O VÝHŘE NAD TECHNIKOU ROZHODL NÁJEZDEM RYTNAUER!

HC Technika Brno HC Technika Brno
3 : 4sn (2:0, 0:2, 1:1)
HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005

Soupiska domácí

Novák (Zrza) – Sedláček, Kupčík, Civka, Švejda, Šíp, Grman, Sedlák "A", Šidák – Brzobohatý, Klaus, Stehlík "C" – Matov, Biolek, Medek – Boček, Polesný, Grunwald – Florek, Račický, Bustin "A".

Rozhodčí

Král – Linhart
Otáhal

Soupiska hosté

Dudáček (Dusík) – Sobotka, Pelikán, Kliment, Švanda, Kovář, Štáva, Mandát – Lupač, Beran, Havel – Kuřítko, Mikeš "C", Beran – Rytnauer, Horký, Nováček – Mlynčár, Hačecký

Vyloučení 7:8
Využití 1:1
V oslabení 0:0
Počet střel
Diváků
  • Stehlík 14. minuta
    Branka domácí
  • Biolek (Polesný) 19. minuta
    Branka domácí
  • Kliment (Horký, Rytnauer) 23. minuta
    Branka hosté
  • Rytnauer (Šťáva) 28. minuta
    Branka hosté
  • Havel (Nováček, Šťáva) 43. minuta
    Branka hosté
  • Matov (Medek) 54. minuta
    Branka domácí
  • Rytnauer (rozh. náj.) 65. minuta
    Branka hosté

Komentář k utkání (zdroj: hctechnika.cz)

Sovy vletěly do prvního domácího přípravného utkání poněkud rozvážně, již po necelé minutě si připsal veledůležitý zákrok Filip Novák, když vychytal hostujícího Lukáše Nováčka. O několik vteřin později dostali domácí k dipozici přeislovou hru, ale ta trvala jen 102 vteřin, protože se nechal za zbytečné podražení vyloučit Matěj Florek. 
První vážnější šanci domácích viděli diváci v Brně až v šesté minutě když se před branku prokličkoval domácí kapitán Stehlík, ale jeho pas na Petera Bustina byl zblokován. V další šanci se ocitl opět Peter Bustin, ke kterému doputoval puk po střele Kupčíka, ani on však Dudáčka v bráně Moravských Budějovic nepřelstil. Ve třinácté minutě musel Novák opět vytáhnout jeden ze svých skvělých zákroků, kdy vytáhl střelu letící do branky hokejkou. Pár vteřin na to dostali domácí výhodu přesilové hry, kterou dokázali využít. Ondřej Stehlík se protáhl před Dudáčka a bekhendem poslal Techniku do vedení. Hosté mohli během pár okamžiků vyrovnat, ale Novák opět ukázal své kvality a nenechal kotouč doputovat do sítě. Další velkou šanci zlikvidoval Novák v osmnácté minutě kdy vychytal Štávovu střelu z první a zafungovalo pořekadlo nedáš-dostaneš. Jan Polesný našel svým pasem Martina Biolka, který dokázal překonat brankáře hostí a poslat Sovy do vedení 2:0.

Druhá perioda byla z větší části v režii hostí. Již v jednadvacáté minutě se nechal na 2+10 minut vyloučit Robin Medek a tuto přesilovku hosté využili. Kotouč se po ose Horký - Rytnauer dostal na hůl Michala Klimenta a ten přehodil beton Nováka. Právě asistent u první branky, Ladislav Rytnauer byl klíčovým mužem následujících okamžiků. Nejprve v pětadvacáté minutě nechal dvakrát vyniknout Filipa Nováka a v osmadvacáté minutě sám srovnal, když vzal situaci dva na dva sám na sebe a střelou na bližší tyč nedal Novákovi šanci. Technika byla ve druhé třetině doslova marná a za srovnané skóre může vděčit zejména Novákovi, který zlikvidoval několik velkých šancí a po druhé třetině se tak šlo do kabin za stavu 2:2.

Začátek třetí třetiny byl v režii Techniky, která měla k dispozici přesilovou hru, v té mohl Techniku poslat do vedení kapitán Stehlík, ale nedokázal zasunout puk za brankovou čáru. Podobně jako v první třetině zafungovalo pravidlo nedáš-dostaneš. Ve třiačtyřicáté minutě naskočil z trestné lavice Lukáš Havel, Nováček vystřelil a kotouč se dostal na hůl navrátilce Havla, který jej poslal pod víko branky Dudáčka. Vyrovnání měl na holi Patrik Brzobohatý, ale po pasu od Stehlíka jeho bekhendový pokus zachytil Dudáček. Velkou šanci si připsal v padesáté minutě Šíp, ale i tentokrát se zaskvěl Dudáček. 
. Vyrovnání se dočkali domácí až ve čtyřiapadesáté minutě. Robin Medek poslal puk na hůl Patrika Matova, ten se protáhl po levé straně hřiště, natlačil se před brankáře a poslal černou pryž pod víko budějovické branky. Ačkoli se oba týmy snažily o strhnutí výsledku na svou stranu, tak se do konce utkání skóre neměnilo.

První nájezd na straně Techniky jel Stehlík, ale jeho střela skončila na chraničích brankáře Dudáčka. Na druhé straně se rozjelLadislav Rytnauer a překonal brankáře Nováka po vzoru Petera Forsberga. Za Sovy se rozjel Jan Boček a jeho forhendová klička skončila na betonech strážce svatyně hostí. Lukáš Havel za žihadla též neproměnil a domácí Brzobohatý musel dát. To se mu za pomoci bekhendové kličky nepovedlo a Moravské Budějovice si z Brna odváží výhru 4:3 po samostatných nájezdech.

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz