Žihadla letí do daleké Opavy. Prolomí sérii porážek?

Žihadla letí do daleké Opavy. Prolomí sérii porážek?

Po středečním volném termínu čeká na hokejisty Moravských Budějovic další těžký souboj o mistrovské body. Družina Augustina Žáka tentokrát absolvuje dlouhou cestu do Opavy, přičemž cíl je jasný. Zvítězit a prolomit sérii porážek. Moravské Budějovice totiž výsledkově nezvládly poslední tři měření sil. Díky čemuž jim hrozí začátek vyřazovací části na hřišti soupeře. To by byla nemalá komplikace a proto je důležité vytěžit z následujících pěti utkání co nejvýraznější bodový zisk. Se Slezany už se Žihadla letos jednou utkala a dokázala zvítězit. Podaří se v sobotu totéž? Zápas o velmi důležité body startuje v 17.00 hodin. Vy ho můžete sledovat prostřednictvím onlajnů.


Opava na poslední chvíli bojuje o play-off

Severomoravskému celku momentálně v tabulce patří pátá pozice, která je podle letošních pravidel první nepostupová. Družina trenéra Janečka přitom ztrácí na čtvrtou Kopřivnici sedm bodů, což se ještě dá v závěrečných kolech eliminovat. Každopádně současná forma Opavy rozhodně není ideální, neboť poslední čtyři zápasy vždy končily pro našeho sobotního soupeře porážkou. Je sice pravda, že dvě z nich přišly až v prodloužení, respektive samostatných nájezdech, ale Slezanu přisoudily vždy alespoň bod. Ovšem i tohle je málo. Tradiční hokejový klub nestačil během těchto utkání na Písek, se kterým prohrál 3:4 po prodloužení a nad jeho síly byl rovněž Šumperk (1:2 po sn.). Náladu si opavští nevylepšili ani v havlíčkobrodské Kotlině kde padli 1:2 a čtvrtou porážku v řadě jim na domácím kluzišti připravil Hodonín, který ve vyrovnané bitvě zvítězil 5:3. Hokejisté Opavy tak nemají nač čekat. Zmíněných 7 bodů, jenž ztrácí na příčky zaručující play-off, je manko, které musí začít okamžitě stahovat. Pokud si tedy chtějí vyřazovací boje letos zahrát. To je zároveň varování pro Žihadla, že je v Opavě nečeká nic jednoduchého.

Nejvyšší vítězství: HC Opava - HC Lední Medvědi Pelhřimov 9:0

Nejvyšší porážka: IHC Písek - HC Opava 7:3

Aktuální umístění v tabulce: 5. místo (48 bodů)

Produktivitě Opavy vévodí hned čtyři hráči se stejným bodovým ziskem

Brankoviště Slezanů se letos opírá o dva velice podobně vytížené muže, těmi jsou Michal Wanecki a  Matyáš Daňa. První jmenovaný odchytal 20 zápasů, ten druhý o 4 méně. Statisticky je na tom lépe zkušenější Wanecki. Nejproduktivnějším obráncem týmu je stále Petr Krejčí (6+16), tem už, ale v Opavě nepůsobí, jelikož během sezony přesídlil k prostějovským Jestřábům. Žezlo nejproduktivnějšího zadáka tak převzal Jiří Šindelář (2+14), následovaný Davidem Chujacem (6+9). V útoku je situace podstatně zajímavější, hned čtyři hráči totiž nasbírali 27 bodů, což je zároveň prozatímní týmové maximum. Zmíněnými hokejisty jsou Petr Wolf (13+14), jenž v Opavě působí naprostou většinu svojí kariéry, Daniel Spratek (9+18) a také Lukáš Černý (11+16) spolu s Vlastimilem Malinou (12+15). Opravdu nebývalá vyrovnanost. Za tímto kvartetem příliš nezaostává ani Bohumil Herman (7+17). Opomenout nesmíme ani určitě  Tadeáše Jaroše, který přišel na sever Moravy až v průběhu sezony, ale ve 12 zápasech si připsal solidních 7 bodů (1+6). Jde navíc o hráče, jenž má zkušenosti z 1. Ligy díky působení ve Frýdku Místku.

Brankářská jednička: Michal Wanecki (20 zápasů)

Nejproduktivnější hráč: Petr Wolf, Daniel Spratek, Lukáš Černý, Vlastimil Malaina (všichni 27 bodů)

Nejproduktivnější obránce: Petr Krejčí (6+16)

Nejlepší střelec: Petr Wolf (13 branek)

Nejlepší nahrávač: Daniel Spratek (18 asistencí)

Žihadla prohrála v dramatickém zápase s Novým Jičínem, Opava nestačila na Hodonín

Moravské Budějovice přivítaly v minulém kole Nový Jičín. Tým Augustina Žáka musel dvakrát dotahovat, avšak díky podařené druhé třetině se dostal do vedení 3:2. To také držel téměř celou závěrečnou periodu, jenže hosté vyrovnali díky zdařilé střele při hře bez brankáře. Nastavených 5 minut následně nerozhodlo, ke slovu tedy přišly nájezdy, v nich uspěl ze 6 pokusů jen jeden hráč Moravských Budějovic, naopak hosté ve svém středu hýčkali hned dva úspěšné exekutory, takže bonusový bod putoval do Nového Jičína.

Augustin Žák k zápasu řekl : „Dnes opět stejné jako poslední zápasy. Hrajeme hokej a soupeř dává góly. Stále neproměňujeme šance a pak spoléháme, že to někdo vychytá nebo já nevím co. Tohle nejde. Šancí máme hodně, ale nedáváme branky, nejsme důrazní před bránou. Musíme se z toho dostat. Musíme teď hrát pokorně a vrátit se k tomu, co nám fungovalo. Měli jsme letos dlouhou sérii 20 zápasů, kdy se nám dařilo. Teď to není ono, ale hráčům za odvedenou hru nemám de facto, co říci, ale ty šance musíme proměňovat. Nestačí jen bojovat, ale musíme přidat i branky.“

Radim Ferda doplnil : „Byl to těžký zápas, ale věděli jsme, co nás čeká. Na zápas jsme se pečlivě připravovali. Říkali jsme si, že už tu naší smůlu musíme prolomit. Nedáváme teď moc gólů, ale snad už to brzo prolomíme. Já věřím, že se nám zase začne dařit a budeme hrát naši hru a hlavně střílet branky. Teď se prostě nedaří, ale snad nás tohle nepotká v play-off. Já doufám, že do play-off vkročíme pravou nohou a snad tam dokráčíme co nejdál."

Opava v minulém kole nestačila na Hodonín. S jihomoravany prohrála poměrem 3:5.

HC Moravské Budějovice - HK Nový Jičín 3:4 po sn.

Branky a nahrávky: 15. Ferda, 34. Heinrich (Čejka, Ferda), 35. Rytnauer (Kabelka) – 6. Kafka (Lehečka), 17. Metelka (Pecha, Málek), 59. Hruška (Lehečka, Tomeček), rozh. náj. Pecha. Rozhodčí: Mgr. Ivan Čuňočka – Martin Musil, Mgr. Roman Komínek. Vyloučení: 8:9, navíc Málek OK nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 411. Střely na branku: 33:34. Průběh utkání: 1:0,1:1,1:2,3:2.3:4.

SHK iClinic Hodonín - HC Opava 5:3

Branky a nahrávky: 6. Finsterle (Jurča), 29. Charvát (Dresler, Finsterle), 36. Franek (Matějka), 37. Ševčík (Matějka, Matula), 50. Franek (Jurča) – 4. Peterka (Malina), 51. Hendrych, 52. Malina (Jaroš). Rozhodčí: Slavka – Maloušek, Hübl. Vyloučení: 4:5, navíc Charvát (Hodonín) 10 minut. Využití: 2:0. Diváci: 886. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:3.

Sestavy z minulého utkání:

HC Moravské Budějovice: Groh (Čáp) – Pelikán, Kadela, Furch, Peroutka (C), Kabelka, Kliment, Pospíchal – Matějka, Lupač, Juráň, Mikeš(A), Hačecký, Rytnauer (A), Čejka, Hrala, Ferda, Heinrich, Krutiš.

HC Opava:  Wanecki (31. Daňa) – Fědor, Zouhar, Šindelář, Chujac, Štindl, Kocián, Vilinskij – Jaroš, Herman, Jánošík, Zelenkov, Bjurkland, Spratek, Wolf, Hartmann, Peterka, Černý, Malina, Hendrych.

Minulý vzájemný zápas opanovala Žihadla

Minulé vzájemné utkání Moravských Budějovic a Opavy skončilo výsledkem 4:2 ve prospěch žlutočerných.

HC Moravské Budějovice - HC Opava 4:2

Branky a nahrávky: 19. Horký (Rytnauer), 28. Rytnauer (Horký), 44. Kliment (Mikeš), 45. Peroutka (Mikeš, Rytnauer) – 12. Jaroš (Černý, Jánošík), 48. Jánošík (Krejčí). Rozhodčí: Pokorný – Musil, Roupec. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 427. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.

Informace pro fanoušky:

- Vzdálenost mezi Mor. Budějovicemi a Opavou je 243 kilometrů.

- Adresa zimního stadionu v Opavě je Zámecký okruh 8, 746 01 Opava.

- Cena vstupenek na zápasy Opavy je 40 korun pro muže a 20 korun pro ženy. Děti do 12 let mají vstup zdarma.

Věděli jste, že…?

- Zápas s Novým Jičínem byl pro Žihadla prvním střetnutím v sezoně, které musely rozhodnout nájezdy. Nepočítáme -li přípravná utkáni se Žďárem nad Sázavou.

- Jediným úspěšným nájezdovým exekutorem Žihadel byl v utkání s Novým Jičínem Aleš Heinrich.

- Opavský zimní stadion byl postaven v roce 1953

- Opava působila i v české extralize. Její poslední sezonou v nejvyšší soutěži byl ročník 1998/1999, tehdy byl u týmu jako hlavní trenér Stanislav Neveselý, který trénoval rovněž Moravské Budějovice.

Delegace rozhodčích: Jiří Velčovský, Pavel Rychlý, Michal Vengřín

Adresa pro sledování textového onlajn přenosu z utkání: http://www.onlajny.com/match/index/date/2019-02-09/id/249534

Další program sobotních zápasů 2. ligy sk. jih/východ:

SHK iClinic Hodonín -IHC Písek

HC Orlová - BK Havlíčkův Brod

HK Nový Jičín - SKLH Žďár nad Sázavou

HC Bobři Valašské Meziříčí - HC Tábor

HC Tatra Kopřivnice - HC David Servis

Draci Šumperk - HC Lední Medvědi Pelhřimov

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz