"Do třetí třetiny jsme dali vše," říká po zápase s Plameny Michal Kliment.

Na vydřených dvou bodech z ledu lídra tabulky měl velký podíl i MICHAL KLIMENT, který vsítil důležitou kontaktní branku na 2:3. Jak hodnotí pracovitý zadák utkání s Plameny? To se dočtete v tomto rozhovoru


Michale, vezete dva body z ledu lídra tabulky, takže jaký to byl zápas?

Tak hlavně velice těžký (úsměv. Bylo to rychlé utkání, a myslím, že pro diváka velice atraktivní. Se Žďárem to vždycky bývá pěkný hokej.

Vzhledem k průběhu střetnutí, kdy jste po 40 minutách prohrávali 1:3 jsou dva body určitě ziskem, že?

Dali jsme do toho ve 3. třetině všechno, takže rozhodně ano.

Začátek utkání se vám, ale moc nevydařil. V podstatě díky dvěma slepeným gólům z osmé minuty jste prohrávali 0:2. Čím vás Žďár v prvních minutách zaskočil?

Samozřejmě není to příjemné, když venku takhle rychle po sobě dvakrát inkasujete. Jinak bych ale neřekl, že by nás něčím zaskočili. Ty branky jsme jim vlastně darovali, bylo to po našich zbytečných chybách.

Pro úvodní dějství byl rovněž charakteristický vysoký počet vyloučených hráčů, vy jste měli v úvodních 20 minutách hned 4. Říkali jste si o přestávce něco na toto téma?

Nebylo potřeba nic říkat, všichni jsme věděli, že musíme hrát disciplinovaněji, ale jsou zápasy, kdy se to prostě nedaří.

Oslabení vám každopádně fungovala parádně, což je dobrou vizitkou...

Je dobře, že dokážeme ubránit za zápas tolik oslabení. Snažíme se rychle přistupovat k hráčům, když se naskytne příležitost. Samozřejmě je někdy potřeba i štěstí, aby tam nespadla třeba nějaká tečovaná střela od modré.

Ty sám jsi dával důležitý gól na 2:3, hned na začátku posledního dějství. Zkus ho popsat.

V přesilovce Petr Krutiš vyjel zpoza brány, a skvěle mě našel mezi kruhy. Já už vlastně jen do toho plácnul, a jsem rád, že se mi povedlo dát tak pěkný gól.

Každopádně tohle byl asi hodně důležitý moment zápasu. Předpokládám, že vaším cílem bylo co nejdříve ve třetí třetině snížit...

Přesně tak. Jsme rádi, že se nám to povedlo takhle rychle vyrovnat. Je škoda, že se nepodařilo zápas otočit ještě v základní hrací době. Ale i tak je to důležitá výhra hlavně pro naše sebevědomí.

Pro tebe to byl už 4 gól v letošní sezoně. Bereš ji z osobního pohledu za svoji dosud nejvydařenější?

Zatím to tak vypadá (smích). Ale budu to posuzovat až podle play-off, tam je důležité zahrát a předvádět pořádné výkony.

Jak se vlastně bránili útočníci Plamenů? Mají v týmu hodně zkušených hráčů, je nějaký, který ti dělal největší problémy?

Tak samozřejmě mají šikovné hráče. Bylo potřeba být soustředěný, a snažit se nedávat jim příliš prostoru. Jinak v zápase jsem neměl tak dobrý pohyb, takže jsem dělal spíš problémy sám sobě. (smích)

V posledních zápasech se vám především výsledkově nedařilo. Myslíš, že dnešní ubojované body můžou tým vrátit zpět do pohody?

Věřím tomu. To slabší období snad už máme za sebou, a doufám, že poslední tři zápasy základní části návrat do formy potvrdíme.

Děkuji za rozhovor

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz