Peter Pucher končí svou veleúspěšnou kariéru!

Peter Pucher končí svou veleúspěšnou kariéru!

Legendární útočník Peter Pucher, který hájil poslední dvě sezony barvy Moravských Budějovic, se rozhodl ukončit svoji hráčskou kariéru. Naposledy ho tedy mohli diváci jako aktivního hráče vidět v utkání se Žďárem nad Sázavou.


Nyní čtyřiačtyřicetiletý útočník zahajoval svoji kariéru v Prešově, postupně prošel Popradem a Košicemi, z kterých se dostal až do Znojma. První sezonu na jihu Moravy odehrál v letech 1999/2000. Tehdy si v 52 zápasech připsal 17 gólů a 17 asistencí. Tahle sezona byla zároveň začátkem Peterovi dlouhé a úspěšné anabáze u znojemských Orlů, která měla dvě kapitoly během nich se stal populární Pepe největší znojemskou hokejovou legendou. První ze zmíněných kapitol Peter ukončil v ročníku 2006/2007,kdy se jeho novým hokejovým domovem staly Pardubice. Ve městě perníku Peter Pucher následně odehrál  dvě a půl sezony, než přestoupil do Komety Brno, z které se následně oklikou přes Zvolen dostal zpět do Znojma. Zažil tedy začátky Orlů v EBEL lize, přičemž byl jedním z hlavních strůjců historického úspěchu Znojma - 2 místa v EBEL (sezona 2015/2016). Od loňské sezony pak Pepe působil v Moravských Budějovicích. Během 34 zápasů loňského ročníku zaznamenal 34 kanadských bodů (14+20). Byl opravdovým lídrem mužstva především ve vyřazovacích bojích, památnou se stala zejména jeho postupová branka v sérii se Sokolovem. Velké úspěchy slavil Pepe i se slovenskou hokejovou reprezentací, kdy byl součástí týmu, který v roce 2002 slavil doposud jediný mistrovský titul v historii Slovenska

Kariéra Petera Puchera v číslech:

česká extraliga: 495 zápasů (137 branek , 262 asistencí)

EBEL : 287 zápasů (64 branek, 164 asistencí)

Slovenská extraliga: 317 zápasů ( 112 gólů, 159 asistencí)

2 liga ČR: 39 zápasů (14 gólů, 20 asistencí)

Reprezentační kariéra Slovensko: 49 zápasů (5 gólů, 9 asistencí)

Největší úspěchy:

Mistr světa 2002, Vícemistr světa 2000, Mistr slovenské extraligy 1999, Vícemistr české republiky 2007,  třetí místo v české extralize 2006, druhé místo v EBEL 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=crE0euXkx-g Postupová branka Petera Puchera z loňského semifinále proti Sokolovu.

Peter Pucher pohledem Jana Bulína, současného útočníka HC Orli Znojmo:

"Já jsem rozhodně opravdu rád, že jsem si mohl s Pepem zahrát, ať už ve Znojmě nebo v Moravských Budějovicích. Je to výborný hráč a já si neskutečně cením jeho hry, která se jen tak nevidí. V Moravských Budějovicích nás loni dotáhnou téměř až do baráže a v týmu bude určitě chybět. Na druhou stranu jsou tam další výborní hráči jako třeba Ladislav Rytnauer, kteří tu mezeru snad zacelí. Ve  Znojmě je Peter obrovská ikona, pro nás hráče i fanoušky. Zanechal zde obrovskou stopu a my doufáme, že budeme pokračovat v jeho šlépějích, a že Orlům přineseme v budoucnu další úspěchy. Fanoušci chtějí pod střechou zimního stadionu jeho dres a já si myslím, že by si tuto poctu opravdu zasloužil."

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz