Dalším soupeřem v přípravě bude Žihadlům Pelhřimov.

Dalším soupeřem v přípravě bude Žihadlům Pelhřimov.

Již čtvrté přípravné utkání před novou sezonou odehrají dnes večer Žihadla. Od 18 hodin se jim postaví celek Pelhřimova. Zápas se znovu odehraje na zimním stadionu v Třebíči. Získají Žihadla svoje první vítězství v přípravě?


Z pondělního zápasu vyšel vítězně Hodonín

Ke střetnutí s Hodonínem nastoupila Žihadla, dá se říci, v momentálně nejsilnější sestavě. Branku okupoval novic Dominik Svoboda, jehož mateřským klubem je Třebíč. V sestavě nechyběli ani matadoři Pucher s Rytnauerem, či střelec Horký. Ani to však k prvnímu vítězství nepomohlo. Hodonínští měli celý zápas brankový náskok, když nejdříve vedli 2:0, to se sice následně podařilo snížit Petru Krutišovi na 1:2, jenže to bylo ze strany žlutočerných vše. Naopak Drtiči dokázali v závěrečné periodě přidat ještě dva zásahy, což rezultovalo v jejich výhru 4:1.

Sestava Žihadel z posledního utkání: Svoboda (Čáp)- Peroutka, Pelikán,Wasserbauer, Kliment, Kadela, Trnka, Pucher ml. – Horký, Krutiš, Rytnauer, Mikeš, Lupač, Hačecký, Caha, Pucher st., Juráň, Sobotka, Bulín

Pelhřimovský "A" tým převzal extraligový mistr Marek Melenovský

Lední Medvědi loni neprožili vůbec vydařenou sezonu. Po závěru dlouhodobé části soutěže jim v tabulce patřilo předposlední místo, takže brány vyřazovacích bojů jim zůstaly uzavřeny. Na tento nepovedený ročník se vedení pelhřimovského hokeje snažilo zareagovat hned několika kroky. Prvním z nich bylo uzavření blízké spolupráce s jihlavskou Duklou. To v praxi znamená, že se budou v dresu ledních Medvědů ukazovat hráči širšího kádru Dukly. Změnou prošlo taktéž obsazení trenérské lavičky, když se stal jejím novým šéfem Marek Melenovský. Ostřílený extraligový útočník a mimo jiné vítěz nejvyšší soutěže se Zlínem a Karlovými Vary zažije v Pelhřimově trenérskou premiéru mezi dospělými. Rovněž kádr Ledních Medvědů prošel určitou obměnou. Nově se budou moci spoléhat pelhřimovští na  mladé brankářské duo Martin Holík - Daniel Šťastný, ovšem nejvýraznější akvizici přilákal celek z Vysočiny do útoku. Z Hodonína dorazil produktivní forvard Jakub Kadlec, který loni patřil k nejlepším hráčům Drtičů. Zároveň si ho fanoušci mohou pamatovat také z krátkého působení u Žihadel, to se událo v sezoně 2012/2013.

Pelhřimovští padli s Táborem 4:5 p.

Lední Medvědi mají za sebou zatím pouze jeden přípravný zápas. Na jihlavském ledě hostili Tábor a v zápase bohatém na góly nakonec padli v poměru 4:5 po prodloužení.

Sestava Pelhřimova z posledního utkíní: Holík (Štastný) – Port, Slabý, Kohút, Krtek, Kasalý D., Srnský – Mejzlík (C), Heinrich, Šulák, Votápek, Plachý, Kadlec, Kasalý F., Hadrava Martin, Hadrava Marek.

Další přípravná utkání Žihadel

28. 8. HC Moravské Budějovice - HC Tábor (ZS Třebíč)

30. 8. HC Lední Medvědi Pelhřimov - HC Moravské Budějovice

5. 9. HC Moravské Budějovice - SKLH Žďár nad Sázavou ( ZS Třebíč)

7. 9. SKLH Žďár nad Sázavou - HC Moravské Budějovice

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz