HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
2 : 6 (0:2, 1:1, 1:3)
BK Havlíčkův Brod BK Havlíčkův Brod

Soupiska domácí

Brož (Čáp) – Čermák,Kabelka, Sobotka, Pelikán, Kliment, Peroutka, Wasserbauer, Pucher ml. – Pucher st., Mikeš, Horký, Rytnauer, Matějka, Krutiš, Lupač,Hačecký,J. Bulín, Juráň, P. Bulín.

Rozhodčí

Radim Slavka
Martin Klouda
Bc. Jiří Roupec

Soupiska hosté

Novák (Marek) – T. Semrád, Vašíček, Vala, Kulhánek, Kříž, Balgalvis, M. Semrád – Přidal,Třetina, Endál,Voříšek, Milfait, Michálek, Kozlík, Beneš,Kuchta,Ludvík.

Vyloučení 8:8
Využití 0:1
V oslabení
Počet střel
Diváků 832
  • LUBOŠ VOŘÍŠEK (Jan Milfait) 4. minuta
    Branka hosté
  • LUKÁŠ ENDÁL (Patrik Přidal) 12. minuta
    Branka hosté
  • PETR KRUTIŠ (Filip Matějka) 25. minuta
    Branka domácí
  • MIROSLAV TŘETINA (Patrik Přidal) 33. minuta
    Branka hosté
  • PATRIK PŘIDAL (Tomáš Semrád) 46. minuta
    Branka hosté
  • MIROSLAV TŘETINA (Lukáš Endál, Patrik Přidal) 51. minuta
    Branka hosté
  • JAN MILFAIT (Luboš Voříšek) 52. minuta
    Branka hosté
  • ROMAN ČERMÁK (Roman Mikeš, Daniel Kabelka) 52. minuta
    Branka domácí

Utkání 11. kola druhé hokejové ligy nabídlo divákům derby Vysočiny s utkáním proti neoblíbenému soupeři z Havlíčkova Brodu. K vidění byl vidět hokej plný soubojů a šancí s bohužel pro domácí nepříznivým výsledkem. 832 přítomných diváků však vidělo krásný hokej, ale spokojeněji určitě odjížděli fandové z Havlíčkova Brodu.


Do první třetiny vstoupili aktivněji hosté, ale do první vážné šance se dostali domácí hokejisté. Peter Pucher získal na modré puk a i přes bránícího hráče se mu jej podařilo posunout na najíždějícího Davida Horkého, který se dostal sám před brankáře hostí. V rozhodující chvíli mu však puk sklouzl z čepele. Pak se již musel ohánět hlavně Jan Brož v bráně Žihadel, který si nejprve poradil se střelou Niklavse Balgalvise a poté i Patrika Přidala. V čase 3:53 se mu ještě podařilo vyrazit další ze střel hostí, ale na dorážku Luboše Voříška již byl krátký – 0:1. O minutu později dostali šanci k vyrovnání i domácí, kdy po faulu Petra Kuchty měli výhodu přesilové hry, která mohla být o chvíli později dvojnásobná, ale rozhodčí jasný faul na Ladislava Rytnauera ignoroval. Přesilovou hru se následně domácím nepodařilo zužitkovat. V čase 11:08 přišel smolný moment, kdy Peteru Pucherovi za bránou přeskočil puk hokejku. K puku se dostal Patrik Přidal, který našel před bránou volného Lukáše Endála, který se nemýlil – 0:2. Do konce třetiny gól nepadl a stav se tak již neměnil, ačkoli David Horký k tomu byl v přesilové hře dvě minuty před koncem třetiny blízko, když se mu podařilo položit Čeňka Nováka v bráně hostí na zem, ale puk již za jeho záda usměrnit nestačil. Za krosček byl vyloučen další z hráčů hostí a domácí tak hráli do konce třetiny pět na tři, ale branku nedali. Do kabin tak šli hosté s dvoubrankovým a nutno říci zaslouženým vedením.

Do druhé třetiny vstupovali domácí stále v dvojnásobné přesilové hře, ale gól se jim nepodařilo vstřelit. Na ten si museli domácí fandové ještě chvíli počkat. V čase 24:22 našel Filip Matějka přihrávkou zpoza brány Petra Krutiše, který svým důrazem před brankou dokázal puk dotlačit do brány – 1:2. Petr Krutiš byl blízko i vyrovnání, ale jeho pokus v polovině třetiny zastavila tyč. Další úder z hole hostí přišel v čase 32:12, a to když Miroslav Třetina využil přesilovou hru – 1:3. Do konce třetiny bylo vidět ještě několik šanci na obou stranách, ale oba gólmani byli pozorní. Po vyrovnaném výkonu ve druhé třetině se do kabin odcházelo stále s dvougólovým rozdílem ve prospěch hostí.

I ve třetí třetině se již od začátku střídaly šance na obou stranách. V páté minutě přišel nešťastný zásah Romana Čermáka, který smolně trefil protihráče holí do tváře, a byla z toho přesilová hra, kterou v čase 45:02 trestal tečí střely od modré Patrik Přidal – 1:4. Polovina třetí třetiny se ukázala jako zlomová pro celé utkání. Hosté totiž dvakrát rychle udeřili a s případným zvratem v zápase to začalo vypadat beznadějně. V čase 50:20 nejprve dostal Miroslav Třetina přihrávku před bránu a pěknou střelou nedal Janu Brožovi šanci – 1:5. V čase 51:02 přišel další šok. Hosté se dostali do přečíslení, které pohotovou střelou do poodkryté brány zakončoval Jan Milfait – 1:6. Domácím se ještě rychle podařilo snížit o jednu branku, když v čase 51:24 vypálil na bránu Roman Čermák, jehož střela propadla jinak bezchybnému Čeňku Novákovi do brány – 2:6. Pak již však diváci moc hokejového umění neviděli. Domácí sice rozhodně zbraně nesložili, ale do hry se začaly dostávat emoce, které vrcholily několika pěstními souboji a opakovanými diskuzemi obou stran. Nejprve se utkal Marek Lupač v bitce s Niklavsem Balgalvisem a oba pak zamířili rovnou do kabin. Další pěstní souboj proběhl mezi Filipem Matějkou a Michalem Semrádem, po kterém i oni zamířili do kabin. Krátce poté následoval i třetí pěstní souboj tentokrát mezi Tomášem Hačeckým a Filipem Benešem. Poslední tři minuty se pak již dohrávaly jen z nutnosti a k vidění již po hokejové stránce mnoho nebylo.

Žihadlům se tak domácí odveta za loňské vyřazení zrovna nevyvedla. K vidění byl sice pěkný hokej, ale v zakončení byl lepší soupeř z Havlíčkova Brodu, což rozhodlo. Na další domácí zápas si musí fandové Žihadel počkat až do 11. 11. 2017, kdy k nám zavítá tým Klatov, který měl v tomto týdnu posílit Erik Polívka, jenž letošní sezonu zahajoval v Trutnově a loni válčil v dresu Žihadel. A snad jen na závěr taková malá vsuvka – kelímky a jiné odpadky na led nepatří. Od fandů Brodu to moc nepřekvapuje, ale že i v táboře Žihadel se takový jedinec najde je smutné...

 

Komentáře k zápasu:

Augustin Žák (trenér HC Moravské Budějovice 2005): „Dneska bylo opět moc chyb a tým jako Brod to trestá. První dva góly byly po chybách. Neproměnila se přesilová hra 5 na 3, a to se nesmí stávat, to se pak nevyhrává. Oni proměňovali šance, my ne.“

Filip Matějka (hráč HC Moravské Budějovice 2005): „Dneska rozhodovaly individuální chyby. Brod je kvalitní soupeř, který chyby trestá. Třeba i s Pískem jsme dělaly chyby, ale ti je nepotrestali. Brod má však mnohem zkušenější tým, který chce bojovat o první ligu. Od začátku sezony máme problém v koncovce a dnes to rozhodlo. Derby je vždy spíše boj než hokej a dnes to boj byl. Také rozhodlo, že se neproměnila přesilovka 5 na 3.“

1. třetina

2. třetina

3. třetina

Sestřih pěstních soubojů

Autor: Vladimír Čábel

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz