V dalším kole Žihadla hostí na vlastním ledě Tábor!

V dalším kole Žihadla hostí na vlastním ledě Tábor!

Po středeční výhře nad žďárskými Plameny se hokejisté Moravských Budějovic znovu představí před domácím publikem. V sobotu totiž žlutočerná skvadra hostí táborské Kohouty, svěřenci Augustina Žáka budou jistě chtít navléct další vítězný korálek na vítěznou šňůru, v pořadí již sedmý. Zda se jim to podaří můžete sledovat na vlastní oči, když si v sobotu najdete cestu na zimní stadion v Moravských Budějovicích. Začínáme jak je pro sobotní utkání zvykem od 17:00 hodin.


Tábor je zatím jen stínem týmu, který dříve naháněl strach

Prozatímní výkony a výsledky Tábora během letošní sezony by se daly popsat slovy jako na houpačce, s tím, že ta pomyslná houpačka je častěji dole nežli nahoře. Posuďte sami. Jihočeši letos odehráli 11 soutěžních utkání, z nichž dokázali zvítězit čtyřikrát a naopak v sedmi případech odešli z ledu poražení. To zcela jistě není bilance, která by někdejší hokejovou baštu naplňovala hrdostí.  Nejvyššího letošního triumfu dosáhli táborští ve svém třetím zápase, to přivítali Písek, jenž v jihočeském derby vyprovodili vysoko 6:1. Dalšího dobrý výsledek přidali modrobílí mezi mantinely českobudějovického David Servisu, odkud si přivezli vítězství 7:4. Cenná je taktéž výhra nad Pelhřimovem 6:5, zvláště z důvodu jakým stylem se rodila, neboť po dvou třetinách prohrávali hokejisté Tábora se svým soupeřem 2:4 avšak z jejich pohledu fantastické třetí dějství, které ovládly jasným skóre 4:1 znamenalo konečný triumf v poměru 6:5 a tři body do tabulky. Dále to už, ale taková sláva nebyla, za hrubě nevydařený můžeme označit zápas ve Žďáru nad Sázavou, ten Kohouti nezvládli po všech směrech za což hovoří stav 1:8 v jejich neprospěch. Svěřencům trenéra Čecha se nepodařila ani odveta s Pískem (2:3), nad jejich síly byl rovněž Nový Jičín, který si z jižních Čech odvezl všechny body za vítězství 4:2 a výsledkovou mizérii nezlomil náš příští protivník ani v minulém souboji ač k tomu měl blízko. Havlíčkův Brod, ale nakonec prokázal svoji kvalitu  utkání otočil a porazil táborské hokejisty výsledkem 4:3.

Nejvyšší vítězství: HC Tábor - IHC Písek 6:1

Nejvyšší porážka: SKLH Žďár nad Sázavou - HC Tábor 8:1

Aktuální umístění v tavulce: 5. místo (13 bodů)

Největšími oporami Kohoutů jsou Matušík s Heřmanem

Tábor letos vsází na mladý kádr ve kterém dává příležitost svým odchovancům. Jako opěrné body přitom těmto mladíkům slouží pár ostřílených hráčů, jenž mají za úkol předávat svoje zkušenosti a rozhodovat zápasy. Mezi tyčemi se v Táboře střídá Michal Novák s Milanem Dudáčkem a nutno říci, že oba jsou vytížení takřka identicky. Novák zasáhl ať už startující či střídající gólman do sedmi utkání, Dudáček pak do šesti. Jednou se v modrobílém brankovišti předvedl taktéž junior Slavie Praha Daniel Vecka. Obranu diriguje především navrátilec Tomáš Hajič, ten loni působil v mládeži chomutovských Pirátů, ale před letošní sezonou hlásil svůj návrat na jih Čech. Jeho prozatímní bilance činí 4+3. Druhým klíčovým zadákem táborského výběru je Martin Havran (0+5). Útočnou potenci Kohoutů nese na svých bedrech především duo Jakub Matušík (7+7), Radim Heřman (8+6), oba přitom patří k tomu nejlepšímu a nejzkušenějšímu čím trenér Čech momentálně disponuje. Mezi další šikovné útočníky, kteří jsou schopni soupeře potrápit patří mladí Dominik Točík (5+3) s Janem Březinou (2+6). Rozdílovým hráčem  byl taktéž Lukáš Květoň, někdejší extraligový útočník nastoupil do 4 střetnutí, v nich zaznamenal 4 góly a 3 asistence. tento šestatřicetiletý matador se, ale už na ledě delší dobu neobjevil.

Brankářská jednička: David Novák ( 7 zápasů)

Nejproduktivnější hráč: Radim Heřman (8+6), Jakub Matušík (7+7)

Nejproduktivnější obránce: Tomáš Hajič (4+3)

Nejlepší střelec: Radim Heřman (8 branek)

Nejlepší nahrávač: Jakub Matušík (7 asistencí)

Nastoupí ještě za Tábor Lukáš Květoň?

O jeho angažmá měli v Táboře velký zájem. Ostřílený šestatřicetiletý bard zkoušel na začátku sezony svoje štěstí v Německu, tam, ale nezůstal a po pár zápasech se vrátil zpět do rodné země. Zakotvil přitom právě u Jordánu s cílem co nejvíce pomoci klubu, který jej pro velký hokej vychoval. Za 4 zápasy, jenž na jihu Čech letos odehrál, vsítil 4 góly k nimž přidal 3 asistence. Byl rozdílovým mužem v sestavě Kohoutů což pocítila i Žihadla, neboť právě Květoň sestřelil Moravské Budějovice třemi brankami v prvním letošním vzájemném střetnutí. Jenže od tohoto okamžiku se hokejista, jenž má na svém kontě několik stovek extraligových zápasů neobjevil, což je na výsledcích modrobílé družiny znát. V Táboře by tedy bez pochyb uvítali jeho návrat k zápasovému vytížení. Dočkají se?

Žihadla přemohla Plameny, Kohouti skvěle rozehraný zápas nedotáhli

Moravské Budějovice se v minulém kole představily na ledě lídra tabulky, ve Žďáru nad Sázavou. Plameny byly v utkání střelecky aktivnějším celkem, na Pavla Jekela vyslaly 38 střeleckých pokusů, ten, ale propustil za svá záda jen jeden z nich. Výborně chytal i domácí gólman Sláma, což vyústilo ve stav 1:1 po 60 minutách hry. Jediný brankový úspěch Žihadel během základní hrací doby zaznamenal Filip Matějka.  O tom, kdo získá druhý bonusový bod tedy muselo rozhodnout prodloužení nebo případně samostatné nájezdy. K těm, ale nedošlo, jelikož hned po začátku nastaveného času vybídl Petr Krutiš exkluzivní zpětnou přihrávkou ke skórování Daniela Kabelku, jenž nabídnutou šancí nepohrdl a přisoudil Žihadlům druhý prémiový bod za výhru 2:1 po v prodloužení.

Kohouti přivítali na svém stadionu silný Havlíčkův Brod, přičemž se do svého protivníka pustili, jak se říká, bez bázně a hany. Vždyť v polovině utkání vedli svěřenci trenéra Čecha nad favoritem 3:1, když se o jejich branky přičinili Kryštof Hrala, Radek Pechánek a Jakub Matušík. Nicméně vše dobré z úvodních 40 minut smazala závěrečná perioda. Během ní. Bruslaři dokonale otočili rázem střetnutí neboť zaznamenali 3 přesné trefy a zajistili si tak vítězství 4:3. Tábor tak z nadějně rozjetého zápasu odešel nakonec jako poražený bez jakéhokoli bodového zisku.

Sestavy z minulého utkání:

HC Moravské Budějovice: Jekel (Vacek) – Trnka, Pelikán, Kadela, Peroutka, Kabelka, Kliment, Jurnečka – Matějka, Lupač, Horký, Juráň, Mikeš, Hačecký, Rytnauer, Caha, Bulín, Krutiš.

HC Tábor:  M. Novák (Dudáček) - Havran, Duben, Černý, Hajič, Dvořák, Košař - Blažek, Matušík, Heřman - Březina, Zayml, Hrala - Prášek, Pechánek, Kadilák.

Minulý vzájemný zápas znamenal výhru Kohoutů

V posledním vzájemném utkání se radovali Kohouti, kteří nad Žihadly zvítězili díky hattricku Lukáše Květoně 3:1. Jediným úspěšným střelcem Moravských Budějovic byl Ladislav Rytnauer.

5: kolo HC Tábor - HC Moravské Budějovice: 3:1

Branky a nahrávky: 16. Květoň (Matušík, Heřman), 32. Květoň (Březina), 60. Květoň (Heřman) - 27. Rytnauer (Krutiš).

Rozhodčí: Šperl - Oudes, Šimánek. Vyloučení: 3:3 Využití: 0:0 Góly v oslabení: 0:0   Střely: 30:31   Diváci: 844

Věděli jste, že…?

- Ve Žďáru nad Sázavou za Žihadla debutoval mladý obránce Tomáš Jurnečka.

- Daniel Kabelka má letos na svém kontě už dvě vítězné trefy, tu první zaznamenal v Písku, druhou proti Plamenům.

- Již třikrát došlo mezi tyčemi Tábora letos během zápasu ke střídání brankářů.

- Jakub Suchánek obránce, který patří jihlavské Dukle a nyní hostuje v extraligovém Litvínově, je táborským odchovancem.

Delegace rozhodčích: Mgr. František Held, David Urubčík, Mgr. Roman Komínek

Adresa pro sledování textového onlajn přenosu z utkání: http://www.onlajny.com/match/index/date/2018-10-27/id/249370

Další program sobotních zápasů skupiny jih/východ:

BK Havl. Brod - HC David Servis

IHC Písek - HC Lední Medvědi Pelhřimov

HC Orlová - HC Nový Jičín

SHK Hodonín - HC Bobři Valašské Meziříčí

Draci Šumperk - HC Tatra Kopřivnice

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz