První přípravné "domácí" utkání odehrají dnes Žihadla proti Hodonínu.

První přípravné

Žihadla čeká již třetí přípravné utkání před novou sezonou. Tentokrát ho ale odehrají již v téměř domácím prostředí, přesněji řečeno na zimním stadionu v Třebíči. Svěřencům Augustina Žáka se postaví ambiciózní celek Hodonína, ten prožil doslova turbulentní léto, takže půjde dozajista o zajímavé střetnutí. Proto neváhejte a přijďte se ochladit v parném letním počasí na třebíčský zimní stadion. Začínáme v pondělí úderem 18. hodiny.


Ani ve druhém utkání přípravy Žihadla nezvítězila

V pátek svedli moravskobudějovičtí hokejisté souboj na ledě táborských Kohoutů. Pro žlutočerný tým šlo o druhou prověrku před nadcházející sezonou, a jak se později ukázalo, šlo opět o prověrku neúspěšnou.  Přitom začátek souboje zvládla Žihadla velmi dobře, již v 10. minutě rozvlnil síť za táborským brankářem Dudáčkem David Horký, stav 1:0 následně trval až do začátku třetí třetiny, v té nejdříve srovnal na 1:1  domácí Blažek, aby mohl posléze rozhodnout o vítězství Tábora Kalaš. Definitivní podobu výsledku dal třetí trefou do opuštěné klece našeho týmu Radim Heřman. Skóre po závěrečném hvizdu tak vypadalo příznivěji pro domácí hokejisty v poměru 3:1. Největším pozitivem z tohoto utkání byl pro tým Moravských Budějovic jistě výkon brankáře. Jihlavský mladík Jaroslav Juda, který je ve městě na pomezí jižní Moravy a Vysočiny prozatím na zkoušce předvedl celkem 34 úspěšných zákroků. Rázně si tak řekl o smlouvu do konce sezony. Novou tváří mezi Žihadly se v tomto zápase stal mladý třebíčský zadák Aleš Trnka, naopak na zkoušce již nepokračuje znojemský Zdeněk Brabec, toho tedy v následující sezoně vídat v Moravských Budějovicích pravděpodobně nebudeme.

Sestava Žihadel v minulém utkání: Juda - Peroutka, Pelikán, Wasserbauer, Kliment, Kadela, Trnka, Pucher ml. - Horký, Bulín, Rytnauer, Hačecký, Mikeš, Lupač, Caha, Pucher st., Juráň, Lamač.

Turbulentní léto u Drtičů - Odchody z kádru, pozastavení sociálních sítí i nečekaný konec trenéra Čechmánka

Hodonínští hokejisté měli v minulé sezoně jasný úkol a sice postoupit do 1. ligy. Stopku jim však v semifinále play-off vyřadil Šumperk, takže předsezonní ambice se naplnit nepodařilo. To mělo za následek průvan v kádru. Z jihu Moravy odešli například oba brankáři Kotvan s Halodou. Obranné řady opustil zkušený Pavel Mojžíš či mladý Jakub Kužílek, ovšem největší exodus zaznamenali hodonínští v útočných řadách. Jejich dres již nebudou oblékat dlouholeté místní ikony jako například Peš, Sajdl a Michal Kuba. Nové angažmá si našel i slovenský ostrostřelec Romančík, z pracovních důvodů ukončil aktivní kariéru Daniel Vaněk. Drtičem od nové sezony nebude rovněž Vít Černohous, ten přijal trenérskou nabídku v Přerově. Tyto a další odchody znamenají citelné oslabení kádru, na které musí klubové vedení reagovat. Zde je nutno zmínit, že nově příchozí hráče si zatím představit nemůžeme, částečně z důvodu překvapivého kroku hodonínského klubu, který během léta dočasně pozastavil zdejší sociální sítě. Jako blesk z čistého nebe pak přišla před pár dny zpráva o nečekaném odvolání trenéra Čechmánka, to i navzdory tomu, že naganský vítěz s týmem vedl celou letní přípravu. Na jeho místo nastoupil Ivan Dornič. Pro Drtiče bude pondělní utkání s Žihadly prvním zápasem před novou sezonou.

Další přípravné zápasy Žihadel

22. 8. HC Moravské Budějovice - HC Lední Medvědi Pelhřimov (ZS Třebíč)

28. 8. HC Moravské Budějovice - HC Tábor (ZS Třebíč)

30. 8. HC Lední Medvědi Pelhřimov - HC Moravské Budějovice

5. 9. HC Moravské Budějovice - SKLH Žďár nad Sázavou ( ZS Třebíč)

7. 9. SKLH Žďár nad Sázavou - HC Moravské Budějovice

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz