DOMÁCÍ PROSTŘEDÍ ŠTĚSTÍ NEPŘINESLO! TECHNIKA SROVNÁVÁ STAV SÉRIE NA 1:1!

HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
3 : 6 (2:2, 1:1, 0:3)
HC Technika Brno HC Technika Brno

Soupiska domácí

Šťastný (Máj) – Peroutka, Randa, Jaroš, Sechovec (A), Pelikán, Sobotka, Forman, Šťáva – Matějka, Rytnauer (A), Havel, Paták, Trojan (C), Horký, Krutiš, Pěška, Mikeš, Lupač, Vlašín. Trenér: Jiří Rech.

Rozhodčí

S. Mertl - Bc. O. Polák
Ing. L. Rampír

Soupiska hosté

Jekel (Novák) – Habrovec (C), Sedlák, Šidák, Havíř (A), Navrátil Strýček, Zbořil – Stehlík, Bustin, Brzobohatý P., Benýšek (A), Biolek, Jurča, Piskoř, Brzobohatý M., Boček, Kadlec, Látal. Trenér: Roman Kaňkovský.

Vyloučení 9:9
Využití 1:3
V oslabení 0:0
Počet střel ?
Diváků 650
  • Matějka (Lupač, Vlašín) 8. minuta
    Branka domácí
  • Horký (Rytnauer, Krutiš) 11. minuta
    Branka domácí
  • Jurča (Havíř) 14. minuta
    Branka hosté
  • Stehlík (Šidák) 14. minuta
    Branka hosté
  • Benýšek (M. Brzobohatý, Jurča) 22. minuta
    Branka hosté
  • Paták (Pěška, Mikeš) 28. minuta
    Branka domácí
  • Havíř (Benýšek, Zbořil) 49. minuta
    Branka hosté
  • Piskoř 51. minuta
    Branka hosté
  • Stehlík (Bustin) 59. minuta
    Branka hosté

Dnes bylo na programu druhé utkání čtvrtfinále play-off, v němž se roji Žihadel po necelých dvou dnech opětovně postavila brněnská Technika, tentokráte však v jejich hájemství na Vysočině. V duelu se sice, stejně jako ve čtvrtek, dostal do rychlého vedení, ale Sovy rychle srovnaly a nakonec též překlopily vývoj sportovního boje na svou stranu. Po dalším vyrovnání byla k vidění vyrovnaná partie. V ní se nakonec hokejové štěstí usmálo na obyvatele druhého největšího města naší vlasti, kteří v poslední třetině pevně uchopili pomyslné otěže zápasu. Především díky tomu srovnali stav série na 1:1. Třetí utkání je na programu v Brně opět pozítří.

Již po necelých třech minutách se ve velké příležitosti ocitl domácí kapitán Jan Trojan hledající mezírku mezi betony Pavla Jekela, leč ten ji stačil zavčas utěsnit. Posléze byl za nedovolené bránění vykázán na trestnou lavici Lukáš Havel, ale hosté nabízenou příležitost do gólové reality nepřetavili. Aktivita byla i po návratu našeho nejproduktivnějšího hráče z lavice hříšníků na černožlutých holích. V 7. minutě dostal parádní nahrávku mezi kruhy Filip MATĚJKA, ale v důsledku neseřízených miřidel těsně minul cílový prostor. Nesmutnil ovšem dlouho – v 8. minutě se tentýž útočník dostal k odraženému touši a bez problémů jej zametl za brankovou čáru (1:0). Pár vteřin na to se v totožné příležitosti ocitl Trojan, ale brněnský lapač předvedl zákrok z kategorie famózních. Poté dostali výhodu přesilovky i domácí. Technika ji sice přežila bez úhony, ale krátce po návratu jejich kapitána Jana Habrovce zpět do víru hry vybuchla na Vysočině druhá rachejtle euforie. V 11. minutě vystřelil Ladislav Rytnauer a u odraženého puku byl nejrychleji David HORKÝ, který v cuku letu navýšil vedení Žihadel na 2:0. Dva rychlé direkty evidentně otřásly sebevědomím Sov, ale ty se rychle otřepaly a opět se vrátily do zápasu. Využily k tomu vyloučení Rytnauera, během něhož Šťastný nejprve pokryl přečíslení 2 na 1, ale ve 14. minutě byl na rychlou střelu Petra JURČI z bezprostřední blízkosti krátký (2:1). Ještě, než si příznivci party kolem Jiřího Recha stačili ulevit, bylo ovšem srovnáno, to když (stále ve 14. minutě) se nahození Ondřeje STEHLÍKA odrazilo od jednoho z beků za nic netušícího Jiřího Šťastného (2:2). Obraz hry se během několika vteřin obrátil, Technika se ocitla na koni a začala domácím řádně zatápět. Martin Biolek však svou šanci zakončil tečí do našeho gólmana, na druhé straně Petr Krutiš tečoval střelu svého spoluhráče těsně vedle brněnské tyče. Parádní hokej byl k vidění i nadále a přerušila jej až první siréna.

Startovní výstřel do druhé periody zastihl Žihadla na aktivní vlně, stejně jako na začátku duelu. Po čtyřiceti vteřinách byl ale vyloučen Roman Sechovec a zmatky v domácí obraně po novém rozběhnutí hry Sovy potrestaly. Ve 22. minutě byl nejdůraznější v dotlačování kotouče za brankovou čáru Karel BENÝŠEK (2:3). Možnost korekce průběžného stavu se Moravským Budějovicím naskytla v další přesilovce, ale ta reprezentanty toho města zastihla v hlubokém útlumu. Nejenže ani jednou nevystřelili, v podstatě nepřejeli ani útočnou modrou čáru. Tuto mizérii naštěstí brzy překonali a diváci tak mohli opět sledovat úporný boj o každý centimetr ledu, což se ukázalo jako nejlepší možná strategie. Ve 28. minutě se černé pryže zmocnil Lukáš PATÁK, a ačkoliv obtěžován ze všemožných úhlů, dokázal objet svatyni Brňanů a svou urputností udolat jejího strážce (3:3). Ve 30. minutě mohlo být na útulném zimáku opět veselo, leč domácí potvrdili, že dnes budou jejich hry v početní výhodě spíše na překážku a pohrdli poskytnutou půlminutovou výhodou pěti proti třem. Sportovní spravedlnost dnes ovšem spravedlivě a neúprosně rozdělovala na obě strany - při stejné herní situaci nedokázala výraznou výhodu zužitkovat ani Technika. Ve 40. minutě ještě nebezpečně z hranice kruhu vystřelil Paták a Jekel měl plnou lapačku práce, ale nakonec neposedný puk zkrotil. Tím byl scénář prostřední části mače vyčerpán.

Třetí třetina byla otiskem obou svých předchůdkyň. Ve 45. minutě se kotouč plandal na hranici brankové čáry, naštěstí byl zavčas odklizen do bezpečí. Odpovědí byla dvojnásobná Patákova příležitost o dvě minuty později. Narůstající tlak byl narušen vykázáním Václava Jaroše a to se ukázalo být zlomovou událostí dnešního zápasu. Ve 49. minutě vypálil David HAVÍŘ a díky tomu, že měl Šťastný zakrytý výhled, zaregistroval puk až v síti (3:4). Vzápětí hosty podržel brankář dalším perfektním zákrokem a proto si v 51. minutě mohl vychutnat individuální akci Dominika PISKOŘE, jenž domácího muže s maskou prostřelil v prostoru mezi tělem a lapačkou (3:5). Takovýto vývoj Sovám naprosto vyhovoval a přestože měla Žihadla do konce šedesáté minuty několik zajímavých příležitostí (mj. i v sekvenci power-play při hře 6 na 4), naposledy se skóre hnulo opět v jejich neprospěch, když v 59. minutě neomylně zasáhl prázdnou klec Ondřej STEHLÍK (3:6).

Ostatní výsledky dnešních druhých čtvrtfinálových zápasů play-off skupiny Východ (v závorce stav série, hraje se na tři vítězná utkání):

HC Kopřivnice vs. HC Frýdek-Místek – 0:4 (0:2)

HK Nový Jičín vs. VHK Vsetín – 2:5 (0:2)

SHK Hodonín vs. HC RT TORAX Poruba 2011– 4:3 PP (1:1)

Výsledky dnešních druhých zápasů předkola play-off skupiny Západ (v závorce stav série, hraje se na dvě vítězná utkání).

IHC Písek vs. BK Havlíčkův Brod - 4:5 PP (0:2, postup do čtvrtfinále)

SKLH Žďár nad Sázavou vs. NED Jockey Nymburk - 4:3 PP (1:1)

Připomínáme, že play-out bylo ČSLH zrušeno a z druhé ligy se letos nebude sestupovat.

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz