V zápase o všechno přehrála Žihadla Medvědy a postoupila do dalších bojů.

HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
4 : 1 (1:1, 1:0, 2:0)
HC Děčín HC Děčín

Soupiska domácí

Dusík (Dudáček) – Šťáva, Kovář, Sobotka, Peroutka, Pelikán, Kliment, Polívka, Kabelka – Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Matějka, Lupač, Hačecký, Kondratěv, Salát.

Rozhodčí

Bc. Tomáš Veselý
Svatopluk Kopeček – Milan Kis
Mgr. David Potůček

Soupiska hosté

Lavinger (Michajlov) – Hříbal, Molnár, Chmel, Zdvořáček, Vaněk, Kaltenböck, Málek – Hašek, Volráb, Oliverius, Zika, Navarra, Zajan, Macek, Chovanec, Faigl, Rubeš, Kopta.

Vyloučení 3:3
Využití 0:0
V oslabení 0:0
Počet střel 31:26
Diváků 763
  • Volráb (Macek, Hašek) 1. minuta
    Branka hosté
  • Rytnauer (Kabelka) 14. minuta
    Branka domácí
  • Nováček (Kondratěv, Horký) 40. minuta
    Branka domácí
  • Havel 47. minuta
    Branka domácí
  • Šťáva (Rytnauer) 60. minuta
    Branka domácí

Komentář k utkání

Začátek rozhodujícího utkání byl pro hosty jako z říše snů. Hned z prvního útoku si najel mezi kruhy Daniel Volráb a poslal puk pod víko domácí klece. Domácí byli průběhem hry lehce zaskočeni a do šancí se dostávali jen velmi těžce. Navýšení vedení Medvědů měl na holi Hašek, ale z kruhu trefil jen konstrukci domácí svatyně. A tak o pár minut později udeřilo na druhé straně. Ladislav Rytnauer se protáhl kolem obránce a střelou do šibenice srovnal stav utkání. V závěru třetiny nevyužily šance Kabelka ani Volráb. Oba týmy tak odcházely do šaten za nerozhodného stavu.

V úvodu druhé části se zrodily šance na obou stranách. Nejprve Hašek nastřelil tyč domácí branky a hned z protiútoku nevyužil únik Rytnauer. Tyče zvonily v průběhu třetiny i na straně Medvědů. Nejprve Nováček po vhazování nastřelil konstrikci branky a o pár minut později se před hostující klec dostal Krutiš a jeho pokus se otřel o pravou tyč Lavingerovy branky. Obě družstva dobře bránila a nepouštěla útočníky do šancí. Když se zdálo, že ve druhé části branka nepadne, zavezl puk do útočné třetiny Kondratěv a Lukáš Nováček z předbrankového prostoru dopravil puk do děčínské klece.

Na počátku třetí části byli aktivnější Medvědi. Jejich snahu o vyrovnání, zhatila chyba na útočné modré čáře. Obránce Děčína obral o touš Lukáš Havel a svůj únik zakončil z poměrně velkého úhlu střelou bekhendem mezi betony Lavingera. Obrovskou možnost ke snížení stavu měl Zika, ale sám před Dusíkem neuspěl. V poslední minutě třetí části se Medvědi pokusili o power play, ale ke snížení stavu jim to nepomohlo. Naopak těsně před koncem vyvezl puk z obranného pásma Ondřej Šťáva a od střední čáry poslal puk do prázdné klece Děčína.

Žihadla tak udělala poslední krok k postupu do dalších bojů, Medvědům po porážce letošní sezóna skončila. Čtvrtfinálovou sérii zahájí Žihadla v neděli 12.3.2017 v Klatovech.

Ohlasy po utkání

Jaromír Carvan – trenér HC Děčín

„Pro nás samozřejmě smutný zápas, prohráli jsme 1:4. Dneska domácí, si myslím, dali takové dva šťastné góly, druhý a třetí. A ten třetí byl pro nás takový smolný z brankové čáry. Já domácímu týmu gratuluji. Série byla výborná, vyhrát může jen jeden. Bohužel my jsme ti, kteří nevyhráli a končí pro nás sezóna. Ale musím před těmi kluky smeknout, protože čtyřikrát do Moravských Budějovic, chodit do práce … Prostě, my se nemáme za co stydět.“

 

Tomáš Jakeš – asistent trenéra HC Moravské Budějovice 2005

„Těžko se mi hledají slova po zápase, vstřebáváme postup, který si kluci vybojovali. Na začátku utkání jsme dostali branku po 20 sekundách, ale kluci se zvedli. Bojovali jsme a prostě jsme si to vydřeli a potvrdili, že v té sérii jsme o kousíček byli lepší. Zbývalo jen to protavit na tom ledě a to se podařilo. Věřili jsme, že doma vyhrajeme. Kluci obětovali, dá se říct, zdraví na tom ledě. Mají rodiny, mají práci. Je to strašně složité. Za pár dní jsme odehráli množství zápasů, k tomu dlouhé cestování. Pro kluky jsou takové zápasy motivační do budoucna. Přišlo hodně lidí. Chceme poděkovat divákům a všem, kteří se organizačně podílejí na hokeji tady. Uvidíme. Jedeme dál. Vždycky se říká, že první kolo je nejtěžší. A teď, jak se říká, každý má křídla a může to skončit jakkoli. Uvidíme.“

 

Program čtvrtfinále play off 2. ligy – Západ a Střed

Neděle 12. března – 1. zápasy:
HC Kobra Praha – HC Vrchlabí
BK Havlíčkův Brod – SKLH Žďár nad Sázavou
HC Tábor – HC Vlci Jablonec nad Nisou
SHC Klatovy – HC Moravské Budějovice 2005

Úterý 14. března – 2. zápasy:
HC Vrchlabí – HC Kobra Praha
SKLH Žďár nad Sázavou – BK Havlíčkův Brod
HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Tábor
HC Moravské Budějovice 2005 – SHC Klatovy

Čtvrtek 16. března – 3. zápasy:
HC Kobra Praha – HC Vrchlabí
BK Havlíčkův Brod – SKLH Žďár nad Sázavou
HC Tábor – HC Vlci Jablonec nad Nisou
SHC Klatovy – HC Moravské Budějovice 2005

Sobota 18. března – případné 4. zápasy:
HC Vrchlabí – HC Kobra Praha
SKLH Žďár nad Sázavou – BK Havlíčkův Brod
HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Tábor
HC Moravské Budějovice 2005 – SHC Klatovy

Pondělí 20. března – případné 5. zápasy:
HC Kobra Praha – HC Vrchlabí
BK Havlíčkův Brod – SKLH Žďár nad Sázavou
HC Tábor – HC Vlci Jablonec nad Nisou
SHC Klatovy – HC Moravské Budějovice 2005

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz