Kozlové trkli třikrát, ale Žihadla rozhodla o vítězství sedmi bodnutími.

HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
7 : 3 (1:0, 2:1, 4:2)
SC Kolín SC Kolín

Soupiska domácí

Dudáček (Dusík) – Šťáva, Kovář, Sobotka, Kliment, Pelikán, Peroutka, Polívka – Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Matějka, Lupač, Hačecký, Bulín.

Rozhodčí

Ing. Rudolf Volf – Bohuslav Maloušek
David Otáhal

Soupiska hosté

Sejpal (52. Březina Martin) – Hanzl, Zukal, Voženílek, Skokan, Barták, Horyna, Březina Marek – Malý, Semirád, Kadlec, Zumr, Jelínek, Pipek, Krajňák, Kadlec, Kozák, Černý.

Vyloučení 2:4
Využití 0:1
V oslabení 0:0
Počet střel 36:22
Diváků 445
  • Nováček (Havel, Kovář) 20. minuta
    Branka domácí
  • Bulín (Lupač) 25. minuta
    Branka domácí
  • Rytnauer (Krutiš, Matějka) 32. minuta
    Branka domácí
  • Malý (Březina Marek) 39. minuta
    Branka hosté
  • Kliment (Krutiš, Rytnauer) 43. minuta
    Branka domácí
  • Malý (Kadlec , Horyna) 46. minuta
    Branka hosté
  • Mikeš (Havel, Nováček) 47. minuta
    Branka domácí
  • Mikeš (Sobotka, Nováček) 52. minuta
    Branka domácí
  • Rytnauer (Horký, Bulín) 56. minuta
    Branka domácí
  • Malý (Kadlec) 60. minuta
    Branka hosté

Komentář k utkání

Úvod utkání se nesl v opatrném duchu. Oba týmy hrály dobře zezadu a útočníci je jen těžko dostávali do šancí. Asi největší příležitost měl domácí Nováček, jehož střelu na poslední chvíli hostující obránci vytěsnili nad branku. Na druhé straně byl blízko úspěchu Malý, jehož teč proletěla pár centimetrů nad břevnem domácí branky. Už se zdálo, že obrany zvítězí na útoky, když se v hostujícím brankovišti nejrychleji zorientoval Lukáš Nováček a poslal Žihadla do vedení.

Druhou část začali aktivněji domácí hráči. Hosté lehce otevřeli hru, čehož Žihadla využila k navýšení vedení. Nejprve svojí první brankou v žlutočerném dresu poslal domácí do dvoubrankového vedení Jan Bulín a zhruba v polovině utkání přidal třetí branku Ladislav Rytnauer. Hosté vykřesali naději na dobrý výsledek v přesilové hře, kterou zužitkovali z hole Josefa Malého.

Třetí dějství začali Kozlové přesilovou hrou a měli šanci na kontaktní gól, jenže nikdo z nich nedokázal doklepnout za Dudáčkova záda volný puk v brankovišti domácích. Trest přišel záhy. Mez kruhy si najel Michal Kliment a s přehledem skóroval. Hosté dokázali znovu snížit. Do tandemu si najel opět Josef Malý, a zpoza obránce prostřelil domácího brankáře. Jenže po 18 sekundách bylo vše jinak. Na druhé straně šikovně tečoval nabídku spoluhráče Roman Mikeš. Domácí byli aktivnější, Lukáš Havel jel sám na Sejpala, ale hostující ochránce svatyně jeho parádičku přečetl. Ale o pár minut později již byl krátký na další šikovnou teč Romana Mikeše, a do brány pustil náhradního gólmana Martina Březinu. Ale ani on neudržel čisté konto. Po několika dobrých zákrocích byl krátký na bekhend Ladislava Rytnauera. Hostům se podařilo ještě v závěru korigovat výsledek, když osm sekund před koncem zkompletoval hattrick Josef Malý.

Domácí byli aktivnější a zaslouženě zvítězili. Vzhledem k předvedené hře je pro hosty porážka 7:3 poměrně krutá.   

 

Ohlasy k utkání

Jiří Seidl - trenér SC Kolín

„Zápas byl v první třetině vyrovnaný, domácí trošku víc tlačili. Myslím si, že hodně ovlivnila vývoj utkání branka v poslední minutě první třetiny. Tam jsme to chtěli uhrát bez gólu, ale bohužel se nám to nepodařilo. Od druhé třetiny jsme tu hru otevřeli trošku víc než jsme měli a soupeř nás trestal.“

 

Tomáš Jakeš - asistent trenéra HC Moravské Budějovice 2005

„Od začátku jsme věděli, že Kolín je silný soupeř, připravovali jsme se na to. Bylo tam nasazení, myslím, že se utkání muselo divákům líbit. Bylo to nahoru, dolů, mělo to tempo. Byl to jeden z nejpodařenějších zápasů. Jsme rádi, že jsme potvrdili takovou tu tendenci, že umíme zahrát, přestože tam byly nějaké chyby, ale to je hokej. Kluci to zvládli jako jeden tým. Myslím, že jsme se odrazili do dalšího zápasu a jedeme dál.“

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz