Velké finále je tady! Žihadlům stojí opět v cestě Havlíčkův Brod.

Velké finále je tady! Žihadlům stojí opět v cestě Havlíčkův Brod.

Vítězné tažení Moravských Budějovic pokračovalo i v semifinále. Další obětí družiny Augustina Žáka se stal ambiciózní Šumperk, přičemž oslavy z postupového, čtvrtého semifinálového střetnutí, máme ještě všichni v živé paměti. Nyní je ale čas dívat se dopředu. Již tuto neděli Žihadla sehrají první zápas v rámci finálového klání, soupeřem jim navíc bude celek Havlíčkova Brodu, který dokázal naše barvy dvakrát v posledních dvou letech vyřadit, pokaždé v semifinále. Kdy jindy tak Rebelům předešlé porážky oplatit? Série jejímž cílem bude splacení dluhů z předešlých dvou sezon začíná už tuto neděli. Nenechte si vrchol hokeje v Moravských Budějovicích ujít! Pouť dlouhá 7 let spěje do finále, pomozme našim borcům, aby bylo vítězné!


Ve finále souboj dvou týmů z jižní skupiny

Letošní řád play-off 2. ligy proti sobě postavil ve společném pavouku týmy z jižní i východní skupiny. Do čtvrtfinále se probojovaly čtyři nejlepší týmy z obou skupin, celkem tedy osm celků. Nyní už zbývají pouze dva, Moravské Budějovice a Havlíčkův Brod. Oba jsou to tedy zástupci Jihu, což rozhodně můžeme označit za úspěch. Vyřadit Hodonín, Šumperk, nebo Valašské Meziříčí je nesporná známka kvality. Rebelové z Kotliny budou mít na začátku série výhodu domácího ledu, důvod je jednoduchý, svěřenci Jiřího Čelanského dokázali zvítězit v základní část díky zisku 82 bodů. Žihadla nasbírala o čtyři bodíky méně. Mužstvo z Kotliny se přitom muselo obejít bez svého nejlepšího útočníka Lukáše Endála, jenž od letošní sezony brázdí stadiony Chance ligy. Ani ztráta jednoho z tahounů však nezmírnila havlíčkobrodské ambice, jenž opět spočívá v postupu o patro výš. Bruslařům se každopádně během ročníku nedařilo úplně podle představ. Ještě těsně před koncem základní části okupovali havlíčkobrodští „až“ třetí pozici za Moravskými Budějovicemi a Žďárem nad Sázavou.  Skvělý finiš však Bruslaře posunul až na první pozici.  V řeči čísel to znamenalo, že z posledních 8 zápasů vytěžili Rebelové plný počet 24 bodů. Ideálně načasovaná forma jim tak zaručila nejvýhodnější startovní pozici pro vyřazovací boje.  

Nejvyšší vítězství základní části: HC Lední Medvědi Pelhřimov –   BK Havlíčkův Brod 5:10

Nejvyšší porážka v základní části: BK Havlíčkův Brod – HC Bobři Valašské Meziříčí 0:5

Umístění v tabulce po základní části: 1. místo (82 bodů)

Produktivitě Bruslařů v play-off vévodí Milfait

Stejně jako v základní části, tak i během play-off plní roli brankářské jedničky Havlíčkova Brodu Čeněk Novák, který během vyřazovacích bojů odchytal všech 9 zápasů s procentuální úspěšností přesahující 91 procent. Lídrem zadních řad našeho finálového soupeře je opět stejně jako v základní části Tomáš Semrád (4+6), jehož následují Kryštof Kulhánek (2+3) a David Vala (2+2). Vedoucí příčka v kanadském bodování útočníků náleží bývalému útočníku Šumperka či Třebíče Janu Milfaitovi (4+11). Za ním se seřadili kapitán týmu Miroslav Třetina (7+7), spolu s někdejším kapitánem jindřichohradeckého Vajgaru Lubošem Voříškem (2+11). Výborně si vede rovněž havlíčkobrodská posila z Tábora Jakub Matušík (4+8). Právě útok je zcela jistě největší zbraní družiny z Kotliny. V tomto směru lze Havlíčkův Brod přirovnat spíše k Hodonínu než Šumperku.

Brankářská jednička: Čeněk Novák (9 zápasů)

Nejproduktivnější hráč: Jan Milfait (4+11)

Nejproduktivnější obránce: Tomáš Semrád (4+6)

Nejlepší střelec: Miroslav Třetina (7 branek)

Nejlepší nahrávač: Jan Milfait, Luboš Voříšek (oba 11 asistencí)

Nejlepší hráč v hodnocení +/- Martin Nepokoj (+3)

Nejtrestanější hráč: Luboš Voříšek (18 TM)

Bruslaři v play-off vyřadili Kopřivnici a Valašské Meziříčí

Vítěz jižní skupiny měl poměrně snazší cestu do finále než Žihadla. Ve čtvrtfinále se Rebelům postavila kopřivnická Tatra, která sice mohutně vzdorovala, leč nakonec prohrála 2:3 na zápasy. Semifinálovým protivníkem souboru Jiřího Čelanského bylo Valašské Meziříčí. Bobři, kteří v sérii zápasili s velkou marodkou a celku z Vysočiny podlehli 1:3.

Čtvrtfinále:

BK Havlíčkův Brod – HC Tatra Kopřivnice 4:3p.

HC Tatra Kopřivnice – BK Havlíčkův Brod 5:4p.

BK Havlíčkův Brod – HC Tatra Kopřivnice 5:4

HC Tatra Kopřivnice – BK Havlíčkův Brod 4:3p.

BK Havlíčkův Brod – HC Tatra Kopřivnice 7:1

Semifinále:

BK Havlíčkův Brod – HC Bobři Valašské Meziříčí 5:2

HC Bobři Valašské Meziříčí – BK Havlíčkův Brod 2:0

BK Havlíčkův Brod – HC Bobři Valašské Meziříčí 4:2

HC Bobři Valašské Meziříčí – BK Havlíčkův Brod 2:3sn.

Sestavy z minulého utkání:

HC Moravské Budějovice: Groh (Vacek) – Trnka, Pelikán, Kadela, Furch, Peroutka (C), Kabelka, Kliment, Pospíchal – Matějka, Bulín, Juráň, Horký, Mlynář, Mikeš (A), Hačecký, Rytnauer (A), Čejka, Ferda, Heinrich, Krutiš.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Nepokoj, Kulhánek, Šmíd, Vala, Vacík, Dudycha – Michálek, Třetina (C), Přidal – Milfait (A), Matušík, Voříšek (A) – Kuchta, Kozlík, Chlubna – Beneš, Ludvík, Cachnín.

Vzájemné zápasy smírně 2:2

Obě mužstva se utkala v letošní základní části čtyřikrát. Ve dvou případech se po vítězství 4:2 a 7:5 radovala Žihadla. Bruslaři dokázali zvítězit taktéž dvakrát (6:2,2:0).

Trumfy žihadel pro finále

Touha po odplatě: Byl to právě Havlíčkův Brod, kdo vystavil Moravským Budějovicím stopku v uplynulých dvou sezonách. Navíc souboje těchto mužstev jsou často označovány jako derby Vysočiny. O motivaci budou mít tedy naši hokejisté postaráno.

Zdravé mužstvo: Loňské vyřazovací boje poznamenala pro Moravské Budějovice častá zranění. Z tohoto důvodu nemohlo hrát hned několik důležitých hráčů, jiní nastupovali se sebezapřením. Nakonec právě tento fakt zřejmě rozhodl, když Žihadlům v koncovkách zápasů už docházely síly. Letos je tým zdravý, a navíc komfortně široký, marodka mu tedy cestu nezkříží.

Trumfy Havlíčkova Brodu pro finále

Postupový sen: Pokud je pro Moravské Budějovice motivací konečně porazit svého rivala z Kotliny, tak pro Havlíčkův Brod musí být cílem prolomit prokletí a postoupit do 1.ligy. V uplynulých dvou letech se Bruslaři pokaždé dostali až do baráže, ale v ní nebyli ani jednou úspěšní.

Kostra týmu: Tento bod je společný pro oba soupeře. Havlíčkův Brod a rovněž Moravské Budějovice disponují mužstvem, jenž je už dlouhou dobu pohromadě. Oba kádry jsou tak díky tomu soudržné, což koneckonců můžeme označit za jeden z hlavních aspektů proč dokráčely až do finále.

Finále očima Radima Ferdy: „ Zápasy budou dle mého názoru velice vyrovnané. Naše největší síla je nejspíše v týmovosti a v odhodlání. V kabině máme skvělou partu a každý zápas chceme vyhrát. Snad vše dotáhneme do vítězného konce“.

Termíny zápasů:

  1. zápas neděle 24. 3. (Havlíčkův Brod)
  2. zápas úterý 26. 3. (Moravské Budějovice)
  3. zápas čtvrtek 28. 3. (Havlíčkův Brod)
  4. zápas sobota 30. 3. (Moravské Budějovice)
  5. zápas pondělí 1. 4. (Havlíčkův Brod)

Poslední dva zápasy se hrát nemusí

Věděli jste, že...?

  • Nejproduktivnějším hráčem Žihadel je v play-off aktuálně David Horký (2+7)
  • Dominik Groh se může ve vyřazovací části pochlubit úspěšností zásahů činící 93.38%
  • Poslední semifinálový zápas proti Šumperku vidělo na moravskobudějovickém zimním stadionu 1003 fanoušků. Poprvé v letošní sezoně tak padla hranice 1000 návštěvníků.
  • Na havlíčkobrodské marodce se momentálně nachází nejproduktivnější obránce týmu Tomáš Semrád, přičemž jeho start ve finále je nejistý.

Vstupné na finále: 80 Kč

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz