Letos bude Peroutka žihadlí jed rozsévat celou sezónu

Letos bude Peroutka žihadlí jed rozsévat celou sezónu

Dosavadní přípravné zápasy ukázaly jak útočnou sílu žluto-černého mančaftu, tak i jeho slabiny. Sami fanoušci si všimli, že v obranné fázi to občas dost skřípe. Proto se vedení HC Moravské Budějovice rozhodlo defenzívu pořádně vyztužit.


Jiřího Peroutku mohli v dresu Žihadel fanoušci vídat tu a tam už v minulých sezónách. Strasti střídavého startu, o které se podělil i v tomto rozhovoru, odstraní letošní hostování. Stres a nejistota je tatam. Lepší psychická pohoda tomuto bekovi prospěje a jistě také pomůže ke kvalitním výkonům.

Kdysi se vzdal možnosti usednout coby kapitán do kabiny dopravního letadla. Kvůli hokeji. Kam dopilotuje Žihadla z moravskobudějovického kokpitu?

 

V minulých sezónách jste v dresu Žihadel působil na střídavé starty. Jak se cítí hokejista, který nemá jisté místo v sestavě a pendluje mezi dvěma "mateřskými" kluby?

Popravdě se fakt necítí dobře, protože neví, co bude druhý den. Nemůže si nic naplánovat. V deset večer mi třeba zazvonil telefon a bylo mi řečeno, že si mám jet pro věci do Moravských Budějovic, protože zítra budu hrát za Třebíč. Takže je to takové nepříjemné a hodně psychicky náročné. Člověk je pořád v napětí.

Co vás nakonec přimělo k trvalé změně působiště?

V Třebíči jsem už neviděl perspektivu, že bych tu dostal nějakou adekvátní příležitost. Takže jsem se rozhodl dát přednost Moravským Budějovicím a najít si nějakou práci, která by mě bavila.

Byly Moravské Budějovice jasnou volbou, nebo jste koketoval i s jinými týmy?

V Moravským Budějovicích jsem byl hlavně spokojený už dříve. Všechno tu fungovalo, vedení mi vycházelo vstříc. Když jsem něco potřeboval, hned se to vyřešilo. Navíc je to pro mě docela blízko. Mám tu i přítelkyni, takže i kdybych zde měl bydlet, nebude problém.

 

Východní skupina agresivnější

Říkal jste, že už dříve jste byl u Žihadel spokojen. Přesto se zeptáme, zda jste zaznamenal nějaké změny, které před novou sezónou probíhají.

Určitě jsem je zaznamenal. Mediální scéna je tu teď daleko větší. Vše se upravuje, rozšiřuje a asi přicházejí i noví sponzoři. Na Facebooku jsem si přečetl o nových posilách. Takže doufám, že to bude fungovat. Filozofie týmu vypadá velice dobře.

První trénink s mančaftem máte ještě před sebou, ale mužstvo jste už v akci viděl. Jak tedy zatím aspoň podle dostupných informací hodnotíte tým? Jak vysoko může pomýšlet?

Jak jsem viděl kluky na tréninku i v přípravném zápase, tak si myslím, že tým bude kvalitní hlavně v útoku. Teď je asi důležité posílit trochu zadní řady. Pak se bude moci tým umístit velmi dobře i v těžší východní skupině.

V čem je podle vás východní skupina těžší?

Více se tam bruslí, probíhá víc osobních soubojů, je to takový agresivnější hokej. Navíc se jezdí větší dálky, takže člověk je unavenější.

 

Dobrá nálada v kabině je základ

Mnoho fanoušků vás už dobře zná z minulých sezón. Každým dnem se však líhnou noví a noví příznivci Žihadel. Jak byste jim představil svůj herní styl?

Můj herní styl se vždycky odvíjel od toho, že jsem hrál bezpečně odzadu. Pokud je vše zajištěné, neváhám se pustit do útoku. Ale hlavním přínosem podle mě je hrát stoprocentně v obranné fázi.

Co očekáváte od svých spoluhráčů? Jaký by pro vás byl ideální parťák do obrany?

Zatím nevím úplně přesně, kdo vše v týmu nakonec bude. Od spoluhráčů očekávám hlavně dobrou náladu v kabině, protože od ní se bude vše odvíjet. Zatím to vypadá dobře, takže to je to nejdůležitější.

Jak vidíte z hlediska delšího časového horizontu svoji hráčskou kariéru?

Kdybych se dobře ukázal v dresu Žihadel a našel si adekvátní práci, tak by mi angažmá v Moravských Budějovicích vyhovovalo. Třeba si mě ale někdo někdy všimne i z vyšší soutěže. Uvidíme.

Máte nějaký svůj tradiční zvyk či rituál, který provádíte před zápasem? Nebo snad dokonce sázíte na sílu talismanů? :-)

Nejsem pověrčivý člověk. Takže nic takového nepraktikuji.

 

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz