HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
2 : 5 (1:1, 0:2, 1:2)
IHC Písek IHC Písek

Soupiska domácí

Svoboda (Čáp) – Trnka, Pelikán, Kadela, Wasserbauer, Peroutka, Kabelka, Kliment, Sobotka – Lupač, Juráň, Horký, Mikeš, Pucher, Hačecký, Rytnauer, Ferda, Říčka, Bulín, Krutiš.

Rozhodčí

Mgr. Zdeněk Pokorný – Martin Musil
Mgr. Roman Komínek

Soupiska hosté

Buchta (Hauser) – Turek, Suda, Hora, Parýzek, Červinský, Houdek, Hanus, Pelant – Hučko, Stauber, Sýbek, Rod, Polata, Koupal, Volf, Strnad, Jabůrek, Novák, Vlček.

Vyloučení 2:3
Využití 0:1
V oslabení
Počet střel
Diváků 427
  • PATRIK ŘÍČKA (Marcel Juráň) 8. minuta
    Branka domácí
  • JAN POLATA (Jan Sýbek) 9. minuta
    Branka hosté
  • PETR HUČKO (Martin Parýzek) 33. minuta
    Branka hosté
  • FILIP VLČEK (Jan Sýbek, Martin Hauser) 36. minuta
    Branka hosté
  • PETR HUČKO (Jan Sýbek) 43. minuta
    Branka hosté
  • LADISLAV RYTNAUER (Tomáš Pelikán, Petr Krutiš) 51. minuta
    Branka domácí
  • FILIP VLČEK 60. minuta
    Branka hosté

Žihadla vstoupila do sezóny 2018/2019 porážkou s IHC Písek 2:5. Dlouhé čekání fanoušků na novou sezonu skončilo a hráči Žihadel vstoupili do nové sezony 2. hokejové ligy utkáním s týmem IHC Písek, který však byl nad jejich síly a 427 natěšených fanoušků Žihadel neodcházelo domů moc spokojeně. Do nové sezony vstoupila Žihadla již bez miláčka publika Filipa Matějky, který odešel zkusit štěstí do Rakouska, a loňské opory Jana Brože, který se letos pokouší prorazit v sestavě Dukly Jihlava. Na ledě se neukázal ani žolík loňského play-off Jan Bulín, který letos zkouší své štěstí v EBEL lize v dresu znojemských Orlů. V sestavě se ale objevilo i několik nových jmen, a to v bráně Dominik Svoboda, v obraně Aleš Trnka a v útoku Radim Ferda a Patrik Říčka.

Utkání začalo na obou stranách opatrně. První zákrok si připsal domácí Dominik Svoboda již po 9 vteřinách hry, když raději kryl nahození soupeře. První vážnější šance přišla po půl minutě hry, kdy domácí David Horký tečoval mimo bránu hostí střelu Petra Krutiše. Další šance přišla až na začátku třetí minuty, kdy si Dominik Svoboda poradil s nepříjemně tečovanou střelou soupeře. O necelou minutu později zkoušel pozornost gólmana Žihadel Petr Hučko, ale Dominik Svoboda byl připraven. Z následného protiútoku vznikla střela domácího beka Tomáše Pelikána, se kterou si naopak poradil gólman hostí. Poté se až skoro do poloviny 6. minuty nedělo nic zajímavého a z letargie fanoušky probudila až skákavá střela hostí, se kterou si ale Dominik Svoboda poradil. V čase 7:47 však stadion mohl začít bouřit poprvé. Marcel Juráň poslal puk do prostoru před bránou, kde se nejlépe orientoval Patrik Říčka, který neměl problém puk uklidit do odkryté klece – 1:0. Bohužel vedení domácím dlouho nevydrželo a již v čase 8:46 bylo srovnáno. Po vhazování před bránou Žihadel si sice Dominik Svoboda s prvním pokusem hostí poradil, ale puk se dostal pouze k Janu Polatovi, který se z prostoru mezi kruhy již nemýlil – 1:1. Po gólu hostí následovala vcelku nezáživná pasáž bez šancí a bylo poznat, že jde o první ligové utkání. Až na začátku 13. minuty zazlobili v přesilové hře hosté, kdy se do obrovské šance dostal Jan Sýbek, ale ani ten zcela osamocen na Dominika Svobodu nevyzrál a ten si tak připsal první velký zákrok večera. Ke konci třetiny se do šancí začali dostávat i domácí hráči, ale všechny pokusy končily v Martinu Hauseorvi. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:1.

Druhá třetina přinesla mírné oživení hry a šance na obou stranách. K první střele se již po půl minutě dostal Daniel Kabelka, ale bohužel přestřelil. Na začátku druhé minuty měl na druhé straně hezký pokus Martin Koupal, ale Dominika Svobodu nevykoupal a ten jeho pokus z kruhu kryl. Na počátku 25. minuty střílel Jiří Peroutka a jen těsně minul bránu hostí. O chvíli později musel Dominik Svoboda vyrážet střelu Martina Parýzka. Obrovská šance hostů přišla v čase 25:54, kdy Dominika Svobodu zachránila tyč jeho brány. Jen o chvíli později se musel ohánět i gólman hostí, který nejprve musel vyrážet pokus Ladislava Rytnauera a hned poté i pokus Romana Mikeše. Na počátku 31. minuty měl hodně práce gólman Žihadel, kdy kryl tři nepříjemné střely hostů a jen o pár okamžiků si Dominik Svoboda připsal další důležitý zákrok proti unikajícímu soupeři. Bohužel v čase 32:59 již Dominik Svoboda tolik štěstí neměl. Střelu od modré sice ještě vyrazil, ale před bránou nebyla naše obrana dosti důrazná a zde si nejlépe poradil Petr Hučko, který rozvlnil síť – 1:2. Vyrovnání na 2:2 mohl krátce po obdržené brance zařídit kapitán domácích Peter Pucher, ale ten neměl v obrovské šanci 2 na 1 přesnou mušku a volný prostor v braně jeho střela nenašla. Další rána pro domácí přišla v čase 35:56 po vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě, kdy nevinnou střelu najíždějícího Filipa Vlčka z kruhu si srazila domácí obrana do sítě – 1:3. Třetí gól do té doby aktivnější hráče Žihadel zmrazil a do konce třetiny se již hrál opět méně záživný hokej jako v první třetině, kdy se již skóre neměnilo a do kabin se tak šlo za stavu 1:3.

Do třetí třetiny vstoupili hráči Žihadel s odhodláním rychle snížit a již po necelé minutě pálil Petr Krutiš, ale jeho střela šla mimo. Ani ne minutu na to se na druhé straně pokoušel o změnu skóre Martin Koupal, ale Dominik Svoboda byl pozorný. Aktivita domácích pokračovala i nadále, ale ani pokusy Ladislava Rytnauera a Michala Klimenta ve 43. minutě snížení nepřinesly. Bohužel pro domácí přišel ke konci 43. minuty přesný opak, kdy Petr Hučko krásnou střelou nedal Dominiku Svobodovi šanci – 1:4. V 46. minutě se domácí dočkali přesilové hry a krátce po jejím začátku zastavila střelecký pokus Ladislava Rytnauera tyč. Následný pokus téhož hráče zase pro změnu kryl gólman hostí. Další krásný zákrok si Dominik Svoboda připsal proti Romanu Jabůrkovi, který se přes celé hřiště probil až k bráně. O minutu později si Dominik Svoboda vychutnal i střelu Dominika Houdka. V čase 50:36 se konečně dočkali i neúnavně fandící domácí fanoušci, a to poté když Ladislav Rytnauer sklepl střelu Tomáše Pelikána za záda gólmana hostí – 2:4. Domácí ožili a za podpory fandů se hnali za dalším gólem. V čase 53:20 opět zvonila po teči Davida Horkého konstrukce brány hostí. V čase 55:25 opět úřadoval Dominik Svoboda proti Jakubu Volfovi, který se díky otevřenější hře Žihadel ocitl sám před strážcem svatyně domácích. Ke konci 58. minuty to domácí zkusili v šesti, ale to se jim bohužel nevyplatilo a Filip Vlček v čase 59:18 upravil na konečných – 2:5.

Vstup do sezony tak Žihadlům nevyšel dle představ a o první body budou muset zabojovat v následujících utkáních. První možnost na reparát bude již tuto sobotu 15.9.2018 při utkání na ledě neoblíbeného Havlíčkova Brodu. Další domácí utkání je pak na programu v sobotu 22.9.2018, kdy Žihadla od 17:00 hod. přivítají na svém ledě v rámci derby Vysočiny hráče Žďáru nad Sázavou. Takže všichni probudit z letní letargie a zase na značkách. Už je to zase tady!

Komentáře k zápasu:

Augustin Žák (trenér HC Moravské Budějovice 2005): „Bylo to samozřejmě špatné, udělali jsme spoustu chyb a góly jsme nedali. Za stavu 1:2 jsme jeli dva sami na bránu a gól z toho nebyl. To pak ihned Písek potrestal a poté byli po zbytek zápasu více lehkonozí. Naše první lajna dostala tři góly a to rozhodlo.“

Peter Pucher (kapitán HC Moravské Budějovice 2005): „První zápas byl hodně špatný. Led hrozný, výkon hrozný. Vyrobili jsme pár chyb, které jsme nechtěli. Pak jsme si něco řekli, ale samozřejmě jsme to neplnili, jak jsme měli. Pohyb nebyl z naší strany dobrý. Bohužel se asi podepsalo i to, že celou přípravu jsme absolvovali na jiném hřišti, ale to není ten hlavní důvod. Tím bylo to, že jsme dělali více chyb a neproměnili šance, které jsme měli. První zápas na domácím hřišti byl těžký, ale to jsme čekali. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát a bodovat. To se nepovedlo, takže obrovské zklamání.“

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz