Žihadla dnes sehrají druhé přípravné utkání.

Žihadla dnes sehrají druhé přípravné utkání.

Koloběh přípravných zápasů se rozjíždí na plné obrátky. Druhou prověrkou před blížícím se startem nového druholigového ročníku bude pro Žihadla celek Tábora, který jak si všichni jistě vzpomenou Žihadla vyřadil v loňském Play-off.


Z Kopřivnice s porážkou

Na úvod přípravného cyklu se hokejisté Moravských Budějovic představili mezi mantinely daleké Kopřivnice.  Nutno podotknout, že cesta trvající přes 4 hodiny naše hráče připravila na podobně dlouhé trasy, které budou v sezoně díky zápasům s celky z východní skupiny absolvovat. K zápasu nastoupilo mnoho starých známých tváří jako například Roman Mikeš, Petr Krutiš, Michal Kliment Marcel Juráň, nechyběl ani oblíbený bojovník Marek Lupač. Mezi tyčemi úřadoval po dobu celých šedesáti minut Jan Čáp a je třeba zmínit, že svoji úlohu plnil v utkání víc než dobře. Byl to totiž právě on kdo odolával nájezdům kopřivnických hráčů, přičemž tak držel šance na dobrý výsledek. Nicméně ani Čáp  nakonec nezabránil porážce 3:5. Úspěšné brankové zásahy Žihadel si v tomto střetnutí připsali Marek Lupač, David Horký a Patrik Bulín.

Sestava Žihadel v posledním utkání:

Čáp (Juda) – Pelikán, Kadela, Wasserbauer, Kliment, Pucher, Brabec – Juráň, Krutiš (C), Horký, Lupač, Mikeš (A), Hačecký, Bulín, Caha, Lamač

Nové tváře na zkoušce

Můžeme říci, že v přípravných utkáních o výsledek až tak nejde.  To co by mělo fanoušky předně zajímat je nově rodící se tým.  Na ledě Kopřivnice se totiž představily hned 4 nové tváře bojující o smlouvu v našem týmu.  Nejznámějším jménem z této čtveřice je dozajista zkušený zadák Roman Kadela. Obránce s mnoha starty ve druhé nejvyšší soutěži kde hájil barvy Třebíče, Olomouce nebo Mostu je znám svým konstruktivním přístupem ke hře. Dokáže tvrdě vystřelit od modré čáry  a stejně tak rozehrát přesilovkovou kombinaci. Své umění předvedl ve žlutočerném týmu již během sezony 2012/2013, tehdy v 11 zápasech zaznamenal 10 kanadských bodů (6+4). Není tedy pochyb o tom, že se tento tvořivý bek se střelou jež je schopna protrhnout síť bude trenéru Žákovi hodit. Druhým defenzivním štítem jenž se uchází o smlouvu je mladý, důrazný Zdeněk Brabec.  Ten se ve 20 letech může pochlubit velmi dobrými fyzickými parametry (186 cm, 95 kg). Svou kariéru spjal tento hráč prozatím především se znojemskými Orly, kde nastupoval v juniorských výběrech, loni taktéž stihl jedno utkání v dresu Klatov.  Představily se rovněž dvě potenciální útočné posily. První z nich je Robin Caha, forvard stále ještě juniorského věku, který si zahrál v Třebíči a jeho loňským působištěm byla juniorka Komety Brno, zde činí jeho bilance ve 40 zápasech do kterých nastoupil 9 branek a 8 asistencí. Žihadla taktéž zkouší jednoho zahraničního krajánka, tím je dvacetiletý Slovák Marek Lamač , odchovanec prešovského hokeje.

Návrat šikuly Mikeše

V úvodní přípravě sezony se odehrál také jeden velký comeback. Po sedmiměsíční pauze způsobené těžkou zlomeninou se na led vrátit technicky zdatně vybavený útočník Roman Mikeš a jak viděl svůj návrat samotný hráč? " V průběhu letní přestávky jsem si párkrát zašel zahrát hokej u nás v Telči, kdy jsem pocítil, že noha není ještě zcela v pořádku. Teď už se to ale hodně zlepšilo, ale nejistota tam pořád je. Doufám, že už to bude jenom lepší.".

Tábor přivítal brankáře Dudáčka, s týmem trénuje i zkušený Květoň 

Táborský hokejový klub razí v posledních letech cestu vlastních odchovanců, takže se nedaly čekat výrazné nákupy. Přesto vedení angažovalo zajímavé nové tváře. Především brankáře Milana Dudáčka, jenž loni působil u David Servisu, kde patřil k nejlepším brankářům soutěže. Na spadnutí je taktéž příchod matadora Lukáše Květoně, velezkušený útočník, který ještě loni působil v Motoru čeká na zajímavé nabídky a pokud ho žádná neosloví měl by v následující sezoně působit mezi Kohouty.

Výsledky přípravných zápasů Tábora

Havlíčkův Brod - Tábor 7:3

Kobra Praha - Tábor 7:6p.

Další přípravné zápasy Žihadel

20. 8. HC Moravské Budějovice - SHK Hodonín (ZS Třebíč)

22. 8. HC Moravské Budějovice - HC Lední Medvědi Pelhřimov (ZS Třebíč)

28. 8. HC Moravské Budějovice - HC Tábor (ZS Třebíč)

30. 8. HC Lední Medvědi Pelhřimov - HC Moravské Budějovice

5. 9. HC Moravské Budějovice - SKLH Žďár nad Sázavou ( ZS Třebíč)

7. 9. SKLH Žďár nad Sázavou - HC Moravské Budějovice

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz