Žihadla míří do Českých Budějovic prodloužit vítěznou sérii.

Žihadla míří do Českých Budějovic prodloužit vítěznou sérii.

Hokejisty Moravských Budějovic provází v poslední době skvělá série, která v řeči čísel znamená 7 zápasů, 7 vítězství a celkový zisk 20 bodů, což pasuje svěřence Augustina Žáka na tým s momentálně nejlepší formou ve 2. lize. O další prodloužení těchto skvělých čísel se náš tým pokusí na ledě trápícího se David Servisu. Zajímavostí je, že právě utkáním s tímto soupeřem začala vítězná šňůra Moravských Budějovic, konkrétně 29. září vítězstvím na domácím ledě v poměru 7:0. Dokáží naše barvy svého soka z jihu Čech znovu porazit? To se dozvíme ve středu 31. října, kdy se zápas v Českých Budějovicích odehraje.


Servismanům se nedaří, v tabulce jsou na poslední příčce

Pokud bychom vzali do úvahy papírové předpoklady, byl by středeční zápas jasnou záležitostí. Podle nich jsou totiž jasnými favority Žihadla, vždyť se utkává tým, který je v tabulce na třetí pozici s celkem, jenž ji naopak uzavírá. David Servis letos prozatím uhrál pouhých deset bodů. Hned v úvodním kole dokázal náš příští soupeř zvítězit na ledě Tábora 8:6. Stejným skóre tedy 8:6 si Jihočeši dokázali poradit taktéž doma s Valašským Meziříčím. Jejich momentálně poslední triumf se také rodil v utkání, které připomínalo spíše střelnici - výhra nad Pískem 8:5.  Jenže dále to už taková sláva není a nebyla. Především vysoké porážky od Žihadel (0:7), Žďáru nad Sázavou 2:9, či 3:8 v posledním kole proti Havlíčkovu Brodu zcela zřejmě ukazují, že se Servismani rozhodně nenachází v dobrém rozpoložení. Takže jak už jsme zmínili v úvodu tohoto textu, dle papírových předpokladů jsou Žihadla jasným favoritem, ale jak všichni víme, vždy se rozhoduje až na ledě, proto nelze David Servis podcenit ani odepsat předem.

Nejvyšší vítězství: HC David Servis - IHC Písek 8:5

Nejvyšší porážka: HC David Servis - SKLH Žďár nad Sázavou 2:9

Aktuální umístění v tabulce: 7. místo (10 bodů)

Nejproduktivnějším hráčem David Servisu je veterán Vak

Pokud se zaměříme na individuální statistky jihočeského souboru, nalezneme v nich i přes nelichotivé postavení v tabulce několik zajímavých počinů. Brankoviště ovládá extáborský Tomáš Klestil, jenž letos nastoupil k osmi zápasům. Ovšem i na jeho číslech je vidět špatná forma celého týmu neboť průměr obdržených branek na zápas má momentálně tento gólman opravdu hrozivý, konkrétně 4.13. Produktivitě obránců vévodí Petr Škopek (4+5), následovaný Janem Randošem, tento jednadvacetiletý zadák zatím zaznamenal 5 nahrávek.  Kanadské bodování útočníků aktuálně nejlépe dotuje velezkušený bývalý extraligový hokejista Tomáš Vak (8+11), jemuž zdatně sekudnuje kapitán týmu Roman Šulčík (10+8). Trojlístek nejproduktivnějších Servismanů uzavírá Jiří Bárta (8+5), kterého následuje jeho jmenovec Jan Bárta ( 5+2). Za pozornost stojí taktéž výkony dalšího někdejšího extraligisty Štěpána Hřebejka, ten si zatím připsal 2 góly a 5 asistencí.

Brankářská jednička: Tomáš Klestil (8 zápasů)

Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vak (8+11)

Nejproduktivnější obránce: Petr Škopek (4+5)

Nejlepší sřelec: Roman Šulčík (10 branek)

Nejlepší nahrávač: Tomáš Vak (11 asistencí)

Pavel Jekel vynuloval Tábor, David Servis v Havlíčkově Brodě vysoko padl

Své poslední zápasy zvládli oba středeční soupeři naprosto odlišně, zatímco Žihadla nedala Táboru šanci a zvítězila 3:0, David Servis si z havlíčkobrodské Kotliny odvezl výživný příděl 3:8.

Sobotní kolo bylo speciálním, neboť si v něm celý nejen hokejový národ připomínal vznik Československa. Žihadla přivítala v tomto termínu táborské Kohouty, kterým s v letošním ročníku zatím příliš nedaří. A nutno říci, že se svěřencům Augustina Žáka podařilo ještě více prohloubit jejich výsledkovou mizérii. Kohouty nepozvedl ani zkušený brankář Milan Řehoř, jenž se vrátil z hokejové penze, aby pomohl pozvednout modrobílý tým. Poprvé musel tento ostřílený muž s maskou lovit puk ze své sítě v 10 minutě, když ho překonal po precizní souhře prvního útoku Petr Krutiš. Další branky ale dlouho nepřicházely. Větší aktivita sice byla na hokejkách černožluté družiny, ale zdálo se, že Milan Řehoř další puk za svá záda nepustí a pokud k tomu přičteme již tradičně spolehlivě chytajícího Pavla Jekela, stala se ze sobotního střetnutí show brankářů. Tu prolomil až ve 43. minutě David Horký, jemuž touš naservíroval agilní Petr Krutiš. Tento moment přinesl klid na hokejky domácích, kteří své fanoušky nakonec potěšili ještě jednou trefou. O tu se postaral během závěrečné minuty Ladislav Rytnauer, jenž neomylně rozvlnil síť při táborské hře bez brankáře. Útočník s číslem 63 tak zakončil další galapředstavení prvního útoku, když se trefili všichni tři jeho členové. Opomenout nesmíme ani maskovanou jistotu Pavla Jekela, právě tohle byly hlavní aspekty o vítězství Moravských Budějovic. David Horký k zápasu řekl: „Byl to těžký zápas. Tábor je vždy nepříjemný soupeř a dokazoval to i dnes. My jsme samozřejmě chtěli navázat na hru, kterou teď hrajeme, ale bylo to těžké. Měli jsme trochu smůlu v koncovce a hlavně je dnes podržel gólman. Ale vyhráli jsme a to je důležité.“

 Trenér Augustin Žák utkání popsal takto: „Takové zápasy jsou vždy těžké. Po výhrách proti favoritům je vždy třeba tato vítězství potvrdit. Šlo o důležitý zápas. Tábor nemá co ztratit a podle toho hráli. Kluky jsem na to upozornil, že to nebude lehký zápas a aby po dobrých zápasech s favority nedošlo k polevení ve výkonech. Klukům ale musím poděkovat. První třetina nebyla špatná, ve druhé nás chvíli Tábor přehrával, ale ve třetí jsme je již zase téměř k ničemu nepustili. Takže 7 výhra a jak říkám, klukům patří dík.“

David Servis zavítal v minulém kole na horký led Havlíčkova Brodu. Co znamená horký přitom Jihočeši okusili už během úvodních 8 minut střetnutí. V tomto časovém úseku totiž inkasovali hned třikrát a bylo po zápase. Zkušený domácí celek už pak střetnutí kontroloval a dovedl k hladkému vítězství 8:3. Branky Sevismanů zařídili Bárta Ferebauer a Šulčík.

Sestavy z minulého utkání:

HC Moravské Budějovice: Jekel (Čáp) – Trnka, Pelikán, Kadela, Peroutka "C", Kabelka, Kliment, Jurnečka – Matějka, Lupač, Juráň, Horký, Mikeš "A", Hačecký, Rytnauer "A", Caha, Ferda, Krutiš.

HC David Servis: V. Marek (36. Němec) – Michal, Kubeš, Procházka, J. Kříž, Radoš, Škopek, L. Kříž – Schmidmayer, Rolínek, Jan Bárta, Šulčík, Hřebejk, Ferebauer, Vak, Kronus, Jiří Bárta, Sumerauer.

Minulý vzájemný zápas znamenal nastartování vítězné série Žihadel

Naposledy se obě mužstva střetla v utkání, které by se dalo nazvat jako souboj slepého s hluchým, neboť v té době byly jak Moravské Budějovice, tak i DS nejhoršími celky soutěže. Bylo tedy jasné, že kdo utkání zvládne lépe odrazí se k lepším zítřkům. Přesně tohle se nakonec podařilo Žihadlům, která střetnutí opanovala suverénním výsledkem 7:0. Od té doby žlutočerní nepoznali hořkost porážky, což už je pro zajímavost víc jak měsíc.

6. kolo HC Moravské Budějovice - HC David Servis 7:0

2. Paták (Kliment, Kadela), 13. Horký (Rytnauer, Krutiš), 26. Kabelka (Paták), 35. Matějka (Juráň), 36. Rytnauer (Horký, Matějka), 47. Horký, 59. Krutiš (Rytnauer).

Rozhodčí: Čuňočka – Musil, Komínek.

Vyloučení: 10:3, navíc Schmidmayer (D. Servis) 5 minut + do konce utkání

Využití: 1:0.

V oslabení: 1:0.

Diváků: 410.

Informace pro fanoušky:

- Vzdálenost mezi Českými a Moravskými Budějovicemi je 119 kilometrů

- Adresa stadionu, ve kterém hraje DS své domácí zápasy, je: Evžena Rošického, 370 05, České Budějovice (Hokejové centrum Pouzar)

- Kapacita arény je cca 300 diváků

Věděli jste, že…?

- Žihadla zvítězila již 7x v řadě. Během této série mají úctyhodné skóre 25:8.

- Dres David Servisu oblékají dva zkušení bývalí extraligoví útočníci Tomáš Vak a Štěpán Hřebejk, kteří odehráli dohromady v české nejvyšší soutěži 1068 zápasů.

- Pavel Jekel má na svém kontě za 7 zápasů již dvě vychytané nuly.

- První útočné trio Žihadel ve složení Rytnauer - Krutiš - Horký si letos připsalo dohromady už 45 kanadských bodů. Všichni zbylí útočníci pak dohromady zaznamenali 17 kanadských bodů.

Delegace rozhodčích: Martin Šperl, Petr Křivohlavý, Martin Klouda

Adresa pro sledování textového onlajn přenosu z utkání: http://www.onlajny.com/match/index/date/2018-10-31/id/249377

Další program středečních zápasů 2. ligy skupiny jih/ východ:

HC Lední Medvědi Pelhřimov - BK Havl. Brod

HC Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou

HC Tatra Kopřivnice - SHK iClinic Hodonín

HC Bobři Val. Meziříčí - HC Orlová

HC Nový Jičín - HC Opava

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz