HC Lední Medvědi Pelhřimov HC Lední Medvědi Pelhřimov
5 : 2 (1:0, 0:1, 4:1)
HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005

Soupiska domácí

Hlaváč (Urban) – Pospíchal, Rudy, Oščádal, Port, Kasalý D., Kalenda, Mejzlík, Vrátný, Kopic, Plachý, Kasalý F., Hadrava Martin, Hadrava Marek, Siřiště, Vysloužil, Kaminsky

Rozhodčí

Mertl S. – Štětina
Mertl J.

Soupiska hosté

Brož (Vacek) – Čermák, Kabelka, Peroutka, Sobotka, Pelikán, Kliment, Pucher st., Pipek, Horký, Rytnauer, Matějka, Salák, Krutiš, Hačecký, Bulín J., Juráň, Bulín P.

Vyloučení
Využití
V oslabení
Počet střel
Diváků 0
  • VLADIMÍR PORT 1. minuta
    Branka domácí
  • DAVID HORKÝ (Ladislav Rytnauer) 36. minuta
    Branka hosté
  • FILIP KASALÝ (Samuel Rudy, Marek Hadrava) 44. minuta
    Branka domácí
  • VLADIMÍR OŠČÁDAL (Lukáš Siřiště) 45. minuta
    Branka domácí
  • MIROSLAV KOPIC (Martin Vysloužil) 47. minuta
    Branka domácí
  • LADISLAV RYTNAUER 48. minuta
    Branka hosté
  • MAREK HADRAVA (Ladislav Pospíchal) 59. minuta
    Branka domácí

Medvědi i přes absenci opor Plachého a Votápka vstoupili do utkání velmi aktivně. Domácí fanoušky čekalo hned v úvodu utkání příjemné překvapení. Z utkání neuběhla ani minuta a domácí využili hned úvodního tlaku, dělovku Vladimíra Porta od modré tečoval za Brožova záda jeden z obránců Žihadel. Pelhřimov nadále nepolevoval v tlaku a několika velkým šancím chyběly opravdu centimetry. Hosté hrozili spíše z brejků, ve kterých byla Žihadla velmi nebezpečná, největší šance na vyrovnání přišla pravděpodobně v 7. minutě během přesilové hry. Hlaváč ale svou neprůstřelnost v první periodě uhájil a domácí tak šli do kabin s jednobrankovým vedením.

Druhá třetina nabídla podstatně vyrovnanější vývoj. Ve 25. minutě se dostali do velké šance Vysloužil s Kopicem, Brož ale pokračoval ve svém galapředstavení a na poslední chvílí zachránil svůj tým. V dalším průběhu třetiny se do šancí dostávaly spíše Moravské Budějovice, touha po vyrovnání byla na hře hostů jasně vidět. Ve 35. minutě se hostům opravdu povedlo vyrovnat. David Horký se probojoval a střelou mezi Hlaváčovy betony vyrovnal na 1:1. Velké sportovní gesto předvedl dvě minuty před koncem Port, kdy odvolal údajný faul. Více důležitých momentů již druhá třetina nenabídla a do šaten se šlo za vyrovnaného stavu.

Klíčová část třetí třetiny i celého utkání přišla hned v jejím úvodu. Ve 44. minutě nahodil Rudy puk od modré brány, který dokonale zmátl všechny hráče před Brožem. K puku se jako první dostal Filip Kasalý a vrátil svému týmu vedení. Hosté se snažili okamžitě vyrovnat, jenže jejich obrana zachybovala, tudíž mohl Siřiště vyslat před branku Vladimíra Oščádala a ten se z blízkosti prosadil střelou k tyči. Domácí tato branka dostala do ještě většího nátlaku, ovšem také hosté neustále hrozili z protiútoků. Ve 47. minutě hosté nabídli svému soupeři další přesilovou hru, před Brože se dostal Miroslav Kopic a hodně přiblížil svůj tým k zisku třech bodů. O minutu později se podařilo Rytnauerovi zdramatizovat utkání střelou z prostoru kruhů na vhazování. Hra se v samotném závěru přelévala ze strany na stranu, ani jednomu týmu se nedařilo usadit v pásmu po delší dobu. Dvě minuty před koncem se hosté rozhodli pro hru v šesti. Tato varianta se ale hostům nevyplatila,Marek Hadrava svou střelou podtrhl výhru domácích v poměru 5:2.

Zdroj - Daniel Lhotský, http://www.hokejpelhrimov.cz

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz