Žihadla čeká střetnutí s prvním týmem tabulky - Žďárem nad Sázavou.

Žihadla čeká střetnutí s prvním týmem tabulky - Žďárem nad Sázavou.

Během posledních zápasů se hokejistům Moravských Budějovic nedaří podle představ. Série čtyř porážek za sebou odsoudila naše hráče "až" ke třetímu místu tabulky. Pokud by takto základní část skončila, tak by Žihadla startovala vyřazovací boje na hřišti soupeře. Ve hře nicméně zbývá ještě 12 bodů, což je dostatek k tomu, aby se povedlo vystoupat na první či druhou pozici. Rozhodně je ovšem zapotřebí přerušit šňůru porážek, která žlutočerný tým momentálně sužuje. První příležitost k tomu budou mít svěřenci Augustina Žáka již tuto středu na horkém ledě žďárských Plamenů. Souboje těchto dvou celků vždy nabízejí kvalitní a vyrovnanou hokejovou podívanou, kdo se bude radovat tentokrát? Začínáme ve středu od 18.00 hodin na Bouchalkách! Pokud nebudete moci zápas sledovat přímo na stadionu, bude pro vás samozřejmě připraven textový přenos.


Plameny vládnou tabulce

Žďáru nad Sázavou se letos podařilo poskládat velice silný kádr, který svoji kvalitu potvrzuje od samotného začátku soutěže. Svěřencům Michala Konečného patří v aktuálním hodnocení první příčka se ziskem 72 bodů. Síla Plamenů je ohromná jak v domácím prostředí (41 bodů), tak i na stadionech soupeřů (31 bodů). Pokud zaostříme na nedávné zápasy našeho příštího protivníka zjistíme, že z posledních čtyř měření sil mají Plameny vyrovnanou bilanci 2:2. Zvítězit se jim podařilo v domácím střetnutí s Pískem poměrem 4:1, respektive v Novém Jičíně (3:2), naopak porážku jim uštědřilo Valašské Meziříčí, jenž si z Vysočiny odvezlo dva body za výhru 4:5 po prodloužení z pohledu domácích. Ovšem mnohem bolestivější direkt připravil ambicioznímu týmu Havlíčkův Brod. Ten opanoval derby vysoko  7:1, což je pro svěřence Michala Konečného nejvyšší nezdar sezony.

Nejvyšší vítězství: SKLH Žďár nad Sázavou - HC Orlová 9:1

Nejvyšší porážka: BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou 7:1

Aktuální umístění v tabulce: 1. místo (72 bodů)

Největší devíza Plamenů? Vyrovnané čtyři formace

Jestliže hledáte důvod proč je Žďár nad Sázavou letos lídrem tabulky, najdete ho ve vyrovnanosti všech jeho formací. Vyvážený mix zkušeností a dravého mládí dává celku z Vysočiny benefity, které mu v konečném důsledku zaručují jeho současnou pozici vedoucího týmu skupiny Jih. Žďárské brankoviště během tohoto ročníku patří především Jiřímu Slámovi. Odchovanec tohoto klubu musel na svoji šanci dlouho čekat. Ještě loni spíše kryl záda Milanu Řehořovi, nyní už je to ale on, kdo plní roli gólmanské jedničky. V této sezoně zasáhl do 26 utkání, s velice solidní úspěšností zásahů atakující 92 procent. Největší trumf obranných řad drží letošní výběr Michala Konečného v Jakubu Peslarovi, někdejší zadák Poruby či Hodonína se aktuálně může pochlubit bilancí 10+18. Pozici druhého nejproduktivnějšího beka zastává žďárská ikona Martin Pleva (9+14), jehož následuje Josef Kolda (1+13). Útočným šikům vévodí Lukáš Bureš (9+26), výborně si vede rovněž Ondřej Stehlík (19+13) a triumvirát nejlépe bodujících forvardů uzavírá bývalý hráč Komety Brno nebo Třebíče Jan Wasserbauer (11+18). Nemalý přísun kanadských bodů obstarává taktéž duo někdejších útočníků jihlavské Dukly Marek Prokš (6+19) spolu s Martinem Kuřítkem (9+14). Bilanci téměř jednoho bodu na zápas si udržuje Jakub Kadlec, jenž dorazil na Bouchalky během sezony z Pelhřimova. Šikovný hokejista odehrál za Plameny 16 utkání, během kterých 2 góly dal a na dalších 12 asistoval.

Brankářská jednička: Jiří Sláma (26 zápasů)

Nejproduktivnější hráč: Lukáš Bureš (9+26)

Nejproduktivnější obránce: Jakub Peslar (10+18)

Nejlepší střelec: Ondřej Stehlík (19 branek)

Nejlepší nahrávač: Lukáš Bureš (26 asistencí)

Nejtrestanější hráč: Lukáš Bureš (64 TM)

Žihadla posílil Tomáš Mlynář

Na ledě Opavy nastoupil za Moravské Budějovice dvacetiletý útočník Tomáš Mlynář. Ten letos oblékal dres prvoligové Třebíče, kde si během 26 zápasů připsal bilanci 3+3. Jeho profil si můžete prohlédnout zde: https://www.eliteprospects.com/player/216121/tomas-mlynar

Plameny posílil útočník Ondřej Panna a duo jihlavských obránců

Před blížícím se play-off využily některé týmy konce přestupového okna k posledním letošním změnám ve svých kádrech. Mezi takové patří i Žďár, který k 31. lednu přivedl útočníka Ondřeje Pannu. Ten patřil dlouhé roky k hlavním oporám kolínských Kozlů. Letos si pak vyzkoušel dresy Slavie Praha, Letňan a Dvoru Králové nad Labem. Michal Konečný může navíc počítat s mladými junáky jihlavské Dukly, konkrétně jde o Václava Půžu a Davida Váňu.

Žihadla si přivezla z Opavy debakl, Žďár triumfoval v Novém Jičíně

Minulé zápasy skončily pro oba středeční soupeře naprosto rozdílně. Moravské Budějovice cestovaly do Opavy s touhou získat po třech zápasech znovu vítězství. Zpočátku vypadal tento jejich plán slibně, neboť  skóre utkání otevřel Jakub Čejka, jenže pak připomínal pohyb moravskobudějovických hokejových akcií nechvalně proslulý pátek třináctého na americké burze. Slezan totiž dokázal třemi góly stav utkání otočit na 3:1, pak sice vsítil Tomáš Pelikán kontaktní gól na 2:3, ovšem to bylo ze strany Žihadel vše. Opava navíc dokázala přidat ještě další branky, takže konečné skóre se zastavilo na stavu 7:2 ve prospěch Severomoravanů.

Žďár nad Sázavou si naopak z Nového Jičína přivezl všechny tři body za vítězství 3:2.

HK Opava - HC Moravské Budějovice 7:2

Branky a nahrávky: 10. Zelenkov (Spratek, Hendrych), 16. Spratek (Hendrych, Hartmann), 28. Wolf (Černý, Hendrych), 36. Černý (Chujac, Wolf), 39. Hendrych (Spratek, Zelenkov), 42. Spratek (Hendrych, Jaroš), 46. Zelenkov (Hendrych, Spratek) – 8. Čejka (Ferda), 29. Pelikán (Ferda, Heinrich). Rozhodčí: Velčovský – Rychlý, Vengřín. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 7:2.

HK Nový Jičín - SKLH Žďár nad Sázavou 2:3

Branky a nahrávky: 49. Zedník (Tomeček), 58. Málek (Tomeček, Kafka) – 8. Půža (Prokš, Wasserbauer), 18. Pleva (Váňa, Prokš), 26. Jícha (Bureš). Rozhodčí: Škrobák - Pospíšil, Blažek. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: . Střely na branku: 30:23. Průběh utkání: 0:3, 2:3.

Sestavy z minulého utkání:

HC Moravské Budějovice: Čáp – Trnka, Pelikán, Kadela, Furch, Peroutka, Kabelka, Kliment, Pospíchal – Matějka, Lupač, Juráň, Horký, Mlynář, Mikeš, Hačecký, Rytnauer, Čejka, Ferda, Heinrich, Krutiš.

SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal – Kolda, Půža, Koželuh, Váňa, Lojek, Pleva, Peslar – Kovářů, Prokš, Vašíček, Bureš, Kadlec, Krupka, Jícha, Kuřítko, Hasoň, Stehlík, Panna, Wasserbauer.

Minulé vzájemné utkání patřilo Žihadlům

Poslední vzájemný souboj Žihadel a Plamenů dopadl lépe pro Moravské Budějovice a to díky výhře 3:1

HC Moravské Budějovice - SKLH Žďár nad Sázavou 3:1

Branky a nahrávky: 3. Rytnauer (Mikeš), 13. Lupač (Plachý, Heinrich), 59. Horký – 9. Jícha (Bureš, Wasserbauer). Rozhodčí: Daniel Reich – David Urubčík, Bc. Jiří Roupec. Vyloučení: 5:5, navíc Peslar (ZNS) 2x10 min. OT za nesportovní chování, automaticky trest do konce utkání . Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 438. Střely na branku: 27:35 (11:7, 10:19, 6:9). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Informace pro fanoušky:

- Vzdálenost mezi Moravskými Budějovicemi a Žďárem nad Sázavou je 74 kilometrů.

- Jednotné vstupné na zápasy základní části je 60 kč, děti do 120 cm. v doprovodu dospělé osoby mají vstup zdarma.

- Kapacita zimního stadionu je 3500 diváků.

Věděli jste, že…?

- Tomáš Pelikán vstřelil proti Opavě svůj první gól v letošní sezoně.

- Na vítězství Plamenů 3:2 v Novém Jičíně se gólově podíleli dva obránci, Martin Pleva a Václav Půža.

- Skóre Moravských Budějovic z posledních čtyř zápasů je 7:19.

- První vzájemný druholigový zápas Žihadel a Plamenů se odehrál 14. 10. 2012 na Bouchalkách, tehdy zvítězil domácí Žďár nad Sázavou 6:3.

Delegace rozhodčích: Michal Antonín, Petr Křivohlavý, Martin Klouda.

Adresa pro sledování textového onlajn přenosu z utkání: http://www.onlajny.com/match/index/date/2019-02-13/id/249541

Další program středečních zápasů 2. ligy sk. jih/východ:

HC David Servis - IHC Písek

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

HC Bobři Valašské Meziříčí - Draci Šumperk

HK Nový Jičín - SHK iClinic Hodonín

HK Opava - HC Orlová

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz