Plameny uhašeny! Žihadla zdolala Žďár vysoko 10:4!

HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
10 : 4 (2:1, 3:2, 5:1)
SKLH Žďár nad Sázavou SKLH Žďár nad Sázavou

Soupiska domácí

Brož (Čáp) – Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Sobotka, Pelikán, Kliment, Peroutka, Pucher ml. – Pucher st., Mikeš, Horký, Rytnauer, Matějka, Lupač, Kusý, Hačecký, Niederhafner, J. Bulín, Juráň, P. Bulín.

Rozhodčí

Mgr. Zdeněk Pokorný – Daniel Horažďovský
Bc. Roman Komínek

Soupiska hosté

Řehoř (od 40. min. Sláma) – Pleva, Lojek, Staněk, Smejkal, Marek, Poizl, Kolda – Štěpánek, Vítek, Kunstmüller, Gregar, Kuřítko, Bureš, Jícha, Beneš, Pytlík, Střecha, Krupka, Kovářů, Nečas.

Vyloučení 2:4
Využití
V oslabení
Počet střel
Diváků 478
  • MARCEL JURÁŇ (Marek Lupač) 5. minuta
    Branka domácí
  • LUBOŠ KUNSTMÜLLER (Martin Lojek, Petr Štěpánek) 14. minuta
    Branka hosté
  • ROMAN MIKEŠ (Peter Pucher) 18. minuta
    Branka domácí
  • FILIP MATĚJKA (Denis Kusý, Tomáš Pelikán) 28. minuta
    Branka domácí
  • DAVID VÍTEK (Martin Lojek) 29. minuta
    Branka hosté
  • PETER PUCHER (Roman Čermák, Roman Mikeš) 33. minuta
    Branka domácí
  • DENIS KUSÝ (Filip Matějka) 38. minuta
    Branka domácí
  • LUKÁŠ JÍCHA (Martin Kuřítko) 40. minuta
    Branka hosté
  • DENIS KUSÝ (Jan Brož) 48. minuta
    Branka domácí
  • LUKÁŠ BUREŠ (TS) 49. minuta
    Branka hosté
  • ROMAN ČERMÁK (Ladislav Rytnauer, Roman Mikeš) 51. minuta
    Branka domácí
  • DENIS KUSÝ (Jiří Wassebauer, Filip Matějka) 52. minuta
    Branka domácí
  • DANIEL KABELKA (Peter Pucher) 54. minuta
    Branka domácí
  • LADISLAV RYTNAUER (Denis Kusý, Martin Sobotka) 60. minuta
    Branka domácí

Druhá liga se dostává do pravidelného rytmu a k utkání 6. kola dorazil do Moravských Budějovic dosavadní lídr tabulky SKLH Žďár nad Sázavou. Odehrálo se tak další derby Vysočiny, které tentokrát okořenil nástup staronové posily Žihadel Marcela Juráně, jenž ještě před pár dny válčil právě za Plameny ze Ždáru nad Sázavou. Utkání opět nabídlo nádherný hokej se spoustou gólů a šancí na obou stranách. I toto utkání bylo krásnou reklamou na druholigový hokej. Hrálo se pěkně nahoru dolu, tak jak má správný hokej vypadat a i tentokrát muselo všech 478 fanoušků odcházet spokojeno. Fanoušci Žihadel určitě mnohem více než početná skupinka fans Plamenů, která dorazila podpořit své borce. Výsledek byl nakonec pro hosty možná až moc krutý, neboť oba týmy hrály krásný hokej.

První třetinu zahájil aktivněji domácí tým a symbolicky první střelu si připsal Marcel Juráň. I další šance patřily hráčům Žihadel, kdy to postupně zkoušeli Filip Matějka, Marek Lupač a kapitán Peter Pucher, který krásně tečoval střelu Daniela Kabelky. V čase 4:34 mohli fandové Žihadel slavit poprvé. Aktivní třetí pětka domácích totiž dobrým forčekingem narušila rozehrávku Plamenů, kdy Jan Bulín dobře zahrál v rohu a donutil hráče soupeře rychle rozehrát, ale jeho přihrávku vystihl Marek Lupač, který našel volného Marcela Juráně a ten poslal svým bývalým spoluhráčům ten nejlepší pozdrav – 1:0. Poté bylo k vidění několik šancí na obou stranách a hrálo se ve velkém tempu. Bohužel pro domácí hráče přišlo vyloučení Ladislava Rytnaura, které téměř okamžitě Plameny potrestaly, v čase 13:01 ještě střelu od modré dokázal Jan Brož vyrazit, ale s následnou dorážkou Luboše Kunstmüllera si již neporadil – 1:1. Domácí se snažili ihned odpovědět a tak se tlačili před bránu, kdy Filip Matějka nejprve označkoval tyč brány Plamenů. Ke gólu nevedla ani střela Davida Horkého z úhlu či objetí branky Denisem Kusým. Domácí však přeci jen za svoji snahu byli nakonec odměněni. V čase 17:27 našel mezi kruhy přesnou přihrávkou Peter Pucher svého spoluhráče Romana Mikeše a ten pohotovou střelou nedal Milanu Řehořovi v bráně Plamenů žádnou šanci – 2:1. Vzápětí po vedoucím gólu se až před gólmana hostí prodral rychlík Denis Kusý, který však svým blafákem tentokrát neuspěl a i následná dorážka v brankové síti neskočila. V závěru třetiny ještě zahrozili hosté, kteří se chybou obrany domácích dostali do šance, ale Jan Brož svůj tým podržel a do kabin se tak šlo s těsným náskokem pro domácí tým.

Do druhé třetiny vlétla útočněji opět domácí Žihadla a již po pár vteřinách se dostal ke střele David Horký, který však přestřelil. Z protiútoku ihned zahrozil soupeř, ale ani z toho gól nebyl. V čase 21:07 se do krásné akce dostával opět Denis Kusý, který však byl faulován a bylo nařízeno trestné střílení. V tom se Denis Kusý pokusil blafákem dostat puk mezi betony gólmana hostí, ale ten mu sklouzl a domácí tak nevyužili velkou šanci zvýšit svůj náskok. Domácí i nadále tlačili na bránu soupeře a po krásné a rychlé akci se ke střele dostal David Horký, ale Milan Řehoř v bráně hostí byl tentokrát připraven. Hra se poté začala dostávat do vysokého tempa a hrálo se od jedné brány k druhé, kdy v čase 26:53 se ocitl před Janem Brožem zcela osamocený Martin Gregar, ale Jan Brož perfektním zákrokem tým domácích podržel. A jak říká známé hokejové pravidlo „nedáš, dostaneš“, tak z následného protiútoku se v čase 27:04 nemýlil Filip Matějka3:1. Radost domácích fanoušků však neměla dlouhého trvání. Hráči Plamenů totiž přidali na obrátkách a zcela zaslouženě se již po minutě dočkali snížení. David Vítek pohotově tečoval střelu od modré – 3:2. Gól hráče hostí ještě více nakopnul a ti začali mít více ze hry a Jan Brož se musel v bráně Žihadel hodně otáčet, aby svému týmu dokázal udržet vedení. V čase 32:32 se však domácím podařilo udeřit počtvrté. První lajně domácích se krásně povedlo rozebrat obranu domácích a puk se po ose Roman Čermák, Roman Mikeš dostal k Peteru Pucherovi, pro kterého již nebyl problém puk dopravit do odkryté klece – 4:2. Po tomto gólu bylo na obou stranách k vidění několik šancí a například teč Davida Horkého jen těsně minula klec Plamenů. V čase 37:47 opět přišla chvíle Denise Kusého. To co nevyšlo v první třetině, se podařilo nyní, Denis Kusý opět obkroužil s pukem bránu a tentokrát se mu podařilo puk prostrčit pod betonem gólmana hostí – 5:2. Již to vypadalo, že hráči Žihadel půjdou do kabin s vedením o tři branky, ale hráči Plamenů byli proti. V těsném závěru druhé třetiny se totiž dostali do šance 2 na 2, ale Jiří Peroutka upadl a rázem se Plamenům naskytla šance 2 na 1, kterou pěknou střelou využil Lukáš Jícha5:3.

Do třetí třetiny vstoupili hráči Plamenů se střídajícím gólmanem Jiřím Slámou. I nadále se hrálo velice aktivně na obou stranách a o krásné momenty na obou stranách nebyla nouze. Neprůstřelnost nového muže v bráně hostí ukončil v čase 47:35 Denis Kusý, který proletěl celé hřiště, blafákem si položil Jiřího Slámu a poté již jen stačilo puk poslat do prázdné klece – 6:3. Snížení hráčům Plamenů opět netrvalo dlouho, neboť v čase 48:38 se do šance dostával hostující Lukáš Bureš, kterého zastavilo jen podražení, za které bylo nařízeno trestné střílení a v tom se faulovaný hráč nemýlil – 6:4. Tentokrát s odpovědí dlouho nečekali ani domácí. Při střele Jiřího Wasserbauera měli ještě hosté štěstí, neboť jeho střelu tečoval Filip Matějka do horní tyče, ale hned poté dostali domácí po faulech Plamenů možnost přesilové hry pěti proti třem, ve které se již skóre pohnulo. Po rychlých výměnách se puk v čase 50:42 dostal k Romanu Čermákovi, který poslal prudkou střelu přímo do sítě – 7:4. Ihned po skončení přesilové hry se fandům Žihadel opět připomněl Denis Kusý, který dostal krásnou přihrávku do jízdy a v čase 51:22 zkompletoval svůj další hattrick v dresu Žihadel – 8:4. Sen o vyrovnání se hostům začal rozplývat a o pouhé dvě minuty později přišel další úder. Peter Pucher vyslal na bránu Plamenů tvrdou střelu, kterou jejich gólman stačil pouze vyrazit před sebe a puk do sítě pohotově uklidil Daniel Kabelka9:4. Hosté však zbraně nesložili a i nadále se snažili pro ně nepříznivý výsledek nějak korigovat, ale to se jim nedařilo a v poslední minutě zápasu přišel konečný verdikt z hole hráčů Žihadel. Hrdina utkání Denis Kusý se prokličkoval mezi hráči soupeře až před bránu, kde našel volného Ladislava Rytnauera, který rozbouřil celý stadion – 10:4.

Další domácí utkání čeká Žihadla již v sobotu 14. 10. 2017 od 17.00, kdy dorazí hokejový klub NED Hockey Nymburk. Takže kdo nechce přijít o další představení našich borců musí být určitě na značkách. Každý hlas je znát a rádi uslyšíme i ten tvůj!

 

Komentáře k zápasu:

Augustin Žák (trenér HC Moravské Budějovice 2005): „V zápase se udělalo hodně chyb, které dostávaly soupeře do hry. Do útoku jsme dobří, ale s obrannou hrou jsem nespokojený. Máme ale důležité vítězství.“

Denis Kusý (HC Moravské Budějovice 2005, autor hattricku): „Dneska zase přestřelka. Nesmíme dostávat tolik gólů, ale ta desítka nás teď snad nakopne dál.“

1. třetina

2. třetina

3. třetina

Autor: Vladimír Čábel

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz