HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
4 : 1 (1:1, 0:0, 3:0)
HC Klatovy HC Klatovy

Soupiska domácí

Brož (Čáp) – Čermák, Kabelka, Pelikán, Kliment, Peroutka, Sobotka, Pucher ml.- Pucher st. "C", Juráň, Matějka, Rytnauer "A", Krutiš, Horký, Lupač, J. Bulín, Salák, P. Bulín.

Rozhodčí

Mgr. Zdeněk Pokorný – Martin Musil
Bc. Jiří Roupec

Soupiska hosté

Sochůrek (Šlajs) – Slavík "A", Kaňák,Kvasnička,Sysel, Polívka, Kačena – Topinka "A", Uhlík, Chalupa, Vracovský, Kodýtek, Kantner, Tejral,Vavřička, Pour, Hanzlík, Furch, Roubal.

Vyloučení 3:3
Využití
V oslabení
Počet střel
Diváků 420
  • TOMÁŠ VRACOVSKÝ (Matyáš Kantner) 13. minuta
    Branka hosté
  • LADISLAV RYTNAUER 19. minuta
    Branka domácí
  • LADISLAV RYTNAUER (David Horký, Petr Krutiš) 47. minuta
    Branka domácí
  • JAN BULÍN 55. minuta
    Branka domácí
  • DANIEL KABELKA 60. minuta
    Branka domácí

Druhá hokejová liga pomalu vrcholí a v utkání 32. kola přivítali hráči Žihadel na svém stadionu mladý a rychlý tým SHC Klatovy, který dorazil posílen o hráče, kteří se již letos okoukávají v extraligové Plzni. Domácí borci se však nenechali zaskočit a dokráčeli si pro cenné vítezství 4:1 a 420 platících diváků odcházelo ze stadionu určitě spokojeně, ať již s výsledkem, tak i předvedeným Hokejem.

Do začátku utkání vlétli mladíci soupeře velice aktivně a bylo jasné, že domácí si musí dávat na rychlost hostů pozor. Již po 17 vteřinách hry vyzkoušel pozornost gólmana domácích kapitán hostí Jan Topinka, ale Jan Brož byl pozorný. O minutu později se poprvé zahřál i gólman hostí Lukáš Sochůrek, kterýsi poradil s lehkým nahozením domácích, které se nikomu z domácích nepodařilo tečovat. V čase 2:04 přišla první z velkých chvil pro Jana Brože, který si poradil se zcela osamoceným Jiřím Uhlíkem. První větší šance domácích přišla z hole Filipa Matějky, který z prostoru mezi kruhy nastřelil rameno dobře postaveného Lukáše Sochůrka. V prvních minutách se hrál rychlý hokej na obě strany a v čase 5:05 se do obrovské šance dostal David Horký, který orazil horní tyč brány hostů. I po tomto se hrál hokej na obě strany a další velká šance byl k vidění tentokrát na druhé straně, kdy v čase 8:34 Tomáš Vracovský bekhendovou střelou také nastřelil jen horní tyč. V čase 11:54 si Lukáš Sochůrek poradil se střelou Davida Horkého a z následného protiútoku se mohli radovat hosté, neboť v čase 12:03 se podařilo rychlou a přesnou střelou otevřít skóre zápasu Tomáši Vracovskému0:1. V čase 13:36 dostali domácí první možnost přesilové hry, ale jednou větší šancí v ní byla možnost Marcela Juráně, který tváří v tvář proti Lukáši Sochůrkovi neuspěl. V čase 16:07 dostali možnost přesilové hry i hosté, ale hráči Žihadel zvládli oslabení již klasicky velmi dobře a hosté se dostali k jediné střele z hole Davida Kvasničky, se kterou si Jan Brož bez problémů poradil. V čase 18:48 však mohli domácí fandové poprvé bouřit. Ladislav Rytnauer zachytil rozehrávku domácích, prokličkoval mezi dvěma obránci a pak profesorsky vyškolil Lukáše Sochůrka, ze kterého si udělal panáka a zasunul do prázdné brány – 1:1. Jelikož se skóre již do konce třetiny neměnilo, tak odcházeli hráči do kabin se zaslouženou remízou.

Do druhé třetiny vstoupili domácí v přesilové hře, kterou si přenesli z první třetiny, a již po necelé půl minutě se musel Lukáš Sochůrek ohánět po střele Marcela Juráně. I po skončení přesilové hry byly domácí aktivnější a Lukáš Sochůrek musel zasahovat po střele Jiřího Peroutky. V čase 2:24 přišla další z chvil Jana Brože, který si poradil s šancí Matěje Chalupy, jenž se přes obranu dokázal protlačit až před bránu. S postupem času začali přebírat aktivitu hosté a více práce měl spíše Jan Brož. V polovině třetiny dostali hosté výhodu téměř minutu trvající přesilové hry 5 na 3, ale hráči Žihadel pozorně bránili a dovolili hostům pouze tři nepřesné střely, které skončily mimo bránu. I po zbytek třetiny to byli spíše hosté, kdo hrozil, ale ani v jejich případě se nezrodila žádná nebezpečnější šance. Pouze v závěru třetiny zahrozil na jedné straně Tomáš Vracovský a v zápětí na druhé straně Filip Matějka. I díky výkonu Jan Brože se tak skóre ve druhé třetině neměnilo a hráči odcházeli do kabin za vyrovnaného skóre.

Na začátku třetí třetiny se do šance dostal domácí kapitán Peter Pucher, který ale nedokázal přehodit beton gólmana hostí. V čase 42:44 se ke krásné střele dostal Roman Čermák, ale lapačka Lukáše Sochůrka byla na místě. Horko domácím bylo pak v čase 44:52, kdy nejprve vystřelil náš bývalý bek Erik Polívka a ihned po něm se pokoušel o skórování jeho spoluhráč Jakub Pour, ale v obou případech se zaskvěl Jan Brož. Jen o minutu později musel být Jan Brož opět ve střehu, kdy Aleš Furch tečoval střelu od modré, ale jeho teč nakonec bránu minula. Netrvalo však ani minutu a stadion opět bouřil. Časomíra ukazovala 46:43 a opět úřadoval Ladislav Rytnauer, který dorážel do sítě pokus spoluhráčů – 2:1. Hra se dále nesla ve velkém tempu a během krátké chvíle se do šance na jedné straně dostal David Horký, na druhé Tomáš Vracovský, jeho šanci střídal výpad Filipa Matějky a na druhé straně se Jan Brož činil při pokusu Matěje Chalupy. Všechny 4 šance se odehráli téměř během minuty. I poté se dostali do dvou šancí hosté, kdy nejprve Jiří Uhlík od modré minul a s pozdějším pokusem Tomáše Vracovského si opět poradil skvělý Jan Brož. V čase 54:22 přišel opět čas domácích. Na modré čáře došlo ke sporné situaci, po níž hosté ztratili puk, ke kterému se dostal Jan Bulín a ten se v samostatném úniku většinou nemýlí a Lukáši Sochůrkovi nedal nejmenší šanci – 3:1. Domácí poté reklamovali faul, který předcházel ztrátě puku, ale rozhodčí byl neoblomný. Po třetím gólu domácích se začalo ve středním pásmu spíše bojovat o každý puk a k vidění nebylo vidět moc šancí. V čase 57:52 se domácí odhodlali ke hře bez brankáře, ale nedokázali se dostat k pořádnému tlaku. Domácí zodpovědně bránili a o puk se bojovalo především v rozích. Deset vteřin před koncem se domácím podařilo vytlačit puk do středního pásma, kde se k němu dostal Daniel Kabelka, který z otočky bez přípravy trefil prázdnou klec hostů – 4:1. Tím bylo rozhodnuto a domácí mohli slavit další důležité vítezství.

Další utkání čeká naše borce již v sobotu 10.2.2018, kdy zavítají k derby do nedalekého Žďáru nad Sázavou a kluci určitě budou rádi za Vaši podporu. Další veledůležitý zápas na domácím ledě je pak na programu již v sobotu 17.2.2018, neboť od 17:00 přivítáme nebezpečný Kolín a bude se zřejmě bojovat o třetí místo v tabulce. Takže všichni zase na značkách.

Komentáře k zápasu:

Augustin Žák (trenér HC Moravské Budějovice 2005): „Klatovy byly dnes velice dobrým soupeřem. V zápase nás několikrát dokázali přehrát a držel nás hlavně Jan Brož. Ve třetí třetině již to bylo z naší strany super a nakonec jsme dokázali vyhrát. Nechci ale říkat, že dnes to bylo jednoznačně zasloužené vítězství. To rozhodně ne, spíše vybojované.“

Ladislav Rytnauer (HC Moravské Budějovice 2005): „Dneska to byl těžký zápas. Klatovy jsou nejbruslivější soupeř ve skupině. Bylo to hrozně náročně utkání. V první třetině to z naší strany bylo hrozné, ale celý zápas nás držel Honza Brož. Zápas asi nakonec rozhodly naše zkušenosti. Ale bylo to otevřené a klidně to mohlo být i 1:4.“ A jak viděl Láďa svůj první gól, kterým naprosto rozebral obranu soupeře a hlavně jejich gólmana? „No asi to byl můj nejkrásnější gól v životě. Takový už nedám.“ (SMÍCH)

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz