Na klatovském ledě Žihadla neuspěla a prohrává 0:1 na zápasy.

HC Klatovy HC Klatovy
5 : 2 (3:1, 1:1, 1:0)
HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005

Soupiska domácí

Sochůrek (Štekr) – Špaček, Kubík, Slavík, Houfek, Hlaváček, Marcel – Švarc, Topinka, Uhlík, Tulačka, Beneš, Kružík, Vlček, Němec, Pacanda, Presheva, Leština, Korelus

Rozhodčí

Jan Jílek
Daniel Jechoutek – Michal Huryta
Jan Schopf

Soupiska hosté

Dusík (Dudáček) – Šťáva, Kovář, Sobotka, Kliment, Peroutka, Polívka, Pelikán – Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Lupač, Matějka, Hačetský, Kondratěv, Salát.

Vyloučení 6:9
Využití 2:0
V oslabení 0:1
Počet střel 44:21
Diváků 560
  • Beneš (Houfek) 2. minuta
    Branka domácí
  • Marcel (Tulačka, Kružík) 4. minuta
    Branka domácí
  • Matějka 15. minuta
    Branka hosté
  • Beneš (Leština) 16. minuta
    Branka domácí
  • Horký (Kondratěv, Hačecký) 30. minuta
    Branka hosté
  • Uhlík (Topinka) 38. minuta
    Branka domácí
  • Švarc (Špaček, Uhlík) 50. minuta
    Branka domácí

Komentář k utkání

Druhé čtvrtfinálové utkání začali lépe domácí. Jejich aktivitu přibrzdilo vyloučení Matějky. V oslabení vytáhl několik dobrých zákroků Dusík v domácí svatyni. Následně však Žihadla ovládla ledovou plochu a v přesilové hře poprvé udeřila z hole Petra Krutiše. Domácí byli nadále aktivnější a dostávali se do šancí. Rytnauer tu svoji ještě neproměnil, ale vzápětí se puk šťastně odrazil na hůl Marka Lupače, který navýšil vedení domácího celku. V závěru třetiny hrála obě družstva v početní výhodě, hosté dokonce více než minutu 5 na 3, ale stav se již nezměnil.

I ve druhé části byli aktivnější domácí hráči a jejich snaha byla korunována. Přesilovku využil opět Marek Lupač. Domácí diváci ještě oslavovali střelce, když od modré nahodil puk na branku Jakub Slavík a puk z jeho čepele skončil v horním rohu domácí branky. Než se hosté nadechli k náporu, svítilo červené světlo i za klatovskou klecí. Po půlminutě navýšil vedení Žihadel Lukáš Havel střelou z mezikruží. Sochůrek v brance hostí držel naděje hostí, když pochytal několik vyložených šancí domácích. Chybička do jeho výkonu se vloudila po polovině utkání, když jej nachytal střelou z brankové čáry Lukáš Havel. Puk se odrazil od zad brankáře za brankovou čáru.  Lukáše Sochůrka nahradil ve svatyni hostí Jonáš Štekr. Ale ani on dlouho neudržel čisté konto. Střelou z kruhu jej překonal David Horký. A tak Odcházela Žihadla do kabin se slušným pětibrankovým náskokem.

Třetí třetina začala dobrým bráněním na obou stranách. Klatovští měli možnost hrát několikrát v početní výhodě, ale ani tato činnost se jim nedařila. Dlouze kombinovali v útočném pásmu, ale chyběla jakákoli střela na branku. Za zmínku stojí jen šance Slavíka, kterého však vychytal Dusík. V druhé polovině třetího dějství bylo vidět více osobních soubojů a šarvátek než pohledného hokeje. Žihadla z těchto situací vytěžila dvě početní výhody 4 na 3, které přetavila v branky. Nejprve prostřelil Štekra Erik Polívka a v poslední minutě dal konečnou podobu výsledku Tomáš Hačecký.

Žihadla byla po celý zápas lepším a aktivnějším týmem a zaslouženě zvítězila, byť rozdíl ve skóre je pro hosty poměrně krutý.

 

 

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz