Po téměř třech letech znovu do Hodonína! Žihadla v sobotu vyzvou Drtiče.

Po téměř třech letech znovu do Hodonína! Žihadla v sobotu vyzvou Drtiče.

Sobotní hokejové menu nabídne moravskobudějovickým hokejovým fanouškům opravdu delikátní chod. Žihadla se totiž představí na ledě Hodonína, s tímto klubem prožily Moravské Budějovice spoustu památných bitev, které se vždy odehrávaly ve skvělé atmosféře. I proto pořádá Fanclub na jih Moravy autobusový výjezd. Půjde o hodně. Žihadla budou chtít prodloužit svoji vítěznou sérii, naopak Drtiči, kteří před letošní sezonou vyhlásili útok na postup do 1. Ligy, stále nemohou najít optimální formu. Takže i oni půjdou do zápasu s maximálním nasazením. Kdo zvítězí se dozvíme v sobotu. Souboj Drtičů s Žihadly startuje v 17:00 na zimním stadionu Václava Nedomanského v Hodoníně.


Nový hlavní trenér, nový generální sponzor, Hodonín chce 1. ligu

Na jihu Moravy se přes léto udála řada změn. Vedení místního hokejového klubu vyhlásilo opětovný útok na 1. ligu, který zdůvodnilo klesající úrovní třetí nejvyšší soutěže, ta se projevuje především právě ve východní skupině, jelikož z ní během posledních let zmizely špičkové celky, což se negativně projevilo na její kvalitě. Namátkou se jedná o Havířov, Přerov Vsetín či loni Porubu. Abychom byli úplně přesní, je třeba zmínit, že Hodonín měl za cíl postoupit už loni, jenže v semifinále soutěže jim stopku vystavil Šumperk. Tento neúspěch později odnesl hlavní trenér Roman Čechmánek, jehož překvapivě nahradil těsně před startem letošní sezony slovenský kouč Ivan Dornič, který má mnoho trenérských zkušeností. Působil například na lavičce slovenské extraligové Detvy, stejnou funkci vykonával v Martine, vyzkoušel si rovněž jaké je to vést prvoligový Havířov, v jeho hokejovém životopise rovněž nalezneme trenérské štace v Maďarsku nebo Rakousku. Dornič má za sebou taktéž bohatou hráčskou kariéru, jejím vrcholem bylo nepochybně několik zápasů za Československou reprezentaci. Významných změn se dočkal i hráčský kádr "oranjes", jak se jihomoravanům přezdívá. Z loňského mužstva odešla spousta hokejistů, mezi nimi i některé dlouholeté ikony jako například Petr Peš, Jakub Sajdl či slovenský brankář Zdenko Kotvan. Zajímavostí je, že několik jmen zamířilo do konkurenčního Šumperka, který se také netají touhou postoupit o patro výše, konkrétně jde o  brankáře Ondřeje Halodu, obránce Marka Halodu s Jakubem Kužílkem a rovněž slovenského forvarda Michala Romančíka.

Samozřejmě, ale nezůstalo jen u odchodů. Zcela jistě nejvýraznější posilou, kterou Drtiči před novou sezonou přilákali je bývalý velký talent českého hokeje a ještě loni extraligový útočník Marek Růžička. Třiadvacetiletý šikovný hráč na jaře pomáhal Litvínovu se záchranou v nejvyšší soutěži, mezi extraligovými mantinely odehrál celkem 107 utkání (13+12), kromě Litvínova oblékal dres Třince, přičemž byl pravidelným mládežnickým reprezentantem naší země. Nyní si od něj v Hodoníně slibují, že zastane vůdčí roli na cestě za prvoligovým snem. Další výraznou akvizicí našeho příštího soupeře jest zkušený slovenský útočník Dušan Pašek. Ten toho sice vinou zdravotních problémů příliš neodehrál, ale v zápasech ve kterých oblékal dres Drtičů byl nejlepším hráčem týmu, alespoň tak ho označil trenér Dornič.  Pašek svou hokejovou kariéru spjal zejména s nejvyšší soutěží ve své rodné zemi. Na Slovensku odehrál 551 extraligových zápasů (127+143) Tuto bilanci zaznamenal během svých angažmá v Košicích, Slovanu Bratislava či Skalici. Další zkušenost představuje u Drtičů Lukáš Finsterle, jenž pro změnu kdysi hrál za český extraligový Zlín. V posledních letech nastupoval za Vsetín a také za Porubu. Mezi nové tváře oblékající oranžový dres se kupříkladu řadí i mladý slovenský brankář Juríček, obránci Ševčík a Rýpar nebo dvacetiletý útočník Polák.

Nesmíme opomenout, že klub získal během posledních měsíců nového generálního partnera. Stala se jím slovenská společnost iClinik, která pronikla rovněž do názvu klubu, ten nyní zní SHK iClinic Hodonín.

Odchody před sezonou 2018/2019

Zdenko Kotvan (Neznámo)

Ondřej Haloda (Draci Šumperk)

Jakub Zollpreister (SHKM Hodonín - krajská liga)

Marek Haloda (Draci Šumperk)

Jakub Kužílek ( Draci Šumperk)

David Polesný (SHKM Hodonín - krajská liga)

Pavel Mojžíš (konec aktivní kariéry)

Vít Černohous (konec aktivní kariéry - trenér mládeže v Přerově)

Jakub Hajný (Rytíři Kladno)

Jakub Kadlec (Lední Medvědi Pelhřimov)

Petr Peš (SHKM Hodonín - krajská liga)

Michal Venclík (SHKM Hodonín - krajská liga)

Jakub Sajdl (SHKM Hodonín - krajská liga)

Michal Kuba (SHKM Hodonín - krajská liga)

Michal Romančík (Draci Šumperk)

Daniel Vaněk (konec aktivní kariéry)

David Peška ( HC Valašské Meziříčí)

Příchody před sezonou 2018/2019

Kamil Rýpar (  Southern Oregon Spartans WSHL)

Ondřej Ševčík (PSG Zlín)

Marek Růžička (Verva Litvínov)

Martin Juriček ( HK Michalovce - Slovensko)

Dušan Pašek (obnovení aktivní kariéry)

Tomáš Polák (SK Trhači Kadaň)

Lukáš Finsterle ( RT Torax Poruba)

Šimon Havlík ( Verva Litvínov - v klubu už nepůsobí)

Ondřej Šťáva (Draci Šumperk - v klubu už nepůsobí)

Matěj Zabloudil (LHK Jestřábi Prostějov - v klubu už nepůsobí)

Milan Švarc ( LHK Jestřábi Prostějov - v klubu už nepůsobí)

Miroslav Kuba ( HC Olomouc - v klubu už nepůsobí)

Vstup do soutěže? - Mizérie, které vygradovala změnami v kádru

Jak už jsme napsali výše. V Hodoníně mají letos jasný cíl - postoupit do 1. Ligy. Jenže vstup do ročníku se Drtičům nevydařil. Posuďte sami. Po dvou výhrách v úvodních dvou kolech přišel strmý sešup a pět porážek za sebou. To není vizitka, kterou by se chtěl jakýkoli klub aspirující na přední příčky chlubit. S Novým Jičínem hodonínští padli 3:4, nestačili ani na Valašské Meziříčí (2:5), obzvláště bolestivé byly pak příděly, které jim uštědřil Šumperk (1:5) a Havlíčkův Brod, v Kotlině prohráli svěřenci trenéra Dorniče 2:6. Právě toto střetnutí bylo osudovou poslední kapkou, pro některé členy jihomoravské družiny, neboť vedení klubu po něm ukončilo spolupráci s brankářem Šimonem Havlíkem, bývalým obráncem Moravských Budějovic Ondřejem Šťávou a také s útočníky Milanem Švarcem, respektive Miroslavem Kubou. Na vlastní žádost pak v klubu skončil další forvard Matěj Zabloudil. Změny byly nutné. Vždyť Hodonín jednu chvíli okupoval předposlední příčku tabulky, hůře už na tom byl pouze nováček z Orlové.  Na místa odejmutých hráčů angažovali u Drtičů brankáře Andrease Kubáně, který se nevešel so kádru prvoligové Poruby a sezonu tak zahájil v Orlové, zadní řady okysličil ostřílený téměř dvoumetrový bojovník Jan Fišera, z Francie pak ohlásil svůj návrat další obránce Róbert Mikéska, ten už na jihu Moravy dříve působil. Útočné šiky se během ročníku taktéž dočkaly dodatečného vyzbrojení, postarali se o něj  Adam Škutchan, ten si loni zkusil nejvyšší soutěž v Polsku a také Jaroslav Šaršok (ESC Dorfen- Německo). Tyto trejdy se prozatím ukazují jako dobré řešení neuspokojivých výsledků, protože během dalších utkání se Drtičům dařilo lépe. Vítězství 8:0 v Orlové. či 5:1 v domácím souboji s Opavou a především demolice 10:2, kterou odneslo Valašské Meziříčí, daly, alespoň částečně zapomenout na špatný vstup do soutěže.

Nejvyšší vítězství: SHK iClinic Hodonín - HC Bobři Valašské Meziříčí 10:2

Nejvyšší porážka: BK Havlíčkův Brod - SHK iClinic Hodonín 6:2

Aktuální umístění v tabulce: 5. místo (16 bodů - skupina Východ má svoji samostatnou tabulku)

Odchody během sezony 2018/2019

Ondřej Šťáva ( EC Bad Kissingen - Německo)

Šimon Havlík (Neznámo)

Miroslav Kuba ( HC Nový Jičín)

Milan Švarc ( SHC Klatovy)

Matěj Zabloudil (Neznámo)

Příchody během sezony 2018/2019

Andreas Kubáň (HC Orlová)

Jan Fišera ( RT Torax Poruba)

Róbert Mikéska ( La Roche sur Yon - Francie)

Adam Škutchan ( MH Automatyka Gdansk - Polsko

Jakroslav Šaršok ( ESC Dorfen- Německo)

Nejproduktivnějším Drtičem je Dominik Matula

Poměrně velké turbulence v kádru Hodonína se určitým způsobem podepsaly i na individuálních statistikách jeho hráčů Nejvytěžovanějším gólmanem je momentálně slovenský mladík Martin Juriček,  ten odchytal 10 zápasů, ovšem dá se předpokládat, že více prostoru bude dostávat v brankovišti i nově příchozí Andreas Kubáň. Mezi obránci se nejvíce daří navrátilci Róbertu Mikéskovi (3+5), slovenský zadák přitom potřeboval na svých 8 kanadských bodů pouhých 7 odehraných zápasů, což ústí v průměr více jak jednoho kanadského bodu na zápas, skvělá čísla na obránce. Dobrou podporu útoku vykazuje taktéž Jan Sedlák, někdejší opora brněnské Techniky (1+7) V útoku hraje prim Dominik Matula, jenž si dříve vyzkoušel 1. ligu za Havířov nebo Duklu Jihlava ( 11+4), Matulu následuje Marek Růžička (4+9), trio nejproduktivnějších Drtičů uzavírá exzlínský Jan Matějka (4+7) Dobře se daří rovněž bývalému kapitánovi Techniky Brno Petru Jurčovi (4+6) a kvalitní výkony předvádí také novic na jihu Moravy Adam Škutchan (4+2), to vše v pěti utkáních.

Brankářská jednička: Martin Juriček (10 zápasů)

Nejproduktivnější hráč: Dominik Matula (11+4)

Nejproduktivnější obránce: Róbert Mikéska (3+5, Jan Sedlák (1+7)

Nejlepší střelec: Dominik Matula (11 branek)

Nejlepší nahrávač: Marek Růžička (9 asistencí)

Žihadla natáhla svou vítěznou sérii, Drtiči padli v Kopřivnici

Své minulé zápasy zvládla obě mužstva naprosto rozdílně. Žihadla zajížděla na domácí led David Servisu v pozici jasného favorita, což žlutočerná letka nakonec bez problémů potvrdila. Postaralo se o to především první útočné komando, Petr Krutiš si připsal dva góly, David Horký společně s Ladislavem Rytnauerem přidali po jednom úspěšném zásahu. Svou gólovou troškou do mlýna navíc přispěl i Daniel Kabelka a Roman Mikeš, výsledkem toho bylo jasné vítězství Moravských Budějovic 6:3.

HC David Servis - HC Moravské Budějovice 3:6

Góly a nahrávky: 9. Hřebejk (Radoš, R. Šulčík), 16. Vak, 48. R. Šulčík (Hřebejk, Vak) – 4. Rytnauer (Horký), 4. Krutiš (Horký, Rytnauer), 19. Kabelka (Krutiš, Kliment), 36. Mikeš (Matějka, Juráň), 39. Krutiš (Rytnauer, Horký), 59. Horký.

Drtiči se představili na ledě Kopřivnice s touhou navázat na dvě předešlá domácí vítězství, to se jim, ale nepodařilo, neboť Tatrovákům po vyrovnaném průběhu podlehli 3:5.

HC Tatra Kopřivnice - SHK Hodonín 5:3

Branky a nahrávky: 8. Kofroň (Červenka), 17. Tomášek (Gebauer), 37. Hrubý (Fojtík), 48. Mach (Tomášek), 58. Mach (Kofroň, Červenka) – 2. Fišera (Jurča), 14. Škutchan (Sedlák), 24. Mikéska (Matula, Janás).

Sestavy z minulého utkání:

HC Moravské Budějovice: Jekel (Vacek) – Trnka, Pelikán, Kadela, Peroutka (C), Kabelka, Kliment, Jurnečka – Matějka, Lupač, Juráň, Horký, Mikeš (A), Hačecký, Rytnauer (A), Caha, Bulín, Krutiš.

SHK iClinic Hodonín: Kubáň (Štěpanovský) – Sedlák, Fišera, Kobylík, Mikéska, Hladiš, Miklík – Charvát, Hložánek, Janás, Matějka, Šaršok, Finsterle, Škutchan, Růžička, Matula, Jurča, Polák.

Oba týmy se utkaly v letošní přípravě, poslední ostré vzájemné zápasy se váží k sezoně 2015/2016

 

HC Moravské Budějovice - SHK iClinic Hodonín 1:4 (Příprava 2018/2019

Vzájemné zápasy sezona 2015/2016:

SHK iClinic Hodonín - HC Moravské Budějovice 4:5

HC Moravské Budějovice - SHK iClinic Hodonín 6:2

SHK iClinic Hodonín - HC Moravské Budějovice 6:3

HC Moravské Budějovice - SHK iClinic Hodonín 3:0

Informace pro fanoušky:

- Vzdálenost mezi Moravskými Budějovicemi a Hodonínem je 142 kilometrů

- Adresa hodonínského zimního stadionu je: Tyršova 3588/10, Hodonín 695 01

- Cena vstupenek na domácí zápasy Drtičů je 60 Kč na stání a 70 Kč na sezení

Věděli jste, že…?

- Pokud v sobotu nastoupí v brance Hodonína Andreas Kubáň bude to již podruhé, co se letos tento brankář postaví proti Žihadlům. Prvně se tak stalo v 8. kole na začátku října při vítězství Moravských Budějovic nad Orlovou 4:2

- Generální sponzor hodonínského hokeje společnost iClinic zároveň sponzoruje slovenský extraligový klub z Banské Bytrice. Zde je firma také v pozici hlavního partnera, že je to partnerství úspěšné ukazují výsledky. Banská Bytrica se totiž dvakrát během posledních dvou let stala slovenským hokejovým mistrem.

- Poslední soutěžní zápas mezi Žihadly a Drtiči pamatují z kádru Moravských Budějovic Peroutka, Pelikán, Kliment, Sobotka, Matějka, Rytnauer, Horký, Krutiš a Lupač

- Z kádru Hodonína se k pamětníkům řadí pouze Mikéska, Charvát, Janás, Matula a Hložánek

Delegace rozhodčích: Mgr. Michal Maršálek, Martin Musil, Bc. Jan Kleprlík

Adresa ke sledování textového onlajn přenosu z utkání: http://www.onlajny.com/match/index/date/2018-11-03/id/249382

Další program sobotních zápasů 2. ligy skupiny jih/východ:

HC Orlová - SKLH Žďár nad Sázavou

HC Opava - HC Tábor

HC Nový Jičín - HC David Servis

HC Bobři Val. Meziříčí -. HC Lední Medvědi Pelhřimov

HC Tatra Kopřivnice - IHC Písek

Draci Šumperk - BK Havl. Brod

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz