně náleží Petru Morkesovi (9+17).

Aktuální umístnění v tabulce:

HC Moravské Budějovice 3. místo (61 bodů)

SC Kolín 4. místo (60 bodů)

Žihadla se vrátila ze Žďáru s debaklem, Kolín jasně přehrál Bruslaře

Minulá kola by se v podání sobotních soupeřů dala nazvat jako noc a den. Zatímco Žihadla padla na Bouchalkách jasně 1:7, Kolín si bez problému poradil s Havlíčkovým Brodem výsledkem 6:3.

Když se podíváme důkladněji na předešlý zápas Moravských Budějovic zjistíme, že se lámal už v první periodě. Během úvodních 20 minut totiž dokázali domácí rozvlnit síť za Janem Brožem hned čtyřikrát, přičemž Žihadlům se stejný kousek nepodařil ani jednou. Je tedy zřejmé, že úvodní pasáž hry dala ráz celému zbytku střetnutí. Nic na tom nezměnil ani gól Davida Horkého na 1:4 z pohledu Žihadel, mladý útočník se prosadil na začátku druhého dějství. Byl to totiž bohužel první a zároveň také poslední brankový úspěch našich barev v tomto měření sil. Domácí se naopak trefili ještě třikrát a tak byl stav po konci základní hrací doby 7:1 ve prospěch Plamenů „První třetinu jsme prostě nezvládli, udělali jsme tři čtyři osobní chyby. Někteří naši hráči, především ti mladší udělali velké chyby v obraně a za stavu 0:4 už tady ve Žďáře nemůžeme vyhrát. To si myslím, že rozhodlo. Pak jsme chtěli ještě trochu bojovat, ale už jsme jen dostávali góly. Já si myslím, že se nám zápas nevyvedl. Dnes jsme nehráli dobře a soupeři byli lepší a já jim gratuluji.", pověděl k utkání moravskobudějovický kouč Augustin Žák.

Kozlové, jak už bylo řečeno, přivítali v rámci minulého kola na svém ledě silný Havlíčkův Brod a že vůči soupeři nebyli zrovna příjemným hostitelem dokazuje už 1. minuta zápasu. V té se prosadil domácí Josef Malý a poslal Středočechy do vedení. Bruslaři sice dokázali o dvě minuty později srovnat, jenže na body jim to nakonec nestačilo, neboť kolínští dokázali všechny tři třetiny vyhrát poměrem 2:1, z toho rezultuje konečný výsledek 6:3 logicky příznivější pro domácí barvy. ,Určitě jsme rádi. Byl to skvělý zápas. Hráli jsme výborně. Soupeř nás tlačil ve druhé třetině, když jsme se dostali pod tlak díky přesilovkám, které měli, ale myslím, že jsme si za bojovnost, za nasazení, za touhu vyhrát vítězství zasloužili. Popsal zápas kolínský trenér Petr Martínek.

Sestavy z minulého utkání:

HC Moravské Budějovice: Brož (Čáp) – Čermák, Kabelka, Sobotka, Pelikán, Kliment, Peroutka, Pucher ml. – Pucher st. (C), Juráň, Matějka, Rytnauer (A), Krutiš, Horký, Lupač, Bulín J., Salák, Bulín P.

SC Kolín: Sejpal (Hermann) – Pýcha, Březina, Hlaveš, Hanzl (A), Barták, Voženílek, Havelka – Malý (C), Zumr (A), Panna – Semirád, Morkes, Kysela – Němec, Prokop, Kadlec st. – Pilný, Černý.

Minulé vzájemné utkání došlo až do prodloužení, v něm se radoval Kolín

Poslední vzájemné utkání Kozlů a Žihadel se neslo jak už je u těchto soupeřů zvykem ve znamení vyrovnané bitvy, ve které se nakonec mohl radovat domácí Kolín. Ovšem ani Žihadla neodjela ze středních Čech s prázdnou. Po porážce 2:3 v prodloužení si domů přivezla alespoň jeden bod. Úspěšnými střelci žlutočerného týmu byli v tomto zápase Jan Bulín a Peter Pucher.

Vzájemná bodová bilance z aktuální sezony: HC Moravské Budějovice 4 body - SC Kolín 5 bodů.

Věděli jste, že…?

- Porážka 1:7 v minulém utkání byla pro Žihadla zároveň nejvýraznější porážkou v dosavadním průběhu soutěže.

- Brankář Žihadel Jan Brož odchytal 20 minut v přátelském utkání jihlavské Dukly s Amurem Chabarovsk, což je účastník KHL. Zápas se odehrál 14. února.

- Kolín má nejlepší obranu v naší druholigové skupině. Prozatím inkasoval pouze 90 branek.

- 18. února, tedy den po střetnutí s Kolínem, oslaví své narozeniny třetí brankář Žihadel David Vacek.

- Zatím pouze Roman Čermák se dokázal proti Kozlům letos gólově prosadit na zimním stadionu v Moravských Budějovicích.

Delegace rozhodčích: Volf Rudolf Ing., Maloušek Bohuslav, Maťašovský Martin Ing.

Adresa pro sledování textového onlajn přenosu z utkání: http://www.onlajny.com/match/index/date/2018-02-17/id/219584

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz