V sobotu Žihadla přivítají lídra tabulky! Přijede Žďár nad Sázavou.

V sobotu Žihadla přivítají lídra tabulky! Přijede Žďár nad Sázavou.

V sobotu 22. září čeká na Žihadla již čtvrté kolo letošní druholigové sezony. Třetí kolo měla Žihadla volno, díky lichému poštu účastníků. O první body bude žlutočerný tým usilovat v utkání se žďárskými Plameny, tedy s týmem, který v dosavadních zápasech neztratil ani bod, což znamená že mu patří první příčka v tabulce soutěže. Mužstvo Moravských Budějovic má za sebou naopak dva nevydařené souboje, jenž znamenají nulu na bodovém kontě. V sobotu tedy budou mít naši hráči o motivaci postaráno. Pozitivem je návrat Filipa Matějky, ten by měl naskočit již právě do sobotního duelu. Tak neváhejte a přijďte Žihadla podpořit v co nejvyšším počtu! Startujeme v 17 hodin.


Plameny v nové sezoně se změnami v kádru

Žďárští hokejisté letos navazují na velmi podařenou loňskou sezonu. V té se probojovali až do semifinále 2. ligy, takže letos patří k favoritům soutěže.   Letní přestávka proběhla na Bouchalkách ve znamení hledání nových tahounů, vždyť z kabiny našeho sobotního soupeře odešel brankář Milan Řehoř,  který ukončil aktivní kariéru, ve výčtu ochodů jsou navíc také produktivní útočníci jako Jaromír Pytlík ( Vítkovice) a především Petr Štěpánek, nejproduktivnější hráč Plamenů v loňské sezoně, kdy během 35 zápasů zaznamenal 63 kanadských bodů (26+37) , zamířil do anglického klubu Peterborough Phantoms.   Navíc dres s plamenem na hrudi již nebudou oblékat ani David Vítek, s Tomášem Střechou .  Vedení Žďáru nad Sázavou tak stálo před úkolem pokusit se odcházející opory nahradit. A nutno říci, že na přestupovém trhu dokázali žďárští ulovit zvučné náhrady, především duo Marek Prokš - Tomáš Franek. Prvně jmenovaný Prokš loni oblékal dres německého ERV Schweinfurt, ale ve svém hokejovém životě je spjat především s jihlavskou Duklou, za kterou odehrál spoustu zápasů v 1. lize.  Tomáš Franek zamířil na Vysočinu z Frýdku Místku, tedy z klubu, jenž působí v Chance Lize. Oba zmínění hráči již od začátku svého angažmá ve Žďáru nad Sázavou patří mezi hlavní stavební kameny Plamenů. Dalšími novými tvářemi souboru trenéra Konečného patří mladí Jan Tlačil, ten má zkušenosti z mládežnických výběrů švýcarského Bernu a je také mládežnickým reprezentantem České republiky či Jan Hasoň, který hrál loni za juniorku Komety Brno. Realizační tým Žďáru nad Sázavou může navíc počítat se zadákem Václavem Půžou, jenž má k Plamenům vyřízeny střídavé starty z Jihlavy.

Odchody před sezonou 2018/2019

Milan Řehoř (konec kariéry)

Peter Beneš (Neznámo)

Jaromír Pytlík (Vítkovice)

Petr Štěpánek (Peterborough Phantoms - Anglie)

Tomáš Střecha (Neznámo)

David Vítek (Neznámo)

Příchody před sezonou 2017/2018

Václav Půža (Jihlava)

Tomáš Franek (Frýdek Místek)

Marek Prokš ( ERV Schweinfurt)

Jan Hasoň (Kometa Brno)

Jan Tlačil ( Stadion Litoměřice)

Aleš Koželuh (Obnovení kariéry)

Jiří Kališ (  Carolina Thunderbirds FHL)

Největší oslabení dle redakce: Petr Štěpánek

Petr Štěpánek, loňský lídr produktivity Žďáru nad Sázavou zaznamenal ve 35 zápasech základní části celkem 63 kanadských bodů (26+37). Tato čísla hovoří jasnou řečí. Plameny přišly o skutečného tahouna, kterého nahradit nebude nic jednoduchého.

Nejlepší příchod dle redakce : Tomáš Franek

Franek loni oblékal dres Rysů z Frýdku Místku, s klubem ze severu Moravy se, ale nedohodl na další spolupráci a tak si nové angažmá našel na Bouchlkách. Zde si od něj slibují vůdčí roli v klubovém kanadském bodování, což mladý útočník momentálně splňuje, vždyť je aktuálně nejproduktivnějším hráčem mužstva. Po třech ostrých zápasech nové sezony se může pochlubil bilancí 3 góly a 1 asistence.

Plameny zatím ještě neztratily ani bod a vládnou soutěži

Tři zápasy tři výhry a 9 bodů, toť jednoduchá, ale výstižná bilance Žďáru nad Sázavou popisující první tři zápasy tohoto týmu v nové sezoně. Plameny totiž ještě nepoznaly hořkost porážky. Nejdříve si družina trenéra Konečného poradila na domácím ledě s Pelhřimovem, následně vyloupila jihočeský Pásek a v posledním kole, které bylo ve znamení derby žďárští přetlačili Havlíčkův Brod. To vše znamená, že se v sobotu na zimním stadionu v Moravských Budějovicích představí aktuální lídr tabulky.

Poslední tři zápasy Žďáru nad Sázavou

Žďár nad Sázavou - Pelhřimov 6:2

Písek - Žďár nad Sázavou 3:4

Žďár nad Sázavou - Havl. Brod 5:4

Aktuální umístění v tabulce: 1. místo - 9 bodů

Žihadla se z Havlíčkova Brodu vrátila s prázdnou

V minulém kole se moravskobudějovičtí hokejisté představili na horkém ledě Havlíčkova Brodu. První třetina tohoto střetnutí připomínala střelnici, diváci v ní viděli celkem 5 branek, přičemž tři bohužel vsítili domácí hokejisté. Žihadlům se v úvodní periodě stala osudnou disciplína, neboť dvakrát inkasovali v oslabení. Během zbylých 40 minut navíc domácí skórovali ještě 3x což vyústilo v konečný výsledek 6:2 ve prospěch Rebelů. Úspěšnými střelci Žihadel se v tomto utkání stali David Horký a Ladislav Rytnauer.

Útočník Žihadel Patrik Říčka k zápasu řekl: "Zápas to byl velmi těžký, ale s tím jsme do toho taky šli. Nezačali jsme úplně špatně, ale srážely nás zbytečné fauly, po kterých jsme hned ze startu dvakrát inkasovali. Ve druhé třetině nám soupeř odskočil, a i když jsme nějaké šance měli, tak jsme nedokázali s výsledkem nic udělat. Havl. Brod má vcelku mladý a dravý tým, řekl bych že jejich hlavní síla byla v pohybu.“ 

BK Havlíčkův Brod - HC Moravské Budějovice 6:2

Branky a nahrávky: 2. Voříšek (Kulhánek, Třetina), 7. Kulhánek (Semrád, Třetina), 18. Milfait (Michálek, Kopic), 24. Procházka (Voříšek, Vala), 27. Kozlík (Kopic), 46. Procházka (Blinka, Voříšek) – 3. Horký (Rytnauer), 8. Rytnauer (Krutiš). Rozhodčí: Jiří Velčovský – Jan Gabriel, Jakub Zmeškal. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 684. Střely na branku: 40:21 (12:8, 14:7, 14:6). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 6:2.

Sestava Žihadel z posledního utkání: Čáp (Vejvoda) – Trnka, Pelikán, Kadela, Wasserbauer, Peroutka, Kabelka, Kliment, Sobotka – Lupač, Juráň, Horký, Havlát, Mikeš (A), Pucher (C), Hačecký, Rytnauer (A), Ferda, Bulín, Říčka, Krutiš.

Sestava Žďáru nad Sázavou z posledního utkání: Sláma – Pleva, Koželuh, Peslar, Lojek, Kolda, Půža, Hort – Bureš, Jícha, Prokš, Hasoň, Franek, Gregar, Kališ, Kunstmüller, Krupka, Kovářů, Tlačil, Stehlík.

Vzájemné zápasy sezona 2017/2018

HC Moravské Budějovice - SKLH Žďár nad Sázavou 10:4

SKLH Žďár nad Sázavou - HC Moravské Budějovice 6:4

HC Moravské Budějovice - SKLH Žďár nad Sázavou 3:2p

SKLH Žďár nad Sázavou - HC Moravské Budějovice  7:1

Věděli jste, že… ?

- Filip Matějka, jenž měl letos původně hrát v Rakousku, se vrací mezi Žihadla?

- Martin Kuřítko, jedna z hlavních opor Plamenů, je momentálně na marodce kvůli zlomené ruce ?

- V létě se ve Žďáru nad Sázavou uskutečnila exhibice k výročí místního klubu? V ní se objevili slavní odchovanci Plamenů jako například Tomáš Rolinek, Martin Nečas nebo Petr Koukal, či Petr Vampola.

- Také loni se první vzájemný zápas Žihadel a Plamenů odehrál v Mor. Budějovicích a také loni přijeli žďárští k tomuto střetnutí jako lídr tabulky. Tehdy je Žihadla zničila výsledkem 10:4. Bude se historie opakovat i letos?

Delegace rozhodčích: Mgr. Michal Maršálek, Ing. Robin Horký, Bc. Jiří Roupec

Adresa pro sledování textového onlajn přenosu z utkání:  http://www.onlajny.com/match/index/date/2018-09-22/id/249317

Další program sobotních zápasů 2. ligy sk. jih/východ

Havl. Brod - Tábor

Šumperk - Val Meziříčí

SHK  Hodonín - Nový Jičín

Orlová - Opava

Písek - David Servis

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz