„Na zápasy do Mor. Budějovic jezdím rád je tu skvělá parta,“ říká R. Ferda

„Na zápasy do Mor. Budějovic jezdím rád je tu skvělá parta,“  říká R. Ferda

Rozhovor s novicem v dresu Žihadel.


Radime dnešní zápas s Havlíčkovým Brodem jste vyhráli. Jak jsi ty utkání viděl ze svého pohledu?

Utkání bylo velmi těžké, věděli jsme, že přijede silný soupeř s velmi dobrým týmem, což se ukázalo hned v prvních pěti minutách, kdy nás docela tlačili, ale později jsme zjistili, že i s nimi se dá hrát vyrovnaný zápas

Hosté na vás v úvodních minutách vletěli a vypracovali si tlak Jednou dokonce puk poskakoval po brankové čáře překvapilo vás to?

Ano, něco takového jsme očekávali, bylo opravdu důležité, že jsme nedostali gól, v tuto chvíli nás velice podržel gólman Pavel Jekel.

Nicméně jste se stejně dostali do vedení díky gólu v přesilovce. Byl to psychicky důležitý moment?

Ano, bylo to určitě velmi důležité na psychiku, dokázali jsme si, že i tohoto soupeře můžeme porazit.

Ty sám jsi byl docela významnou postavou první části hry. Nejdříve ta smolná rozehrávka, po které Rebelové srovnali skóre, můžeš říct co se tam stalo?

Při protiútoku Havlíčkova Brodu se mi v rohu podařilo získat puk, poté jsem chtěl přihrát žabičkou Jakubovi Čejkovi, ale bohužel mi přeskočil hokejku a nešťastnou náhodou se puk dostal na hůl protihráči, který poté skóroval. 

Bylo vidět že tě ta chyba dost mrzela, hlavně z toho jak sklesle jsi odjel na střídačku. Snažili se tě spoluhráči povzbudit?

Mrzelo mě to hodně, chyby se stávají, ale nemusela zrovna hned skončit gólem. Ano v této chvíli mi spoluhráči byli velikou oporou a povzbudili mě.

 Svou chybu jsi každopádně za chvíli napravil trefou na 2:1. Popiš jak se tahle situace udála.

Při buly na levé straně se prohodili Čejka s Hačeckým. Jakub Čejka se po buly velice dobře zorientoval, nešťastně trefil hráče Rebelů do Obličeje a v tuto chvíli hráči Havlíčkova Brodu přestali hrát, očekávali, že hra bude přerušena, my jsme toho s Jakubem využili, jeli jsme dva na jednoho. Jakub mi poslal krásnou přihrávku přes obránce a já už se snažil jenom trefit branku, což naštěstí vyšlo.

Věděl jsi, že Jakub Čejka bude přihrávat?

Ano, tyto situace cvičíme na tréninku.

Byl tvůj gól o to větší úlevou vzhledem k předchozímu nešťastnému momentu?

Ano, byla to velká úleva.

Zápasy s Havl. Brodem jsou vyhecované, obě mužstva se utkala v předešlých dvou semifinále. Ty jsi je sice neabsolvoval nicméně vnímal jsi tu rivalitu?

Nevnímal, chodím do zápasů stejně, jako do každého jiného

Byl Havl. Brod zatím nejsilnějším týmem, se kterým jste se utkali?

Hrál jsem v Moravských Budějovicích jen pár zápasů, ale můj odehraný zápas to byl určitě nejtěžší.

Co vlastně podle tebe rozhodlo o dnešním triumfu?

Myslím, že za vítězstvím jsme si šli víc odhodlaně, než soupeř.

Letos zatím alternuješ mezi Třebíčí a Moravskými Budějovicemi. Jak hodnotíš úroveň 2 ligy?

Ve druhé lize jsou také skvělí hráči, co hrávali 1. Ligu a Extraligu. Druhá liga je také velmi kvalitní soutěž a týmy jsou zde vyrovnané.

Jaká je v Moravských Budějovicích parta? Pomáhá ti skutečnost, že v týmu je spousta třebíčských hokejistů?

Parta je tady výborná, před příchodem do Moravských Budějovic jsem většinu kluků znal a i s ostatními vycházím velmi dobře. Na zápasy s nimi jezdím rád

Co říkáš na atmosféru při domácích zápasech? Chtěl bys fanouškům něco vzkázat?

Atmosféra je parádní, podle mého názoru jsou fanoušci jedni z nejlepších v této soutěži. Chtěl bych jim vzkázat, aby nás i přes případné neúspěchy stále tak dobře podporovali a my se jim budeme snažit odvděčit výhrou.

Děkuji za rozhovor

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz