Medvědi vytěžili z minima maximum a po zásluze si odvážejí 3 body.

HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
3 : 5 (1:4, 1:1, 1:0)
HC Lední Medvědi Pelhřimov HC Lední Medvědi Pelhřimov

Soupiska domácí

Dudáček (Dusík) – Šťáva, Kovář, Sobotka, Kliment, Peroutka, Pelikán, Polívka – Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Lupač,Matějka, Hačecký, Bulín.

Rozhodčí

Ing. Michal Dědek – Bc. Marek Čelechovský
Daniel Horažďovský

Soupiska hosté

Groh (Černý) – Kalenda, Kubát, Port, Kasalý, Jelínek, Wasserbauer, Srdínko, Adam – Votápek, Kopic, Plachý, Hadrava, Bezděk, Vysloužil, Siřiště, Šulák, Kulík.

Vyloučení 4:8
Využití 2:0
V oslabení 0:1
Počet střel 40:25
Diváků 365
  • Krutiš (Peroutka, Havel) 6. minuta
    Branka domácí
  • Plachý (Kopic) 8. minuta
    Branka hosté
  • Hadrava (Votápek, Adam) 11. minuta
    Branka hosté
  • Kopic (Plachý, Vysloužil) 14. minuta
    Branka hosté
  • Plachý (Kopic) 18. minuta
    Branka hosté
  • Kopic (Hadrava, Kasalý) 28. minuta
    Branka hosté
  • Nováček (Šťáva, Mikeš) 37. minuta
    Branka domácí
  • Horký (Bulín) 60. minuta
    Branka domácí

 

Komentář k utkání

Domácí začali utkání aktivně, hrálo se převážně před hostující brankou. Odměnou jim byla využitá přesilová hra, kterou využil Petr Krutiš. Radost domácích však netrvala dlouho. O dvě minuty později využil přihrávku podél brankoviště Tomáš Plachý. Domácí byli i nadále aktivní, hosté hrozili hlavně z rychlých protiútoků. Jeden z nich využil ve vlastním oslabení Martin Hadrava. Domácí i nadále hráli aktivně dopředu, ale jejich mezery v obranné činnosti využili hosté. A tak z rychlých výpadů navýšil skóre Miroslav Kopic a po něm i svým druhým zásahem Tomáš Plachý.

Druhé dějství se neslo v obdobném scénáři. Domácí se snažili o korekci výsledku, ale byli to opět Medvědi, kteří využili další přečíslení z hole Martina Kopice. Žihadlům se podařilo snížit až v závěru třetiny, když druhou branku v početní výhodě vsítil Lukáš Nováček.

Třetí dějství se neslo ve snaze domácích o úpravu stavu, ale hosté dobře a organizovaně bránili a nedovolili Žihadlům se usadit v jejich pásmu. Ale i přesto domácí měli na holích několik slibných šancí. Matějka a Nováček orazítkovali tyč pelhřimovské branky, bohužel z vnější strany. Hosté se do útoku příliš nehnali, ale i tak Dudáček čelil několika povedeným střelám. Snížení přišlo pro domácí příliš pozdě. V poslední minutě upravil stav do konečné podoby David Horký.

Medvědi vyškolili Žihadla v produktivitě proměňování šancí a zaslouženě si z vosího hnízda odvážejí tříbodové vítězství.

 

Ohlasy

Martin Vysloužil – útočník HC Lední Medvědi Pelhřimov

„Do Moravských Budějovic jsme přijeli s respektem. Věděli jsme, že doma mají dobrý výsledky, jsou nepříjemný soupeř, malé hřiště. Řekli jsme si, že budeme hrát z dobré obrany, počkáme si na nějaké brejky a budeme se je snažit využít.“

 

Tomáš Jakeš – asistent trenéra HC Moravské Budějovice 2005

„Dneska jsme si 3 body nezasloužili, měli jsme nějakou snahu, ale efektivnost byla strašně nízká. Bylo tam moc chyb, hlavně v první třetině. Nakonec se ukázalo, že ta první třetina rozhodla. My se z toho musíme ponaučit a v dalších zápasech se chyb vyvarovat. V sobotu chceme navázat na vítěznou vlnu v předchozích zápasech, samozřejmě s výjimkou toho dnešního. To byl ten zápas, který si člověk nepřeje, ale přišel po té šňůře výher. Možná jsme to i potřebovali.“

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz