Nový systém soutěže pro sezonu 2019/2020 je schválen!

Nový systém soutěže pro sezonu 2019/2020 je schválen!


Třetí nejvyšší hokejová soutěž zná svůj model pro příští sezonu. Ten zahrnuje tři skupiny po devíti týmech. V tomto článku si plánovaný systém představíme.

K následujícímu druholigovému ročníku zaslalo přihlášku 27 klubů. Z těch, se kterými se počítalo tak neučinila Orlová a Český Těšín. Žihadla, která stojí na prahu nové éry jsou společně se Žďárem nad Sázavou a Havlíčkovým Brodem předběžně zařazena k loňské východní skupině. V praxi to znamená, že se moravskobudějovický soubor bude utkávat s dobře známými soupeři, jako například Šumperkem, Hodonínem či Valašským Meziříčím.

Současný formát počítá se 40 zápasy během základní části. Všechny celky tak poměří své síly pětkrát, klasicky dvakrát doma a dvakrát venku. Do vyřazovacích bojů proklouzne vždy šest nejlepších mužstev z dané skupiny, přičemž první dva celky budou katapultovány přímo do semifinále. Zbylé družiny svedou boj v sériích hraných na tři vítězná utkání o další semifinálové místenky,

Zajímavým zpestřením celé soutěže se pak zcela jistě stane účast čínského klubu China Golden Dragon, který by měl své domácí zápasy hrát v Berouně. V Moravských Budějovicích se však Číňané nepředstaví.

Závěrečnou informací, jenž má v tomto textu své místo je ta o tom, že následující sezona by měla být nesestupová. Žádný z druholigových účastníků by tedy neměl příští rok na jaře spadnout do Krajského přeboru.

Předběžné rozdělení druholigových skupin pro sezonu 2019/2020:

 

Skupina Západ:

HC Vlci Jablonec nad Nisou, MOSTEČTÍ LVI, HC Děčín, HC Řisuty, HC Draci Bílina, BK Nová Paka, HC Stadion Vrchlabí, HC Trutnov, HC RODOS Dvůr Králové.

 

Skupina Střed:

HC David servis České Budějovice, HC Tábor, IHC Písek, SHC Klatovy, HC Příbram, China Golden Dragon (ZS Beroun), HC Kobra Praha, NED Hockey Nymburk, SC Kolín.

 

Skupina Východ:

BK Havlíčkův Brod, SKLH Žďár nad Sázavou, HC Moravské Budějovice 2019, HK Opava, SHK Hodonín, DRACI ŠUMPERK, HC Nový Jičín, HC TATRA Kopřivnice, HC Bobři Valašské Meziříčí.

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz