HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
6 : 1 (3:0, 1:0, 2:1)
IHC Písek IHC Písek

Soupiska domácí

Brož (Čáp) – Čermák,Kabelka, Wasserbauer, Pelikán, Kliment, Spurný, Pucher ml. – Pucher st., Mikeš, Horký, Rytnauer, Matějka, Krutiš, Lupač, Hačecký, J. Bulín, Juráň, P. Bulín.

Rozhodčí

Jiří Ondráček – Bohuslav Maloušek
Ing. Martin Maťašovský

Soupiska hosté

Štekr (Kříž) – Hřebíček,Suda, Hanus "A", Polata "A", Červinský, Turek – Vlk, Bárta, Doktor, Sýbek "C", Koupal, Duchoň,Medek, Rod, Novák, Strnad, Drda, Stauber.

Vyloučení 4:4
Využití 3:1
V oslabení
Počet střel
Diváků 433
  • MARCEL JURÁŇ (Filip Matějka) 9. minuta
    Branka domácí
  • LADISLAV RYTNAUER (David Horký, Petr Krutiš) 15. minuta
    Branka domácí
  • MARCEL JURÁŇ (Filip Matějka) 15. minuta
    Branka domácí
  • PETR KRUTIŠ (Ladislav Rytnauer, David Horký) 34. minuta
    Branka domácí
  • JAN SÝBEK (Martin Koupal) 42. minuta
    Branka hosté
  • DAVID HORKÝ (Ladislav Rytnauer, Jiří Wasserbauer) 45. minuta
    Branka domácí
  • ROMAN ČERMÁK (Filip Matějka, Daniel Kabelka) 57. minuta
    Branka domácí

Druhou polovinu letošní sezony hráči Žihadel zahájili domácím utkáním s týmem IHC Písek. Kdo překonal trpké zklamání z minulého domácího utkání s Ledními Medvědy a dorazil na hokejový stadion, musel dnes odcházet spokojen. Domácí borci nastoupili v značně pozměněné sestavě a s novou tváří v obraně – Lukášem Spurným (http://www.eliteprospects.com/player.php?player=196497). K vidění bylo především ze strany domácích borců velké nasazení a touha odčinit předchozí zápas. 433 diváků mohlo vidět celkem 6 gólů v síti hostů a také spoustu dalších krásných akcí a šancí.

Již od prvních vteřin zápasu vlétla Žihadla na svého soupeře s velkým nasazením. První střelu odvracel Jonáš Štekr již po 38 vteřinách hry, kdy mu pozdrav od modré čáry poslal kapitán domácích Peter Pucher. Domácí se neustále tlačili do obranného pásma hostí a v čase 2:14 se k pěkné střele dostal Michal Kliment, ale Jonáš Štekr byl na místě. Jen o pár vteřin později pálil opět Peter Pucher, který jen těsně přestřelil. V čase 4:37 pálil z prostoru mezi kruhy Petr Krutiš, ale jeho pokus skončil v lapačce gólmana hostí. O minutu později musel s velkým nasazením Jonáš Štekr vyrážet další pokus Petera Puchera. V čase 6:20 pálil z kruhu Marek Lupač a hosty zachránila od gólu jen tyč brány. O minutu později se tyč ozvala znovu po střele Ladislava Rytnauera. Za neustálý tlak na bránu byli domácí borci odměněni v čase 8:37, kdy se podařilo puk do brány protlačit Marcelu Juráňovi1:0. I po gólu pokračovali hráči Žihadel ve svých útočných snahách. Hosté se do první vážnější šance dostali až v čase 11:48, ale jejich přečíslení 3 na 1 přerušil hvizd rozhodčích, neboť jeden z útočících přihrával rukou. To bylo ale ze strany hostů pro první třetinu vše. Dále již úřadovali jen domácí. V čase 12:32 došlo před brankou Písku k velkému závaru a puk poté chvíli poskakoval po brankovišti, ale nikomu se jej nepodařilo posunout za čáru a vše nakonec řešil gólman hostí. O chvíli později dostali domácí výhodu přesilové hry, která tentokrát byla vcelku hezky sehrána, kdy po sérii několika nahrávek dvakrát pálil Roman Čermák. V obou případech byl ale Jonáš Štekr pozorný a puky lapal do své lapačky. I přesto se nakonec podařilo domácím přesilovou hru využít. V čase 14:12 po další krásné kombinaci využil Ladislav Rytnauer křížnou přihrávku přes brankoviště a jeho střela mířila do odkryté klece – 2:0. Oběhlo něco málo přes půl minuty a stadion mohl jásat znovu. V čase 14:48 pálil z prostoru mezi kruhy Marcel Juráň a Jonáš Štekr se jen smutně ohlédl a odjížděl na střídačku – 3:0. I do konce třetiny udávali tempo hry domácí, ale nově příchozí strážce brány Písku Richard Kříž odolával. Po výbroném výkonu tak domácí odcházeli se zcela zaslouženým vedením o tři branky.

Do druhé třetiny vstoupili hráči Písku zodpovědněji a byli to oni, kdo v začátku zahrozil. Již po několika vteřinách musel Jan Brož zasahovat proti střele Lukáše Drdy. I další šance v začátku třetiny patřily právě hráčům Písku, ale Jan Brož si postupně poradil jak s pokusem Šimona Červínského, tak i Vladimíra Hanuse. Mezi tyto pokusy vtěsnal svoji šanci Filip Matějka, který střelou švihem Richarda Kříže také nepřekvapil. S postupem času však začali otěže zápasu opět přebírat domácí. V čase 29:53 se do obrovské šance dostal Jan Bulín, který se ocitl sám před gólmanem hostí, ale stísněn zezadu dotírajícím obráncem nedokázal puk přehodit přes beton až do brány. O chvíli později pálil Roman Mikeš, ale i jeho střelu zkrotil gólman hostí. Neuběhlo mnoho vteřin a domácí měli další obrovskou šanci. Na dvakrát pálil Ladislav Rytnauer. Jeho první pokus Richard Kříž jen vyrazil a druhý končil opět na tyči. Tlak domácích posléze vyústil v další přesilovou hru pro domácí, kterou také téměř okamžitě využili. V čase 33:52 se pakovala téměř totožná situace jako při prvním přesilovkovém gólu, tedy rychlá souhra, křížná přihrávka přes brankoviště a Petr Krutiš zakončoval do poodkryté klece – 4:0. Tlak domácích pokračoval i po zbytek třetiny a do šancí se ještě dostali Filip Matějka a Marek Lupač, kteří ale v zakončení neměli štěstí. Tlak domácích narušila jen šance Martina Koupala, který se po zvláštním odrazu puku dostal naprosto osamocen do šance, ale zřejmě i on byl překvapen a tak přestřelil. V závěru třetiny dostali ještě hosté možnost přesilové hry, ale stihli jen jednou vystřelit. Po druhé třetině, kdy se hra více vyrovnala, ale tak to byli spíše domácí, kdo udával tempo, se odcházelo do kabin za stavu 4:0.

Třetí třetinu zahájili hosté v přesilové hře a ta se ani ne po odehrané minutě změnila v dvojnásobnou. Tu už si hosté nedovolili nevyužit a po krásné kombinaci střílel v čase 41:13 do horního rohu brány kapitán hostí Jan Sýbek4:1. Dvě minuty na to dostali další výhodu přesilové hry i domácí a i tentokráte nezaváhali a trestali. V čase 44:32 se puk po nahození Ladislavem Rytnaurem zpoza brány ocitl před Davidem Horkým, který jej postrčil do brány – 5:1. Po tomto gólu domácí mírně zvolnili tempo, ale i tak s přehledem kontrolovali dění na ledě a dostávali se také do šancí. Ve 49 minutě střílel nejprve z mezikruží Roman Čermák, který jen těsně minul, a poté i Tomáš Pelikán, jehož pokus kryl Richard Kříž. V dalších minutách zkoušeli postupně pozornost gólmana hostí svými střelami Marek Lupač, Tomáš Hačecký či Daniel Kabelka. Na druhé straně musel Jan Brož dávat pozor na pokusy Robina Medka, Jana Sýbka nebo Jana Turka. O poslední změnu skóre se v čase 56:33 postaral Roman Čermák, který z prostoru mezi kruhy propálil vše před sebou – 6:1. Zbytek zápasu si již domácí bezpečně pohlídali a v samotném závěru mohli ještě 8 vteřin před koncem dokonce svůj náskok zvýšit. Střelu Davida Horkého gólman hostí vyrazil jen před sebe, ale odražený puk ze vzduchu trefil Ladislav Rytnauer a puk letící obloučkem do brány zachytil zřejmě jen reflexivně Richard Kříž do lapačky.

Po výrazně zlepšeném výkonu naši borci slavili zcela jasné vítězství. Dá se říci, že mimo oslabení 5 na 3 to byli oni, kdo utkání ovládal a i přes pár drobných chyb dneska podali skvělý výkon, který je snad nakopne na důležité sobotní utkání v Havlíčkově Brodě. Určitě i tam budou potřebovat podporu svých fans a kdo nemá na sobotu žádný program, bude z jejich strany určitě vítán. No a další domácí utkání máme na programu v sobotu 16. 12. 2017, kdy od 17 hodin rozehrajeme „budějovické“ derby s HC David Servis České Budějovice. Takže zase pěkně na značkách.

 

Komentáře k zápasu:

Augustin Žák (trenér HC Moravské Budějovice 2005): „V dnešním zápase se trošku proházely lajny a bylo to znát. Více se střílelo, za což jsem rád. Dneska to bylo prostě dobrý a jsem spokojený.“

Ladislav Rytnauer (hráč HC Moravské Budějovice 2005): „Po minulém kolapsu s Pelhřimovem jsme si sedli a něco k tomu řekli. Dneska to bylo dobrý, celý zápas jsme hráli zodpovědně a měli jsme ho pod kontrolou. Ten minulý zápas nás poznamenal a tak jsme si to hlídali. Dnešní tři body byly hrozně potřeba, aby nás to nakoplo dál. O vítězství rozhodla už první třetina, kdy se daly 3 góly. Teď půjdeme na Brod. J“

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz