HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
4 : 8 (1:2, 2:4, 1:2)
NED Hockey Nymburk NED Hockey Nymburk

Soupiska domácí

Brož (od 25. min. Čáp) – Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Sobotka, Pelikán, Kliment, Peroutka, Pucher ml. – Pucher st., Mikeš, Horký, Rytnauer, Matějka, Lupač, Hačecký, Bulín J., Juráň, Bulín P.

Rozhodčí

Filip Vrba – Bc. Jan Kleprlík
Bc. Jiří Roupec

Soupiska hosté

Formánek (Skuhrovec) – Kříž, Hierman, Knesl, Žemlička, Rittig, Mašek, Parrish, Hofman – Smejkal, Arnošt, Stehlík, Eis, Bičiště, Josefus, Maršoun, Čapek, Planý, Šťastný.

Vyloučení
Využití
V oslabení
Počet střel
Diváků 495
  • ONDŘEJ KŘÍŽ (Jan Stehlík, Daniel Arnošt) 15. minuta
    Branka hosté
  • DAVID HORKÝ (Roman Čermák, Peter Pucher) 15. minuta
    Branka domácí
  • JAN SMEJKAL (Jakub Hierman, Ondřej Kříž) 17. minuta
    Branka hosté
  • JAN STEHLÍK (Daniel Arnošt, Jan Smejkal) 23. minuta
    Branka hosté
  • JAN STEHLÍK (Jan Smejkal) 25. minuta
    Branka hosté
  • ROMAN MIKEŠ (David Horký, Peter Pucher) 26. minuta
    Branka domácí
  • KAREL BIČIŠTĚ (Petr Maršoun) 26. minuta
    Branka hosté
  • ONDŘEJ KŘÍŽ (Jakub Hierman, Stanislav Eis) 33. minuta
    Branka hosté
  • JAN BULÍN (Filip Matějka) 34. minuta
    Branka domácí
  • ROMAN ČERMÁK (Roman Mikeš, David Horký) 41. minuta
    Branka domácí
  • JAN STEHLÍK (Jan Smejkal) 47. minuta
    Branka hosté
  • JAKUB PLANÝ (Jaroslav Rittig) 52. minuta
    Branka hosté

Jak se říká, každý den není posvícení, a ačkoli dnes v Budějovicích bylo, na ledě to poznat nebylo. Tvrz Žihadel v 8. kole opět padla. K dalšímu zápasu 2. hokejové ligy k nám dorazil soupeř z Nymburka, který měl v zádech vítězství z minulého kola proti BK Havlíčkův Brod. 495 diváků dnes od začátku sledovalo ne zrovna pohledný hokej plný nepřesností a domácí borci měli téměř celý zápas problém vzdorovat soupeři, který trestal téměř každé zaváhání.

První třetina začala velice vlažně a domácí jako by byli v hlavě ještě na kolotočích na náměstí. Celá první třetina se nesla v duchu nepřesných přihrávek a marných pokusů domácích borců dostat se do pořádné šance. V čase 1:57 sice skončila střela Tomáše Hačeckého na tyči branky hostí, ale to bylo na delší dobu z nebezpečných šancí vše. Zmar podtrhla pětiminutová přesilovka domácích, která přišla v čase 8:17 po faulu hostujícího Augustina Parrise. Domácí nebyli schopni se déle než tři minuty vůbec usadit v útočném pásmu. Nepřesná přihrávka střídala další a další. Přesilovku poté ukončilo vyloučení Davida Horkého a bylo po nadějích. Domácí fandy sice v čase 14:03 ještě navnadil David Horký, který dostal přihrávku před branku a pohotovou střelou nedal gólmanovi hostí šanci – 1:0. Bohužel již po půl minutě došlo k vyloučení domácích a hráči Nymburka se s tím nepárali, ihned po vyhraném buly pálil Ondřej Kříž a Janu Brožovi puk propadl až do sítě – 1:1. Po dalších nepřesnostech v rozehrávce domácích přišlo opět jejich vyloučení a hokejisté Nymburka opět trestali. Již po necelé minutě přesilové hry střílel z prostoru kruhů Jakub Hierman a Jan Smejkal tečoval – 1:2. Žihadla se k možné odpovědi dostala až těsně před koncem třetiny, ale Filip Matějka z prostoru mezi kruhy trefil pouze Michaela Formánka v bráně hostí.

I druhou třetinu začali hráči Žihadel ospale a aktivní hosté se tlačili k bráně střežené Janem Brožem, který sice stačil pokrýt několik jejich střel, ale v čase 22:36 již na střelecký pokus Jana Stehlíka nestačil – 1:3. I po gólu hostí to byli právě oni, kdo byl aktivnější. Žihadlům se nedařila rozehrávka a do útočného pásma to prostě nešlo. V čase 23:57 se ještě Janu Brožovi podařilo vytlačit střelu, která následovala po přečíslení dva na jednoho, ale o necelou minutu už svůj tým nepodržel. V čase 24:47 jej překvapila střela Jana Stehlíka1:4. Čtvrtý gól vyhnal Jana Brože z klece a v té jej nahradil Jan Čáp, který tak i svůj další start v dresu Žihadel přidal za vcelku nepříznivého stavu. Bohužel i jemu se dlouho nepodařilo držet střelce hostí na uzdě. Ihned po buly přišla v čase 25:02 první střela na jeho klec od Karla Bičiště a puk se nad jeho ramenem dostal až do sítě – 1:5. Tentokrát přišla i odpověď domácích velice rychle, když v čase 25:20 korigoval skóre Roman Mikeš2:5. Domácí poté přeci jen trochu přidali, ale stále je zrazovaly nepřesné přihrávky, které jim bránily ve snížení hrozivého skóre. Do krásné šance se dostal pouze Tomáš Hačecký, ale sám před Michaelem Formánkem neuspěl. Další rána přišla pro domácí fans v čase 32:19, kdy hosté opět potrestali přesilovou hru, tentokrát 5 na 3. Ondřej Kříž pálil od modré a puk skončil v kleci Žihadel – 2:6. Ještě v oslabení se domácím podařilo nepříznivé skóre korigovat, a to když dobře napadající Jan Bulín získal v čase 33:14 puk, při samostatném úniku se nemýlil a jeho střela mezi betony gólmana hostí skončila v síti – 3:6. Do konce třetiny žádný z týmů gól nepřidal a tak se do šaten šlo určitě spokojeněji hostům.

Do třetí třetiny vlétli domácí konečně aktivně a již v čase 40:37 mohl stadion bouřit. Sraženou střelu Romana Mikeše dopravil do sítě Roman Čermák4:6. Jestliže fanoušci čekali, že přijde tlak směřující k vyrovnání, tak byli o své naděje rychle obráni. Domácím se nedařilo kombinovat a do toho přicházela další vyloučení a domácí se tak spíše museli bránit šancím hostí. Když už Žihadla konečně začala přebírat aktivitu v zápase tak přišla v čase 46:56 další studená sprcha. Po závaru před brankou Nymburka totiž přišel jejich protiútok, který nevypadal nebezpečně, ale přesto se nakonec k puku dostal Jan Stehlík, který zkompletoval svůj hattrick – 4:7. Domácí poté sice zbraně nesložili a několikrát se pokoušeli překvapit gólmana hostí, ale to ke gólu nevedlo. V čase 51:49 se po další nepřesné přihrávce domácích dostal k puku Jakub Planý, který svojí střelou nedal Janu Čápovi šanci – 4:8. Tento gól evidentně domácí dorazil a dá se říci, že poté se již utkání jen dohrávalo. Hráči Nymburka hru kontrolovali a do větších šancí domácí nepouštěli a ani oni sami se již dopředu moc nehrnuli.

Další šanci na reparát mají Žihadla již v sobotu 21.10.2017, kdy zajíždějí na led nedalekého Pelhřimova. Díky fanclubu má každý z Vás možnost vyrazit také a na venkovním hřišti tak naše borce podpořit. Do další čtvrtiny pak vlétne náš tým už ve středu 25.10.2017 domácím utkáním s IHC Písek. Takže zase na značkách.

Komentáře k zápasu:

Augustin Žák (trenér HC Moravské Budějovice 2005): „Hráči dělali hrozně moc chyb a měli jsme spoustu vyloučení. Dneska vyhrál soupeř zcela zaslouženě.“

Roman Mikeš (hráč HC Moravské Budějovice 2005): „Dneska to bylo špatný. Začátek mizerný a později byl hrozný led. Dnes to bylo oraniště, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Pro oba týmy to bylo stejné. Dávali nám laciné góly. Zkusilo se to nakopnout změnou brankáře, ale první střela a gól. Snažili jsme se s tím něco dělat, ale vždy nám po gólu hned odskočili a taky tam bylo dneska od nás moc chyb“

1. třetina

2. třetina

3. třetina

Autor: Vladimír Čábel

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz