HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
1 : 2 (0:1, 1:1, 0:0)
SC Kolín SC Kolín

Soupiska domácí

Brož (Čáp) – Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Pelikán, Kliment, Pucher ml. – Pucher st. Mikeš, Horký, Rytnauer, Krutiš, Lupač, Hačecký, Bulín J., Juráň, Bulín P.

Rozhodčí

Pokorný Zdeněk Mgr.
Maloušek Bohuslav
Maťašovský Martin Ing.

Soupiska hosté

Sejpal (Martínek)- Černý, Březina, Sladký, Pýcha, Barták, Voženílek, Havelka,Kadlec – Malý, Semirád, Panna, Kysela, Morkes, Zumr, Kozák,Prokop, Veselý, Pilný, Pipek, Netušil.

Vyloučení
Využití
V oslabení
Počet střel
Diváků 570
  • JIŘÍ KYSELA (Marek Březina) 19. minuta
    Branka hosté
  • ROMAN ČERMÁK (Peter Pucher, Roman Mikeš) 25. minuta
    Branka domácí
  • LUBOŠ KOZÁK (Marek Březina) 35. minuta
    Branka hosté

K utkání 16. kola druhé hokejové ligy přivítali hráči Žihadel na svém ledě tým SC Kolín. Diváci tak mohli sledovat přímý boj o čtvrtou příčku ve skupině střed. A byl to od začátku do konce opravdu boj o každý puk. 570 přítomných fanoušků, včetně početné skupiny fandů Kozlů, nevidělo mnoho gólů, ale rozhodně nebyla nouze o zajímavé okamžiky a troufnu si říct, že hokej se musel líbit. Domácí fandové odcházeli z utkání smutnější, ale i tak byl vidět vcelku zajímavý zápas.

Již od prvních vteřin utkání bylo vidět, že půjde o boj o každý puk. Ač v první polovině první třetiny nebylo k vidění mnoho gólových šancí, tak se diváci z obou táborů rozhodně nenudili a viděli mimo mnoha soubojů i několik zajímavých střel. Na straně hostů si například mezi obránce krásně sjel Jiří Kysela, ale jeho pokus kryl pozorný Jan Brož. Na straně domácích se naopak ke střele dostal Peter Pucher, ale s tou si poradil gólman hostí Martin Sejpal. O chvíli později v podobné situaci naopak vychytal Jan Brož Jakuba Semiráda. O pár vteřin později byl na druhé straně pozorný i Martin Sejpal, který zkrotil teč Romana Mikeše. V polovině třetiny přišla první vyložená šance, kdy se před Janem Brožem pokoušel nadvakrát skórovat Tomáš Pipek, ale ani ten neuspěl. Jan Brože poté nepřekvapil ani pokus Ondřeje Panny. Na gól si tak diváci museli počkat až do samého závěru třetiny, kdy v čase 18:54 bohužel pro domácí využili hosté přesilovou hru. Po střele od modré puk byl puk před Janem Brožem tečován Jiřím Kyselou a ten tak bohužel nestačil zareagovat – 0:1. Poslední minuta třetiny již změnu skóre nepřinesla a do šaten tak odcházeli spokojeněji a nutno říci zaslouženě hosté.

Do druhé třetiny nastoupili domácí borci aktivně a i jim se brzy podařilo skórovat. V čase 24:37 se podařilo srovnat skóre po přesilovkové kombinaci, kdy na jejím konci stála hůl Romana Čermáka, který střelou od modré propálil vše před sebou – 1:1. I po vyrovnávacím gólu pokračoval boj o každý puk. Minutu po vyrovnávacím gólu se do šance dostal Ladislav Rytnauer, ale s jeho střelou si výborně chytající Martin Sejpal poradil. Ten zkrotil i několik dalších střel Žihadel a vyznamenal se především při teči Romana Mikeše. V čase 28:14 zatrnulo i domácím fandům, když v pěkné šanci neuspěl Tomáš Pipek, jehož střela jen lízla tyč brány Jana Brože. Další pernou chvíli zažili fandové Žihadel i v čase 34:33, kdy se hosté dostali do přečíslení 3 na 1, ale vlastní nepřesnou přihrávkou se o tuto výhodu připravili. O dvacet vteřin později se jim však další rychlý protiútok již podařilo přetavit v gól. Do úniku se dostali Marek Březina a Luboš Kozák. S první střelou Marka Březiny si ještě dokázal Jan Brož poradit, ale puk v lapačce neudržel a ten dopadl přímo k volnému Luboši Kozákovi, který neměl problém jej dopravit do prázdné klece domácích – 1:2. Do konce třetiny bylo již opět k vidění spíše více soubojů než gólových šancí, a tak hosté odcházeli do šaten stále s vedením o jednu branku.

První část třetí třetiny přinesla stejně jako většina průběhu zápasu boj o každý centimetr ledu a k vidění bylo vidět spíše jen několik nepřesných střel na bránu nebo střel z rohu kluziště, které ani jednoho z gólmanů nemohly zaskočit. Jeden zákrok si dokonce připsal i náhradní gólman Žihadel Jan Čáp, který do lapačky lapil puk vyražený mimo ledovou plochu při jednom ze soubojů na modré čáře. V druhé polovině třetí třetiny přepnuli domácí na vyšší rychlostní stupeň a hnáni touhou po vyrovnání se začali tlačit před bránu Kozlů. Jejich pokusy však stále končily na skvěle chytajícím Martinu Sejpalovi. Naopak v čase 55:31 se do samostatného úniku dostal Ondřej Panna, ale bránu střeženou Janem Brožem přestřelil. Poté opět následovalo obléhání brány Kozlů, ale střely domácích svého cíle ne a ne dosáhnout. Buď se činil Martin Sejpal nebo výborně bránící hráči hostů. Nepříznivé skóre pro domácí nezměnila ani následná hra bez brankáře. V té naopak málem dokázal skórovat kapitán hostů Josef Malý, ale prázdnou klec netrefil. Jelikož ani závěrečný tlak změnu skóre nepřinesl, tak boj o čtvrté místo v tabulce vyšel lépe pro Kozly z Kolína, kteří si odvážejí domů tři důležité body.

V následujícím týdnu čekají naše borce dvě utkání. Ve středu 29. 11. 2017 zajíždí na led NED Hockey Nymburk a v sobotu 2. 12. 2017 od 17 hodin přivítají tým HC Lední Medvědi Pelhřimov, se kterými uzavřeme první polovinu soutěže. Takže v sobotu všichni na značkách, ať odjíždějí Medvědi alespoň s takovým přídělem, jako dostali v tomto týdnu (8:5).

Komentáře k zápasu:

Augustin Žák (trenér HC Moravské Budějovice 2005):Dneska byla z naší strany první třetina vyloženě hrozná. Kolín má navíc hrozně rychlé mužstvo. Pak se hra sice zlepšila, ale neproměňujeme šance a na jeden gól se prostě nevyhrává. Útočníci musí více střílet.“

Peter Pucher (kapitán HC Moravské Budějovice 2005): „Dnešní zápas byl hodně o boji, bojovalo se o každý puk. Byl to rychlý zápas a možná byl náš tým i mírně lepším, ale náš problém byl v koncovce a na jeden gól se vyhrát nedá. V minulém zápase se nám podařilo dát osm branek a dnes jen jednu. Měli jsme několik šancí, ale možná se až moc kombinovalo. Třeba by stačilo v některých případech o nahrávku méně.“

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz