Prohra v Havlíčkově Brodě až po prodloužení.

BK Havlíčkův Brod BK Havlíčkův Brod
6 : 5p (2:1, 2:2, 1:2)
HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005

Soupiska domácí

Č. Novák (Panec) – T. Semrád, Bušek, Duben "A", Vala, Mečiar, Lacina – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Navrátil, Voříšek, Michálek – Kuchta, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík, Křížek.

Rozhodčí

Radim Slávka – Bohuslav Maloušek
Martin Maťašovský

Soupiska hosté

Dudáček (Dusík)- Šťáva, Kovář, Sobotka "A", Kliment, Peroutka, Pelikán, Polívka – Hačecký, Mikeš "C", Nováček – Rytnauer "A", Krutiš, Horký – Lupač, Matějka, Havel.

Vyloučení 12:10
Využití 2:2
V oslabení 0:0
Počet střel 39:40
Diváků 746
  • Endál (Senrád) 6. minuta
    Branka domácí
  • Semrád (Endál, Třetina) 8. minuta
    Branka domácí
  • Nováček 16. minuta
    Branka hosté
  • Havel (Kovář, Nováček) 25. minuta
    Branka hosté
  • Přidal (Třetina) 33. minuta
    Branka domácí
  • Havel (Mikeš, Šťáva) 36. minuta
    Branka hosté
  • Přidal (Endál) 40. minuta
    Branka domácí
  • Semrád (Lacina) 45. minuta
    Branka domácí
  • Mikeš (Šťáva, Nováček) 51. minuta
    Branka hosté
  • Rytnauer (Havel, Nováček) 59. minuta
    Branka hosté
  • Endál 63. minuta
    Branka domácí

Komentář k zápasu (bkhb.cz)

Hned od úvodních minut byli aktivnějším mužstvem domácí a brzy přišla odměna. Tomáš Semrád vyslal dopředu po pravé straně Lukáše Endála, který svůj typicky dravý průnik zakončil gólem. O další dvě minuty později si oba aktéři předešlé akce vyměnili role a po střele Tomáše Semráda od modré čáry už domácí vedli o 2 góly.

Pro Lukáše Endála měla tato asistence speciální příchuť, neboť díky ní zaokrouhlil počet nasbíraných bodů v základní části v dresu Havlíčkova Brodu na rovných 200. Žihadlům se ovšem podařilo snížit, když důrazný Lukáš Nováček obral beka domácích o kotouč a zblízka puk propasíroval do branky.

Krátce po začátku druhé periody bylo dokonce srovnáno a postaral se o to hráč, který Kotlinu dobře zná. Po Kovářově střele se puk odrazil na hůl Lukáše Havla, jenž pohotovou dorážku poslal nad Novákovu lapačku. Když Bruslaři přežili oslabení 3 na 5, dostali se opět do vedení. Miroslav Třetina objel bránu a přihrál Patriku Přidalovi, jenž se z předbrankového prostoru nemýlil.

Vedení Havlíčkovu Brodu ale nevydrželo dlouho. Domácí se museli znovu bránit ve třech proti čtyřem soupeřům, kteří pohlednou kombinací uvolnili Lukáše Havla, a ten už pohodlně zametl kotouč do odkryté klece. V závěru druhého dějství ovšem Lukáš Endál našel rozjetého Patrika Přidala, jenž si sjel až před bránu a po bekhendovém blafáku poslal Bruslaře znovu do vedení.

Na začátku třetí třetiny mohli hosté vyrovnat, jenže když únik Romana Mikeše zlikvidoval Čeněk Novák, naopak domácí odskočili svému soupeři na rozdíl dvou gólů. Na modré čáře se napřáhl Tomáš Semrád a podruhé v utkání propálil všechny včetně gólmana Dudáčka. Toho po páté inkasované brance nahradil Lukáš Dusík.

Rozhodčí uděloval spoustu trestů a plnila se hlavně trestná lavice Havlíčkova Brodu. Domácí se znovu museli bránit ve třech, čehož Moravské Budějovice s radostí využily. Odražený puk z levé strany do brány napálil Roman Mikeš a zařídil snížení. Před koncem třetí třetiny Žihadla odvolala brankáře a hrála v šesti. Bruslařům se nepodařilo vyhodit puk z pásma, propadli a po přečíslení 3 na 1 uklízel puk do zívající svatyně Ladislav Rytnauer.

Zápas tedy dospěl do prodloužení a v něm dostali početní výhodu svěřenci Aleše Tottera. Volného prostoru na ledě využil Lukáš Endál, když se hnal dopředu po levé straně. Lukáš Dusík mu sice vykryl střelecký úhel, jenže se dostal ven z brány a havlíčkobrodský útočník šikovným manévrem zasunul kolem bližší tyče puk do sítě.

Zajímavostí je, že o přihrávku se postaral kapitán Miroslav Třetina, a tím se dostal na počet 299 nasbíraných bodů za Havlíčkův Brod. To samo o sobě by nic neznamenalo, jedná se ovšem o vyrovnání klubového rekordu, který do teď držel Richard Cachnín. Bonusový bod díky tomu zůstal doma v Kotlině.

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz