Osm bodnutí do medvědí kůže přineslo zasloužené tři body.

HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
8 : 1 (3:0, 4:1, 1:0)
HC Lední Medvědi Pelhřimov HC Lední Medvědi Pelhřimov

Soupiska domácí

Dusík (41. Dudáček) – Šťáva, Kovář, Sobotka, Kliment, Peroutka, Salát – Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Horký, Lupač, Matějka, Hačecký, Šurý, Bulín.

Rozhodčí

Přemysl Skopal – Ing. Lukáš Rampír
Bc. David Otáhal

Soupiska hosté

Černý (29. Sochor) – Kubát, Kalenda. D. Kasalý, Jelínek, Wasserbauer, Port – Vysloužil, Hadrava, Votápek, Šulák, F. Kasalý,Kopic, Všetečka.

Vyloučení 6:8
navíc Havel (MBU) 10 min + 10 min OT + OK
Využití 4:0
V oslabení 0:0
Počet střel 40:17
Diváků 325
  • Havel (Mikeš) 2. minuta
    Branka domácí
  • Nováček (Mikeš, Šťáva) 9. minuta
    Branka domácí
  • Horký (Matějka, Rytnauer) 18. minuta
    Branka domácí
  • Šťáva (Mikeš, Salát) 27. minuta
    Branka domácí
  • Lupač (Horký, Peroutka) 29. minuta
    Branka domácí
  • Šťáva (Mikeš, Nováček) 29. minuta
    Branka domácí
  • Všetečka (trestné střílení) 32. minuta
    Branka hosté
  • Šurý (Šťáva) 40. minuta
    Branka domácí
  • Horký (Bulín, Matějka) 56. minuta
    Branka domácí

 

Komentář k utkání

Od úvodního vhazování byli aktivnější domácí a brzy se ujali vedení, když skóre otevřel Lukáš Havel. Hosté poté několikrát vystřelili na domácí klec, ale šance Žihadel byly mnohem nebezpečnější. Černý v hostující svatyni měl plné ruce i nohy práce, ale na střelu Lukáše Nováčka z otočky již nestačil. Domácí hráči byli i nadále aktivní a hosty od pohromy zachránila dvakrát konstrukce branky, nejprve po střele Šurého a později i z hole Mikeše. Navýšení vedení přišlo v přesilové hře, když přihrávku zpoza branky uklidil do sítě David Horký.

V úvodu druhé části Medvědi dostali šanci na návrat do utkání v podobě přesilové hry. Tu však nevyužili, a Žihadla je potrestala, když v průběhu dvou minut navýšila vedené o další tři branky. Nejprve využil klasickou přesilovku Ondřej Šťáva, poté opět Ondřej Šťáva skóroval v početní výhodě 4 na 3 a o pár sekund později střelou z levého kruhu prostřelil Černého Marek Lupač, čímž hostujícího gólmana vyhnal z branky. Martina Černého v hostující svatyni nahradil Michal Sochor. Hostům se podařilo snížit z trestného střílení za faul Saláta. Jiří Všetečka perfektně provedl bekhendový blafák a přehodil beton domácího brankáře. Stejný hráč měl na hokejce i druhou trefu, ale z mezikruží otřel kotouč pouze o horní tyč. Skóre se pohnulo ještě v poslední minutě, Frederik Šurý zužitkoval křížnou přihrávku před brankovištěm hostí.

Třetí část ovlivnila série vyloučení na obou stranách. I Sochor měl dobře postavené tyče, neboť zazvonily po střelách Mikeše a Horkého. Mezi tyto střely se vešla osmá trefa Žihadel. David Horký z mezikruží využil další přesilovou hru a stanovil tak konečný výsledek utkání. V utkání se soupeřem, který přicestoval pouze se sedmi útočníky, Žihadla zaslouženě brala všechny tři body.

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz