Žihadla míří do Tábora. Urvou první body v sezoně?

Žihadla míří do Tábora. Urvou první body v sezoně?

Tři zápasy, tři prohry a celkové skóre 4:16 to je vskutku nelichotivá bilance, leč bohužel naprosto přesně vystihuje počínání hokejistů Moravských Budějovic na počátku nového soutěžního ročníku. Nejbližší možnost jak si napravit reputaci bude mít žlutočerná družina již tuto středu v jihočeském Táboře. Souboj s místními Kohouty bude zároveň pikantním opakováním loňské osmifinálové série, kterou lépe zvládla Žihadla, když výsledkem 3:0 na zápasy ukončila Táboru sezonu. Kdo bude úspěšnější tentokrát? Tajenka s odpovědí na tuto otázku se začne rozplétat ve středu od 18:00 hodin.


Letošní cíl Kohoutů? Napravit loňskou nepovedenou sezonu

Tábor je hokejové město ve kterém byli zvyklí téměř rok co rok bojovat o nejvyšší příčky. Vždyť ještě před několika lety působili Kohouti v 1.lize a po svém sestupu níže vždy patřili v rámci třetí nejvyšší soutěže k nejúspěšnějším týmům. Několikrát se dokonce probojovali až do baráže ve které usilovali o návrat do 1. ligy.  Jenže loňská sezona se Jihočechům nevydařila podle představ, po slibném začátku, kdy modrobílý tým okupoval druhou příčku tabulky přišel kolem Vánoc raketový sešup, jenž nakonec skončil až na pátém místě po základní části. To znamenalo, že v následné osmifinálové sérii v niž táborští narazili právě na Žihadla museli Kohouti startovat na ledě soupeře. Tento fakt se nakonec ukázal dost možná jako rozhodující, neboť Moravské Budějovice výhody domácího ledu využily dokonale a jelikož si celek Augustina Žáka přivezl triumf i z jihu Čech znamenalo to v konečném účtování výhru 3:0 na zápasy a postup do dalších bojů. Táboru sezona skončila. Během letní přestávky probíhala u Jordánu analýza nepovedené sezony. U týmu skončil dlouholetý hlavní trenér Tomáš Matušík, jehož nahradil ve funkci hlavního trenéra dosavadní asistent Arpád Györi. Tomu na trenérské lavičce nově pomáhá Miloslav Čech. Změn se dočkal rovněž hráčský kádr. Smlouvy nebyly prodlouženy oběma loňským nejvytěžovanějším brankářům, tedy Tomáši Klestilovi a Davidu Novákovi, na jejich místo přivedl klubový manažer Miroslav Volena Milana Dudáčka z konkurenčního David Servisu. Kosmetických úprav se dočkaly i zadní řady. Odcházejícího Tomáše Černého nahradil navrátilec Ladislav Hlaveš, který si loni odskočil ke kolínským Kozlům. Novou tváří v táborské defenzivě je pak dvacetiletý mladík Tomáš Hajič, minulý ročník působící v juniorském výběru chomutovských Pirátů.  Hlavním cílem pro vedení Tábora bylo udržet dlouhodobě nejproduktivnějšího týmového útočníka Jakuba Matušíka, což se podařilo. Z kabiny Kohoutů naopak zmizel například Ondřej Šulek (Kadaň) či Jiří Severa, ten se vrátil do prvoligového Ústí nad Labem Ovšem nutno podotknout, že nezůstalo jen u odchodů. Obrovskou útočnou posilu získal Tábor v Lukáši Květoňovi, jenž ještě loni působil v českobudějovickém Motoru. Zkušený forvard měl v úvodu této sezony namířeno do Německa, to, ale nakonec nedopadlo a tak se dohodl právě s Táborem. Jak platný pro modrobílé bude ukázal hned v prvním utkání v dresu s Kohoutem na hrudi. Výhru 6:1 nad Pískem dirigoval gólem a dvěma asistencemi. Další akvizicí pro útočnou vozbu je Patrik Zayml (loni David Servis), zajímavou posilou je taktéž další útočník Kryštof Hrala, jenž si kromě jiného vyzkoušel juniorské soutěže ve Švédsku. Opomenout nesmíte ani Dominika Točíka, někdejší  talent českobudějovického hokeje odehrál část loňské sezony pouze v krajské lize, nyní se vrací do Tábora a už první zápasy ukázaly, že i on bude platným hráčem. Tři zápasy = 2 góly a 3 asistence, to jsou velmi dobrá čísla.

Odchody před sezonou 2018/2019:

Tomáš Klestil ( HC DS České Budějovice)

David Novák (Neznámo)

Tomáš Černý (Neznámo)

Ondřej Kachyňa ( SK Trhači Kadaň)

Jakub Doktor ( HC Motor České Budějovice)

Ondřej Šulek (SK Trhači Kadaň)

Jiří Severa ( HC Slovan Ústí nad Labem)

Příchody před sezonou 2018/2019:

Milan Dudáček ( HC DS České Budějovice)

Ladislav Hlaveš (SC Kolín)

Tomáš Hajič (Piráti Chomutov)

Dominik Točík (  OLH Soběslav)

Lukáš Květoň ( Motor České Budějovice)

Kryštof Hrala ( Karlskrona HK J20 - Švédsko)

Patrik Zayml (HC DS České Budějovice)

Největší oslabení dle redakce: Jiří Severa

Už po sezoně bylo jasné, že Jiří Severa v Táboře pokračovat nebude, neboť měl na jih Čech vyřízeny pouze střídavé starty z ústeckého Slovanu. I tak můžeme jeho odchod označit za citelné oslabení. Vždy když byl na ledě znamenalo to pro obrany soupeře stupeň nejvyššího nebezpečí.

Nejlepší příchod dle redakce : Lukáš Květoň

Každý tým ve 2. lize by si ve svém středu přál mít hráče jakým je Lukáš Květoň.  Velezkušený forvard odehrál 393 zápasů v extralize během kterých nasázel 78 branek. K nim přidal 247  utkání v 1. lize  (50+50), tato čísla hovoří jasně. Lukáš Květoň by měl být hlavním tahounem Kohoutů.

Táboru se zatím příliš nedaří

Jihočeši odehráli v nové sezoně zatím 4 střetnutí. Vítězně přitom odešli pouze  v jednom případě, to když rozmetli Písek výsledkem 6:1. V dalších zápasech to už tak slavné nebylo, především porážky od David Servisu a Pelhřimova  nejsou něčím co by v Táboře očekávali.

Poslední tři zápasy Tábora

HC  Lední Medvědi Pelhřimov - HC Tábor 5:4p.

HC Tábor - IHC Písek 6:1

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor 5:0

Aktuální umístění v tabulce: 5. místo (4 body)

Střelec Franek zaznamenal hattrick a Žihadla odešla znovu s prázdnou

V minulém kole Žihadla přivítala na svém ledě lídra tabulky, tedy žďárské Plameny.  Natěšené ochozy zimního stadionu v Mor. Budějovicích očekávaly první letošní vítězství svých miláčků, ovšem jeden muž v dresu soupeře byl proti. Poprvé Tomáš Franek skóroval už v úvodním dějství, to když ujel domácí obraně a střelou nad beton brankáře Čápa dostal hosty do vedení. Ve druhé třetině zlepšili moravskobudějovičtí svůj výkon, odměnou jim za to byla vyrovnávací trefa Petra Krutiše. Žihadla měla i další šance, ale žádný z nadějných pokusů neskončil za zády dobře chytajícího Slámy.  A tak se o slovo přihlásil znovu Tomáš Franek, který dostal přesnou přihrávku mezi kruhy a nechytatelnou střelou nedal domácímu brankáři sebemenší šanci (1:2). Na tuto branku mohli černožlutí odpovědět ještě před  druhou sirénou, jenže David Horký ani Ladislav Rytnauer v tutové šanci puk do prázdné brány neprotlačili.  Tento moment se později ukázal jako zlomový, neboť ve třetí třetině úřadovaly Plameny, Martin Gregar, Tomáš Franek a Ondřej Stehlík dali svými góly výsledku konečnou podobu 1:5 z pohledu domácích. Peteru Pucherovi tak jeho rozlučka výsledkově nevyšla, ale i přesto ho po konci střetnutí provázely mohutné ovace, které si za celou svoji kariéru nepochybně zaslouží. V utkání se rovněž objevila další nová tvář mezi Žihadly. Profil  Jakuba Čejky si můžete prohlédnout zde: https://www.eliteprospects.com/player/214913/jakub-cejka

Peter Pucher nám po zápase řekl: " Bohužel tápeme v koncovce, pak uděláme chybu a soupeř nás hned potrestá. Není to ono. V útoku se strašně trápíme. Skóruje jen jedna pětka a to je hrozně málo. Já věřím, že poctivou prací se k tomu dopracujeme, teda kluci dopracují, já už končím. Věřím ale tomu, že to klukům půjde a góly a vítězství přijdou.“

HC Moravské Budějovice - SKLH Žďár nad Sázavou 1:5

Branky a nahrávky: 24. Krutiš (Rytnauer, Peroutka) – 8. Franek (Peslar, Hasoň), 29. Franek (Kunstmüller), 45. Gregar (Kališ, Bureš), 48. Franek (Hasoň, Peslar), 57. Stehlík (Prokš, Kovářů). Rozhodčí: Maršálek – Horký, Roupec. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 439. Střely na branku: 31:29 (8:13, 9:10, 12:8). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.

Sestava Žihadel z posledního utkání: Čáp (Vejvoda) – Trnka, Pelikán, Kadela, Wasserbauer, Peroutka, Kabelka, Kliment, Sobotka – Matějka, Lupač, Juráň, Horký, Mikeš (A). Pucher (C), Hačecký, Rytnauer (A), Čejka, Bulín, Říčka, Krutiš.

Sestava Tábora z posledního utkání:  Dudáček (M. Novák) - Havran, Hajič, Černý, Raiterman, Hlaveš, Duben, Košař - Blažek, Matušík, Heřman - Březina, Květoň, Točík - Kalaš, Zayml, Hrala - od 41. navíc Pechánek.

Vzájemné zápasy sezona 2017/2018

HC Moravské Budějovice - HC Tábor 3:4

HC Tábor - HC Moravské Budějovice 6:3

HC Moravské Budějovice - HC Tábor 2:1

HC Tábor - HC Moravské Budějovice 1:2

Osmifinále

HC Moravské Budějovice - HC Tábor 4:1

HC Tábor - HC Moravské Budějovice 1:3

HC Moravské Budějovice - HC Tábor 5:4p.

Věděli jste, že…?

- Tři zápasy tři porážky a celkové skóre 4:16, to je nejhorší vstup Žihadel do druhé ligy v historii, tedy od ročníku 2012/2013

- O tři ze čtyř branek Moravských Budějovic v nové sezoně se postaral útok Rytnauer, Krutiš, Horký

- Peter Pucher bude v klubu pokračovat jako trenér mládeže

- Pro Milana Dudáčka je Tábor třetím klubem za tři roky ( Moravské Budějovice, DS Č. Budějovice, Tábor)

Delegace rozhodčích: Martin Šperl, Jakub Oudes, Petr Šimánek

Adresa pro sledování textového onlajn přenosu z utkání: http://www.onlajny.com/match/index/date/2018-09-26/id/249321

Další program středečních zápasů 2. ligy  skupiny jih/východ:

HC DS České Budějovice - BK Havl.. Brod

HC Lední Medvědi Pelhřimov - IHC Písek

HK Nový Jičín - HC Orlová

HC Bobři Val. Meziříčí - SHK Hodonín

HC Tatra Kopřivnice - HC Draci Šumperk

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz