Po prohře v Nymburce klesla Žihadla na 5. příčku průběžné tabulky.

NED Hockey Nymburk NED Hockey Nymburk
6 : 3 (3:0, 2:1, 1:2)
HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005

Soupiska domácí

Bude brzy doplněno

Rozhodčí

Patrik Vokřál - Ondřej Doležal
David Klouček

Soupiska hosté

Bude brzy doplněno

Vyloučení 2:2
Využití 1:0
V oslabení 1:0
Počet střel
Diváků 150
  • Eis (Bičiště) 2. minuta
    Branka domácí
  • Jandus 8. minuta
    Branka domácí
  • Šimek (Stehlík) 19. minuta
    Branka domácí
  • Šáňa (Eis, Ječný) 27. minuta
    Branka domácí
  • Šimek (Stehlík, Kříž) 35. minuta
    Branka domácí
  • Horký (Sobotka, Lupač) 38. minuta
    Branka hosté
  • Rytnauer (Kliment, Salát) 43. minuta
    Branka hosté
  • Bulín (Lupač) 55. minuta
    Branka hosté
  • Stehlík (Pýcha) 60. minuta
    Branka domácí

Komentář k utkání (web NED Hockey Nymburk - http://klub.nedhockey.cz/)

Domácí šli do utkání s jasným cílem - zastavit černou sérii proher, která je provázela od derby s Kolínem. Do utkání tak vstoupili nažhaveni a už ve druhé střídání se radovali z gólu, když spolupráci s Bičištěm zakončoval Eis. Za hosty odpověděl Krutiš, ale Brázdil si s jeho pokusem z blízka poradil. Znovu se skóre měnilo při oslabení Nymburka. Hostující brankář Dudáček chyboval za vlastní bránou, kde jej obral o puk Tomáš Jandus a bylo to 2:0. Vzápětí odpaloval puk rukavicí z brankové čáry nymburský obránce Kříž a z gólu se hosté neradovali ani po akci Šurého, proti kterému předvedl skvělý přesun brankář Brázdil. Na konci úvodního dějství přidali domácí ještě jednu branku, když se hned po vyhrané buly trefil přesně do růžku Šimek a hostující brankář Dudáček poté přenechal své místo v brance hostí Dusíkovi. 
Prostřední dějství začalo obrovským náporem hostí, kteří na dvě a půl minuty zamkli domácí v obranné třetině, přičemž někteří z domácích hráčů nestačili za celou dobu vystřídat, ani z tohoto tlaku však hosté nevytěžili nic. Odpovědí domácích byla přesná rána Saňi, který ranou od modré vstřelil čtvrtý domácí gól. Chvíli nato dostali domácí možnost dvojnásobné přesilové hry, tu sice nevyužili, ale v dobíhající klasické přesilovce napřáhnul od modré Stehlík a Šimek již neměl problém dorazit puk z čáry do sítě. Vzápětí zachránila hosty po střele Ječného tyč. Na konci druhé periody se konečně mohli radovat i budějovičtí, když Sobotkovu ránu dorazil Horký. 
Na začátku třetí dvacetiminutovky se gólově prosadil veterán moravskobudějovického celku Rytnauer a v týmu hostí ještě rozhořel plamínek naděje. Ten začal hořet ještě více, když novic v nymburském dresu Svoboda ztratil puk na útočné modré a obránce Kříž pak už marně naháněl rychlonohého Bulína, který nechytatelným blafákem zakončeným pod víko potřetí překonal Brázdila. Minutu a padesát vteřin před koncem se hosté odhodlali k power play. Domácí byli až téměř do konce zápasu pod tlakem ve vlastním obranném pásmu, ale vyloženou šanci si hosté nepřipravili. Naopak osm vteřin před koncem inkasovali po střele Stehlíka do odkryté branky  pošesté. 

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz