„Musíme dál makat, aby tahle bodová série jen tak neskončila,“ říká P. Krutiš

„Musíme dál makat, aby tahle bodová série jen tak neskončila,“ říká P. Krutiš

Dalším respondentem redakce se po vítězném zápase s Orlovou stal Petr Krutiš, který si v utkání připsal gól a asistenci. Jeho dojmy nejen z utkání si můžete přečíst níže.


Petře, zhodnoťme si zápas s Orlovou, který jste vyhráli. V čem byl podle tebe hlavní rozdíl mezi vámi a soupeřem?

I když je Orlová zatím bez bodu, nebyl to vůbec jednoduchý zápas. Rozhodující bylo, že jsme si v první třetině vytvořili dvoubrankový náskok, o který už jsme nepřišli. V klíčových chvílích nás podržel Pavel Jekel. Důležité také bylo, že jsme ubránili pětiminutové oslabení.

Co jste vlastně od utkání očekávali? Přece jen Orlová je druholigovým nováčkem a pro tebe i spoustu dalších hráčů to byla navíc premiéra s tímto týmem.

Hlavně jsme soupeře nechtěli podcenit. Očekávali jsme mladý a bruslivý tým, což se potvrdilo. Navíc Orlová dobře napadala, s čímž jsme měli hlavně v druhé polovině zápasu problémy.

Výborně se vám povedl vstup do zápasu, když jste již ve 3. minutě skórovali. Byl to záměr na Orlovou jak se říká vletět? I vzhledem k tomu, že protivník měl za sebou velmi dlouhou cestu do Mor. Budějovic.

Přesně tak. Sami víme, jaké to je strávit čtyři hodiny v autobusu. Naštěstí se nám toho podařilo využít a soupeři jsme v první třetině odskočili.

O trefu na 1:0 se postaralo vaše útočné trio. Ty jsi vyhrál buly na Ladislava Rytnauera, jenž prostřelil gólmana hostí. Velmi podobné branky jste dali i v Pelhřimově, je ton nacvičený signál? Čím si vysvětluješ, že se to soupeřům tak obtížně brání?

Hrajeme to takhle už asi tři roky. Vždy se nám povedlo dát nějaký ten gól za sezónu, ale během posledních dvou zápasů jsme dali po buly už tři góly. Když vyhraju buly čistě, tak je téměř nemožné, aby to bránící hráči stihli dobruslit a zablokovat. Laďa Rytnauer teď má střeleckou formu, takže pokud se podaří vyhrát buly, můžeme se jít rovnou radovat.

Druhou branku jste přidali ještě během první třetiny, když jsi zakončoval krásnou přesilovkovou kombinaci. Zkus ji popsat. Opět je to něco co máte nacvičené nebo to byla improvizace?

Nacvičených máme více variant a hrajeme je podle situace a podle toho, jakým způsobem soupeř brání. V tomto případě to bylo sehrané ukázkově, brankář ani nestihl zareagovat. Vypadá to jednoduše, ale záleží na načasování a pohybu všech našich hráčů. Kluci to sehráli výborně a já už jsem jen slízl smetanu.

Celkově ze hry vaší lajny sálá obrovská pohoda. Dost možná jste momentálně nejlepší útok v soutěži Dalo by se říct, že spolu už můžete hrát i naslepo, že?

Naslepo úplně ne, to jsem zkusil na konci druhé třetiny a byl z toho nájezd a následně gól. Je ale pravda, že už víme, co od sebe očekávat a tak se člověk rozhoduje rychleji. Zatím nám to tam padá a doufám, že to ještě nějakou dobu vydrží.

Bez přehánění můžeme zmínit, že poslední dvě střetnutí jste rozhodli právě vy, neboť jste se postarali o obě branky v Pelhřimově a stejně tak o všechny góly včerejšího souboje, takže se nabízí otázka jestli se vás spoluhráči v kabině trošku nedobírají :-)

Vyhráváme i prohráváme jako tým, takže to takhle nikdo nebere. Pokud máme po zápase tři body, jsme spokojeni všichni a je jedno, kdo dal góly.

Další skvělý zápas má za sebou veterán Ladislav Rytnauer. Co vlastně říkáš na jeho výkony? V čem je pro tým nejprospěšnější?

Je to neskutečné. I když je tohle až třetí nejvyšší soutěž, není lehké se pravidelně prosazovat. Laďovi se to daří už několikátou sezónu po sobě. V té letošní dal skoro polovinu všech našich gólů. Další důležité věci nejsou tak vidět, ale je z nás nejzkušenější a v kabině je lídrem. Když něco řekne, všichni to respektují.

Poslední otázka k včerejšímu zápasu. Při hře soupeře bez brankáře jste dokázali vstřelit gól ten, ale rozhodčí neuznal, jak vám tuto situaci odůvodnil?

Bylo to odpískáno správně. Chtěl jsem si puk přikopnout a do brány ho usměrnit hokejkou, ale nestihl jsem to. Puku jsem se hokejkou dotkl, až byl v bráně, takže ten gól nemohl platit.

Z posledních tří střetnutí máte stoprocentní bilanci devět bodů. Je teď nálada v kabině díky tomuto faktu uvolněnější?

Za těch devět bodů jsme určitě rádi, ale všichni cítíme, že tam je pořád dost chyb a není to úplně ono. Kromě David Servisu jsme se na vítězství hodně nadřeli a často jsme měli i štěstí. Musíme pořád makat naplno, aby tahle série brzy neskončila.

Nyní vás čeká dvojboj s Pískem a Havl. Brodem. Oba týmy vás letos dokázaly v prvním vzájemném zápase porazit, takže co by na ně podle tebe mohlo platit abyste jim porážku vrátili?

Písek se oproti loňsku hodně zlepšil, Havlíčkův Brod je tradičně silný. Každého jde ale porazit. Musíme navázat na poslední tři zápasy, kdy jsme nedostávali moc gólů. Měli bychom se vyvarovat zbytečných faulů. Pak už stačí udělat pár buly v útočném pásmu na pravé straně a ono to půjde ( úsměv)

Děkuji za rozhovor

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz