Zasloužené vítězství po obratu ve třetí třetině.

HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
7 : 4 (2:0, 1:2, 4:2)
BK Havlíčkův Brod BK Havlíčkův Brod

Soupiska domácí

Dusík (Dudáček) – Šťáva, Kovář, Sobotka, Peroutka, Salát, Pelikán – Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Matějka, Hačecký, Šurý.

Rozhodčí

Svatopluk Kopeček – Bc. Marek Čelechovský
Bc. Jan Kleprlík

Soupiska hosté

Panec (Novák) – Vala, Semrád, Duben, Kříž, Bušek, Kulhánek – Navrátil, Přidal, Třetina, Michálek, Kuchta, Voříšek, Chlubna, Kozlík, Beneš, Křížek, Szilva, Nguyen.

Vyloučení 7:10
navíc Vala (HBR) 5 min + do konce utkáni
Využití 5:1
V oslabení 1:0
Počet střel 25:31
Diváků 507
  • Horký (Nováček, Pelikán) 11. minuta
    Branka domácí
  • Krutiš (Šťáva, Havel) 20. minuta
    Branka domácí
  • Matějka (Šťáva, Krutiš) 21. minuta
    Branka domácí
  • Navrátil (Vala, Třetina) 26. minuta
    Branka hosté
  • Třetina (Duben) 40. minuta
    Branka hosté
  • Voříšek (Přidal) 43. minuta
    Branka hosté
  • Kuchta (Michálek, Kulhánek) 45. minuta
    Branka hosté
  • Peroutka (Rytnauer, Krutiš) 48. minuta
    Branka domácí
  • Matějka (Krutiš, Rytnauer) 53. minuta
    Branka domácí
  • Nováček (Mikeš, Havel) 54. minuta
    Branka domácí
  • Mikeš (Krutiš) 59. minuta
    Branka domácí

Komentář k utkání

Utkání týmů z horní poloviny tabulky se od počátku hrálo ve vysokém tempu, a tak diváci hned od prvního vhazování měli na co koukat. První šanci ke skórování měli hosté, ale svoji početní výhodu promarnily. Trest přišel záhy z hole Davida Horkého, který z mezikruží nasměroval touš pod horní tyč soupeřovi klece. Několik dalších slibných akcí na obou stranách zůstalo nevyužito, tu největší promarnil Třetina, když neproměnil samostatný únik. Žihadla navýšila vedení 2 vteřiny před koncem třetiny, když v přesilové hře stál na správném místě před brankou Petr Krutiš.  

Tak, jak domácí první část ukončili, začali i tu druhou. Hned v úvodní minutě dokončil Šťávovu akci přesnou trefou Filip Matějka. Hosté se dostali do zápasu využitím početní výhody. Střelu od modré před domácí svatyní tečoval mezi betony brankáře Filip Navrátil. Možnost snížit měl Kulhánek, ale sám před Dusíkem neuspěl. Snížení hostí přišlo po skončení druhé části. Miroslav Třetina vystřelil po doběhnutí času hry, červené světlo za brankou už se nemohlo rozsvítit, ale hlavní sudí branku z nepochopitelných důvodů uznal.

Úvod třetího dějství vyšlo dokonale bruslařům z Havlíčkova Brodu. Nejprve Luboš Voříšek v přečíslení 2 na 1 vyrovnal a o chvíli později po ostřelování domácí klece se do černého trefil Petr Kuchta. Hosté měli hru pod kontrolou, a tak je poměrně nepochopitelné, že se od vedoucí branky uchylovali k nečistým zákrokům.  V přesilové hře srovnal stav utkání Jiří Peroutka. Hosté se i nadále nechávali vylučovat za sekání, faul kolenem, dokonce Vala odešel předčasně do kabin za úder do oblasti hlavy a krku. V oslabení mohl však vrátit vedení hostům Kulhánek, ale svůj únik neproměnil. Přesilovou hru Žihadla nakonec využila. Domácím vedení vrátil Filip Matějka. Po dalším nečistém zákroku hostujícího hráče využil dvojnásobnou Lukáš Nováček. Šanci ke korekci skóre měli hosté čtyři minuty před koncem, když dostali šanci hrát přesilovou hru. Trenér hostí se rozhodl pro hru bez brankáře, 6 na 4. V oslabení však dojel vyhození Krutiše Roman Mikeš a pohodlně zasunul touš do prázdné branky.

Domácí hráči tak obrali lídra tabulky o všechny body díky aktivní hře a také nedisciplinovanosti soupeře.

 

Ohlasy po utkání

 

Roman Kaňkovský – trenér BK Havlíčkův Brod

„Nám se po špatným začátku podařilo zápas otočit, ale vlastní nedisciplinovaností jsme si utkání prohráli. Myslím si, že s takovým přístupem nebo nedisciplinovaností bysme měli v play off problémy. Snad si z toho vezmeme ponaučení do dalších utkání.“

 

Tomáš Jakeš – asistent trenéra HC Moravské Budějovice 2005

„Přijel Havlíčkův Brod, což je vedoucí tým tabulky. Věděli jsme, že je to těžký soupeř. Mají nějaké zraněné hráče, stejně jako my máme nějakou marodku. První třetinu jsme začali výborně, stejně jako i druhou část. Trošku nás rozhodil ten gól do šatny, co jsme dostali. Nechalo to na nás nějaké známky, ale v kabině jsme věděli, že když budeme makat a půjdeme tomu naproti, tak se to musí vyplatit. Ze začátku třetí třetiny to tak nevypadalo, ale kluci šli za tou výhrou s plným odhodláním. Už v kabině jsme věděli, že dneska ty tři body zůstanou tady. To se potvrdilo, máme tři body, jsme rádi a jedeme dál.“

 

Nesprávně uznaný gól Havlíčkova Brodu po skončení 2. třetiny

https://www.youtube.com/watch?v=O9ei19CM1i4

 

 

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz