„Vzhledem k průběhu je to ztráta dvou bodů,“ hodnotí zápas s Drtiči D. Kabelka.

„Vzhledem k průběhu je to ztráta dvou bodů,“ hodnotí zápas s Drtiči D. Kabelka.

Zápas s Hodonínem hodnotí v rozhovoru obránce DANIEL KABELKA, který si v posledních 6 zápasech připsal 4 góly, přičemž skóroval i proti Drtičům.


Dane, jaký byl z tvého pohledu dnešní zápas?

Dnešní zápas byl hodně těžký, trápí nás nějaká zranění. Hráli jsme celý zápas na dvě obrany a Hodonín skvěle bruslil, občas jsme byli hodně pod tlakem.

 

Vy jste ještě minutu před koncem vedli, nakonec jste prohráli v prodloužení. Přesto máte z horkého hodonínského ledu bod. Bereš to jako získaný bod a nebo vzhledem k průběhu zápasu jako ztrátu dvou bodů?

Je to velká škoda, určitě je to ztráta dvou bodů.

 

Ty jsi celý zápas otevřel gólem na 1:0. Mohl bys přiblížit jak se ta situace odehrála?

Bylo to ve hře 4 na 4, trošku se to tam otevřelo a jel jsem do přečíslení 3 na 2 s Krůtem (Petr Krutiš - pozn. redakce) a Horkáčem (David Horký – pozn. redakce) ten mi to dal do druhé vlny, dostal jsem to do brusle a pak jsem do toho jen bekhendem plácnul a golmanovi to proletělo okolo nohy.

 

Celkově se ti v poslední době střelecky daří, neboť jsi se trefil 4x v posledních 6 zápasech, čemu to přičítáš? Věnuješ se nějak speciálně nácviku střelby?

Určitě, chodím trénovat i dopoledne, ale je to i o štěstí a o tom že se cítím dobře.

 

Zpět k zápasu. Inkasovali jste jeden gól při vlastní přesilovce. V čem byl problém při tomto momentu? Proti tak silnému týmu jakým Hodonín je to určitě zamrzí...

Ano, tohle by se nám stávat nemělo, proti žádnému soupeři.

 

Za Drtiče nastupuje několik zkušených hokejistů. Jak se vlastně bránil třeba takový Marek Růžička, který hrál ještě loni seniorskou extraligu? V čem je jeho největší nepříjemnost? 

Pořádně ani nevím, že někdo takový, proti nám hrál, přistupuju ke všem hráčům stejně. Myslím si, že mají všechny útoky silné, takže bych nedělal rozdíly.

 

Hodonín se taktéž netají svými ambicemi postoupit o 1. ligy, stejně jako Havl. Brod. S oběma soupeři jste se letos již utkali, dají se vyjmenovat nějaké rozdíly mezi hrou Drtičů a Havlíčkova Brodu? Nebo co mají naopak společné?

Oba jsou to kvalitní týmy, přesto mi přijde, že východní skupina bude o něco lepší. Hodonín mi přišel víc nabruslený.

 

Vyrovnávací gól jste dostali pár vteřin před koncem při soupeřově hře bez brankáře. Dalo se to z tvého pohledu retrospektivně bránit nějak jinak?

Podle mě asi nedalo, oni vyhráli buly, a hned vystřelili na bránu, kde měli 3 své hráče a dotlačili to tam, možná jsme potřebovali trošku víc štěstí.

 

I přes porážku jste každopádně bodovali po deváté v řadě. Velký podíl má na této sérii brankář Pavel Jekel. Jak se hráči hraje, když ví, že má za sebou takovou jistotu? A jak ty hodnotíš jeho výkony?

Pája chytá neuvěřitelně, nebýt jeho, tak nejsme tam, kde jsme.

 

V Hodoníně vás podporovala velmi početná skupina fanoušků z Moravských Budějovic. Vnímá hráč z ledu povzbuzování diváků? Jak sis užil atmosféru, jenž v Hodoníně panovala?

Fanoušci opět ukázali, že jsou nejlepší v lize, atmosféra byla skvělá. Každému se hraje líp, když má za sebou takovou podporu. Za to jim patří dík.

 

Děkuji za rozhovor

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz