Výsledková i herní mizérie trvá, za kolektivnější pojetí bere Písek zaslouženě d

HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
3 : 4p (1:3, 0:0, 2:0)
IHC Písek IHC Písek

Soupiska domácí

Dusík (od 13. Dudáček) – Šťáva, Kovář, Sobotka, Kliment, Peroutka, Pelikán, Polívka, Kabelka – Mikeš, Nováček Rytnauer,Krutiš, Horký, Lupač, Matějka, Hačecký, Šurý, Bulín.

Rozhodčí

Přemysl Skopal – Martin Musil
Bc. Roman Komínek

Soupiska hosté

Hauser (Kříž) – Hřebíček, Procházka, Dvořák, Hanus, Červinský, Suda, Urbanec – Vlček,Sýbek, Pašek,Koupal, Kepka, Rod, Duda, Suchan, Strnad, Jiřinec, Šuhaj.

Vyloučení 5:5
Využití 0:1
V oslabení 0:0
Počet střel 42:30
Diváků 280
  • Suchan (Vlček) 3. minuta
    Branka hosté
  • Sýbek (Vlček, Procházka) 8. minuta
    Branka hosté
  • Urbanec (Vlček) 13. minuta
    Branka hosté
  • Krutiš (Pelikán) 16. minuta
    Branka domácí
  • Mikeš (Lupač) 45. minuta
    Branka domácí
  • Matějka (Rytnauer, Krutiš) 55. minuta
    Branka domácí
  • Sýbek (Vlček, Procházka) 63. minuta
    Branka hosté

 

Komentář k utkání

Žihadla začala utkání aktivněji. V největší šanci se ocitl Horký, ale svůj únik v branku nepřetavil. A tak platilo otřepané „nedáš – dostaneš“ a o úvodní branku se postaral hostující Jakub Suchan. Než se domácí stačili vzpamatovat, bylo na světelné tabuli skóre 0:2, když se v přesilové hře přesně do horního rohu branky trefil Jan Sýbek. Chvíli po polovině třetiny se nejlépe v brankovišti zorientoval Josef Urbanec a vyhnal Lukáše Dusíka z domácí klece. Střídající Milan Dudáček si hned po příchodu na ledovou plochu připsal několik ostrých zákroků. Domácím se ke konci třetiny podařilo alespoň upravit stav z hole Petra Krutiše.

Druhá část nabídla snahu domácích o vstřelení kontaktní branky. Žihadla se tlačila před Hauserovu svatyni, ale kýženého výsledku nedosáhla. Hosté hrozili z rychlých a nebezpečných protiútoků. Ani jim však nebylo dopřáno se radovat z navýšení vedení. A tak 280 diváků na stadionu se v prostřední části branky nedočkalo.

Třetí dějství se neslo ve snaze moravskobudějovických o dorovnání ztráty. Kontaktní branka přišla poměrně brzy, po vyhraném vhazování neudržel Hauser střelu domácího hráče a Roman Mikeš zasunul touš mezi betony hostujícího gólmana. Hosté byli nebezpeční opět z rychlých protiútoků, ale jejich radost kazily nepřesné střely nebo bezchybný výkon domácího brankáře.  Vyrovnání se Žihadla dočkala necelých šest minut před koncem třetiny. Sérii dorážek v hostujícím brankovišti ukončil přesnou trefou Filip Matějka. V závěru třetího dějství nevyužili domácí nabídnutou přesilovou hru, a tak se šlo do prodloužení.

Při hře 3 na 3 byli aktivnější hostující hráči. Přečíslení 2 na 1 řešil písecký útočník střelou pouze do připravené náruče Dudáčka v domácí brance. Domácí toto varování nebrali v potaz a v polovině prodloužení si špatně rozebrali hráče v obranné třetině, nechali prostor Janu Sýbkovi, který nikým neatakován perfektně vymíchal domácího gólmana a ukončil utkání.

Hosté si za kolektivnější výkon zaslouženě odvážejí dva body, herní i výsledková mizérie Žihadel dále pokračuje. V posledních 7 duelech domácí z maximálního počtu 21 možných bodů vyválčili pouhé 4 body. Poslední výhra za tři body se datuje na 17.11.2016.

 

Ohlasy k utkání

Karel Slabý – trenér IHC Písek

„My jsme samozřejmě rádi za dva body, i když si myslím, že za stavu 3:0 jsme mohli odskočit i na víc a možná by bylo i rozhodnuto. Ale domácí se vzchopili, což jsme jim částečně umožnili naší nedůsledností okolo naší brány. Všechny tři góly padly z dorážek okolo branky, tam hráči nesplnili to, co jsme od nich chtěli. Je to škoda, my potřebujeme vyhrát, protože už jsme byli pod takovou dekou hroznou, že už jsme nevěděli kudy kam. Měli jsme s hráči pohovory a podobně, v šatně byla bouřka. Dneska si to trošku vzali k srdci, výkon byl o padesát procent lepší oproti ostatním utkáním a myslím si, že dneska ty dva body jsou zasloužené.“

 

Tomáš Jakeš – asistent trenéra HC Moravské Budějovice 2005

„Bohužel za stavu 0:3 jsme začali teprve hrát. Takhle se hokej nehraje. Hokej se hraje od první až do šedesáté minuty. Bohužel už to vygradovalo, musíme si říct, že půlka mančaftu má nějaké ambice a půlka týmu si možná jde jen tak zahrát hokej a bohužel jako tým nejsme kompaktibilní , hrajeme individuálně a děláme množství chyb. Potom ta hra takto vypadá. My musíme jako celý tým, jako celé družstvo, táhnout za jeden provaz. A když nebudeme a bude si hrát každý na svém písečku, tak to nikam nedotáhneme. Tak to je v hokeji. Jak se krásně stoupá nahoru, tak se krásně i padá dolů.“

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz