Základ vítězství položila Žihadla čtyřmi brankami v první třetině.

HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
6 : 3 (4:0, 1:1, 1:2)
HC Děčín HC Děčín

Soupiska domácí

Dusík (Dudáček) – Šťáva, Kovář, Peroutka, Sobotka, Pelikán, Kliment, Polívka – Havel, Mikeš, ováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Matějka, Lupač, Hačecký, Kondratěv.

Rozhodčí

Stanislav Mertl – Ing. Tomáš Samuel
Josef Mertl

Soupiska hosté

Michajlov (13. Lavinger) – Hříbal, Molnár, Chmel, Zdvořáček, Vaněk, Kaltenböck, Málek – Hašek, Volráb, Oliverius – Zika, Navarra, Zajan – Macek, Racek, Faigl – Rubeš F.

Vyloučení 9:4
navíc Zdvořáček (DEC) 10 min osobní trest
Využití 0:1
V oslabení 0:1
Počet střel 28:25
Diváků 627
  • Havel (Nováček, Mikeš) 7. minuta
    Branka domácí
  • Kondratěv (Sobotka) 8. minuta
    Branka domácí
  • Matějka (Rytnauer, Krutiš) 13. minuta
    Branka domácí
  • Hačecký (Lupač, Horký) 18. minuta
    Branka domácí
  • Molnár (Hříbal, Hašek) 23. minuta
    Branka hosté
  • Horký (Pelikán) 29. minuta
    Branka domácí
  • Navarra (Zdvořáček, Macek) 52. minuta
    Branka hosté
  • Zdvořáček (Kaltenböck) 56. minuta
    Branka hosté
  • Mikeš (Horký, Lupač) 59. minuta
    Branka domácí

Komentářk utkání

Domácí vstoupili do utkání s cílem vstřelit první branku. Jejich aktivitu sice přibrzdilo vyloučení Sobotky, ale poté už na hřišti kralovali. V sedmé minutě byli odměněnu vedoucí brankou, když z dorážky přesně zacílil Lukáš Havel. O minutu později Jevgenij Kndratěv tečoval nahození obránce a bylo to o dvě branky. Rozjetá Žihadla byla dál aktivní a ve třinácté minutě zvýšil vedení z otočky Filip Matějka a vyhnal z branky hostí Michajlova. Střídající hostující gólman hostí Lavinger čelil hned po nástupu na led aktivně střílejícím domácím hráčům. Odolal však jen do osmnácté minuty, kdy za jeho záda vrátil vyražený puk Tomáš Hačecký. Obrovskou šanci ke snížení měl v přesilovce Macek, ale jeho střelu do poloprázdné branky zázračně vyrazil Dusík.

Úvod druhé části patřil Medvědům. Nejprve v početní výhodě snížil od modré čáry Jan Molnár. V následné další přesilovce měl snížení na holi Hříbal, ale jeho rána skončila na horní tyči domácí branky. Čtyřgólové vedení vrátil Žihadlům David Horký. Vybruslil od mantinelu a z mezikruží vymetl pavučiny v horním rohu hostující klece. Možnost změnit stav ukazatel skóre měli na jedné straně Kruriš a na druhé Faigl, ale ani jeden své samostatné úniky neproměnili.

Na počátku třetího dějství nedokázali využít hosté doznívající přesilovou hru. Trest pro hosty mohl přijít z hole Lupače, ale jeho teč skončila těsně mimo levé tyče hostující svatyně. Co se nepodařilo v početní výhodě, zvládli hosté v početní nevýhodě. Při vlastním oslabení natáhl ke střele od modré Roman Navarra a s odrazem o tyč a záda gólmana dopravil touš do klece. Pět a půl minuty před koncem třetí třetiny se hosté odhodlali ke hře bez gólmana a slavili úspěch. Střela Martina Zdvořáčka od modré čáry zapadla do domácí sítě. O minutu později se hosté znovu rozhodli hrát bez strážce branky. Tentokrát však byla úspěšnější Žihadla. Vyhození z obranné třetiny dojel Horký, našel volného Romana Mikeše, a ten neměl problém nasměrovat puk do prázdné branky hostů.

Žihadla tak zaslouženě zvítězila a získala velmi důležité třetí vítězství v sérii. Další, v pořadí šestý, duel se uskuteční v úterý 7.3.2017 na děčínském ledě.

Ohlasy po utkání:

Jaromír Carvan – trenér HC Děčín

„O dnešním utkání rozhodla první třetina. My jsme nebyli připravení, dostali jsme laciné góly. To se občas někdy stává. Samozřejmě tu druhou půlku asi domácí trošku polevili. Ale i tak jsme měli řadu šancí. Je to 3:2 na zápasy. My jsme i doma nehráli špatně, jen jsme nedávali góly. Já doufám, že se sem ještě vrátíme ve čtvrtek.“

 

Tomáš Jakeš – asistent trenéra HC Moravské Budějovice 2005

„Zápas 6:3, pro nás ideální stav. Otočili jsme sérii, vedeme 3:2 na utkání. Musíme udělat poslední krok, ten bývá nejtěžší. Budeme ho chtít udělat v Děčíně. Ale znám to, vím jaké to je, poslední krok udělat je nejtěžší. My na to máme. Otázkou bude momentální forma, ale máme na to dva zápasy, abychom to zvládli.“

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz