Využitá přesilovka zajistila Žihadlům vedení v sérii 1:0.

HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
4 : 3 (1:1, 2:2, 1:0)
HC Děčín HC Děčín

Soupiska domácí

Dusík (Dudáček) – Šťáva, Kovář, Sobotka, Peroutka, Salát, Pelikán, Kliment, Polívka – Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Lupač,Matějka, Hačecký, Šurý, Kondratěv.

Rozhodčí

Filip Vrba – Ing. Lukáš Rampír
Bc. David Otáhal

Soupiska hosté

Dlouhý (Lavinger) – Hříbal, Molnár, Chmel,Málek, Vaněk,Kaltenböck, Vegner – Hašek, Volráb, Oliverius, Zika, Šetka, Zajan, Sýkora, Vacek, Faigl, Kopta.

Vyloučení 4:5
Využití 1:0
V oslabení 0:0
Počet střel 33:22
Diváků 542
  • Horký (Kondratěv, Lupač) 8. minuta
    Branka domácí
  • Vacek (Faigl, Málek) 16. minuta
    Branka hosté
  • Mikeš (Šťáva, Havel) 22. minuta
    Branka domácí
  • Mikeš (Havel) 24. minuta
    Branka domácí
  • Zika (Kaltenböck) 31. minuta
    Branka hosté
  • Vorláb (Hříbal) 36. minuta
    Branka hosté
  • Horký (Šťáva, Havel) 58. minuta
    Branka domácí

Komentář k utkání

Zápas začaly oba týmy s dobrou obranou vlastní modré čáry a tak se útočníci velice těžko prosazovali do šancí. Více ze hry měli domácí. Odměnou jim byl vedoucí gól, když z levého kruhu přes klubko hráčů trefil horní roh branky David Horký. Navýšení vedení měl na holi Nováček, ale Dlouhý v hostující kleci se včas přesunul a zázračně puk lapil. Hosté hrozili zejména z rychlých protiútoků. Při jedné z mála delších návštěv v útočné třetině mohl srovnat stav Zika, ale jeho střelu zastavila konstrukce domácí svatyně. O pás sekund později se již hráči Děčína radovali, když do poloodkryté klece zavěsil Radim Vacek. Vyrovnaný stav vydržel až do první sirény.

Druhou část začala mnohem aktivněji Žihadla. Ve druhé minutě tečoval do sítě střelu od modré čáry Roman Mikeš. Opět Roman Mikeš o minutu později projel útočným pásmem a podél ležícího gólmana skóroval podruhé. Domácí byli i nadále aktivní a Dlouhý v brance hostí předváděl své umění. Největší šanci nevyužil Rytnauer, který v úniku přestřelil branku. Z protiútoku se na modré čáře přes obránce uvolnil Lukáš Zika a sám proti Dusíkovi se nemýlil. Hosty branka povzbudila a o chvíli později také srovnali stav. Daniel Vorláb z pravého kruhu přes obránce prostřelil domácího gólmana. A tak o osudu utkání měla rozhodnout třetí třetina.

Od počátku třetího dějství bylo na hráčích obou týmů vidět, že nechtějí udělat chybu. V úniku se ocitl Horký, ale obránci hostů jej včas odzbrojili. Na druhé straně udělal chybu v obranném pásmu Mikeš, Vorláb jej obral o touš a tváří v tvář domácímu brankáři trefil horní tyč klece. Dusík v domácí svatyni zlikvidoval i střelu po přečíslení 2 na 1. O osudu utkání rozhodla přesilová hra. Šťávovu střelu od modré zblokovali hostující obránci, bohužel pro Děčín přesně na hůl Davida Horkého, před kterým zívala poloprázdná branka. V závěru hosté zkoušeli i hru bez brankáře, ale kýženého vyrovnání se nedočkali.

Žihadla se tak ujala vedení v sérii 1:0.

 

Ohlasy po utkání

Jaromír Carvan – trenér HC Děčín

„Myslím si, že zápas to byl vyrovnaný. Rozhodla poslední přesilovka, kdy se puk se štěstím odrazil k domácím hráčům. Já jsem čekal takový zápas, nějaká videa Žihadel jsme viděli a sledovali. Jeli jsme sem čtyři a půl hodiny a myslím, že hlavní rozhodčí trochu podlehl té atmosféře tady, a to si myslím, že dneska rozhodlo.“

 

Tomáš Jakeš – asistent trenéra HC Moravské Budějovice 2005

„Typický první zápas play off. Začali jsme docela dobře. Po první třetině 1:1. Na začátku druhé třetiny jsme vedli o dvě branky, měli jsme zápas pod kontrolou. Hosté udeřili z kontrů, zápas srovnali. Bylo to otevřené do poslední minuty. My jsme věřili tomu, že ten domácí zápas nakonec „urveme“. Stálo nás to hodně sil. To k play off patří, udělali jsme první krůček k postupu. Jedeme dál, není důvod se moc radovat, je potřeba dál makat. Ten mančaft na to má, aby postoupil do dalšího kola.“

 

Výsledky ostatních utkání:

Havlíčkův Brod - Řisuty 2:4   (0:0, 0:3, 2:1)

Klatovy - Pelhřimov 7:4   (1:1, 4:3, 2:0)

Žďár nad Sázavou - Trutnov 3:1   (1:1, 2:0, 0:0)

Kobra - Písek 8:2   (1:0, 4:1, 3:1)

Jablonecnad Nisou - Nymburk 3:1   (1:0, 0:1, 2:0)

Vrchlabí - Kolín 2:3   (0:1, 1:2, 1:0)

Tábor - Klášterec nad Ohří 3:4   (0:0, 2:2, 1:2)

 

 

 

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz