O vysokém vítězství rozhodla třetí třetina.

HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
10 : 3 (3:1, 2:2, 5:0)
HC David Servis Č. Budějovice HC David Servis Č. Budějovice

Soupiska domácí

Dusík (Dudáček) – Šťáva,Kovář, Sobotka, Kliment, Peroutka, Salát, Polívka – Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Lupač, Matějka, Šurý, Hačecký.

Rozhodčí

Přemysl Skopal – Bc. Jan Kleprlík
Bc. Martin Čelechovský

Soupiska hosté

Spáčil (Provazník) – Cikán, Chaloupka, Škopek, Babschuk, Břečka, Pessr, Žáček – Čanda, Ferebauer, Bárta, Sumerauer, Marek, Volf, Fleischman, Zayml.

Vyloučení 5:4
navíc Spáčil (DAS) 10 min OT
Využití 4:1
V oslabení 0:0
Počet střel 48:21
Diváků 287
  • Volf (Škopek, Zayml) 4. minuta
    Branka hosté
  • Havel (Mikeš, Nováček) 8. minuta
    Branka domácí
  • Lupač (Krutiš, Matějka) 19. minuta
    Branka domácí
  • Rytnauer (Havel, Horký) 20. minuta
    Branka domácí
  • Bárta (Chaloupka, Ferebeuer) 25. minuta
    Branka hosté
  • Rytnauer (Kliment) 29. minuta
    Branka domácí
  • Peroutka (Matějka, Rytnauer) 36. minuta
    Branka domácí
  • Bárta (Marek, Chaloupka) 40. minuta
    Branka hosté
  • Mikeš (Horký, Šťáva) 42. minuta
    Branka domácí
  • Polívka (Šťáva, Havel) 45. minuta
    Branka domácí
  • Polívka (Mikeš, Matějka) 50. minuta
    Branka domácí
  • Mikeš (Šťáva, Havel) 51. minuta
    Branka domácí
  • Krutiě (Matějka) 52. minuta
    Branka domácí

Komentář k utkání

Utkání zahájily oba týmy opatrně a brankáři se v úvodních minutách ani pořádně nezahřáli. Domácí gólman si v podstatě poprvé pořádně sáhl na kotouč, když jej lovil z vlastní branky po teči Jakuba Volfa. Domácím se ještě v průběhu první třetiny podařilo skóre otočit, když využili hned tři nabídnuté přesilovky. O vyrovnání se postaral Lukáš Havel, do vedení poslal Žihadla Marek Lupač a pouhých devět sekund před koncem třetiny navýšil vedení Ladislav Rytnauer.

I v druhé části měli diváci na co koukat. Z poměrně velkého počtu šancí na obou stranách se jako první brankově ujal pohotový kousek Jiřího Bárty. Dvoubrankové vedení vrátil domácím za nedlouho střelou švihem Ladislav Rytnauer a třígólový odstup zařídil opět v přesilové hře Jiří Peroutka. Hosté utkání zdramatizovali v poslední minutě, když využili přesilovou hru pět na tři z hole Jiřího Bárty.

Hosté měli možnost zdramatizovat duel na počátku třetí části v dohrávce přesilové hry. Šanci však nevyužili a tak trestala Žihadla. Domácí hráči v průběhu deseti minut pětkrát poslali touž za záda hostujícího brankáře. Nejprve využil přečíslení Roman Mikeš, poté se přesnou střelou od modré prosadil Erik Polívka. O chvíli později se situace opakovala a Erik Polívka se v zápase prosadil podruhé. V polovině třetiny se z levého kruhu přesně trefil Roman Mikeš a diváky skandovanou desítku přetavil v realitu Petr Krutiš o minutu později. Hosté se do poslední minuty snažili o korekci výsledku, ale jejich akce postrádaly přesnost nebo ztroskotaly na dobře chytajícím Dusíkovi v domácí kleci.

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz